Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

Houd je van witte chocolade? Heb je de behoefte om je even in een andere wereld te wanen? Op een mooie witte wolk waar rust en gelukkigheid heerst? Maak dan deze overheerlijke witte chocolade mousse.

Dit toetje ben ik gaan maken omdat ik een vanillestokje wilde gebruiken. Ja, echt waar! Al maanden heb ik vanillestokjes in huis, zonder te gebruiken. Toen ik dit recept tegenkwam op het blog van BakedBree wist ik dat we dit heel snel gingen eten. En, het was nog een succes ook! Volgens J. is dit het lekkerste toetje dat ik ooit heb gemaakt. En ik moet toegeven dat dit inderdaad echt heel erg lekker is. Ook al blijf ik volhouden dat ik melk en pure chocolade lekkerder vind dan de witte. Deze mousse van witte chocolade is  een toppertje!

Witte chocolade mousse
Dit recept bevat geen ingewikkelde ingrediënten en bereidingstechnieken. Wat mij betreft is het enige ‘speciale’ het gebruik van een vanillestokje. Maar aangezien deze inmiddels ook in iedere supermarkt te verkrijgen zijn valt dat dus ook wel weer mee. Dus ga aan de slag, maak dit toetje en waan je voor even op een mooie witte wolk.

Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 60 gram roomkaas
  • 1 vanillestokje
  • 100 ml crème fraîche
  • halve theelepel zout
  • 3 eiwitten
  • 90 gram suiker
  • 250 gram witte chocolade

Bereiding:

Meng de roomkaas en het merg van de vanille met een mixer. Voeg de crème fraîche erbij en mix tot het goed is gemengd. Zet dit mengsel even apart.

Smelt de witte chocolade zachtjes au bain marie of  in de magnetron (maximaal 30 seconden achter elkaar op medium stand, tussendoor telkens doorroeren).

Klop de eiwitten met het zout in een schone vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker hierna langzaam toe en zet dit mengsel ook even weg.

Vouw de gesmolten chocolade in het roomkaas-vanillie mengsel. Vouw hierna de eiwitten hier zachtjes door, meng tot het net door elkaar zit.

Schep de mousse in schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geraspte chocolade.

Geniet..

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Reacties

  1. Simone 6 oktober 2013 om 08:52

    Ik heb witte chocolade mousse wel eens gegeten in een restaurant maar nog nooit zelf gemaakt. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar de donkere variant…:) Maar ziet er wel heerlijk uit!

  2. Joyce 6 oktober 2013 om 11:35

    het lijkt me echt heerlijk! Ga het zeker eens proberen!

  3. Marja 6 oktober 2013 om 18:08

    Heeeeeerlijk! Witte chocolade is veruit mijn favoriet en dan nu een mousse daarvan! Je herbt me helemaal gelukkig gemaakt, Brenda! Bedankt voor je receptie en een fijne zondag nog. Groetjes. :-)

  4. Priscilla 6 oktober 2013 om 21:40

    Wauw, dit ziet er heerlijk uit. Dit recept sla ik op, lekker!

  5. Rita 23 december 2013 om 21:14

    Ik ben nogal een zoetekauw, maar ik vond deze toch wel erg zoet. Ben benieuwd hoe hij is, als ik misschien de suiker achterwege laat…(of wat minder). Verder zag ie er heel goed/lekker uit….

  6. Chiara 24 december 2014 om 16:59

    Ik had een vraagje, tot hoe ver van te voren kun je dit recept maken? Ik wil het namelijk gebruiken als vulling voor een taart en ivm de al drukke kerstdagen hoopte ik dat dit al van te voor kon klaarmaken!

    1. Brenda Kookt 24 december 2014 om 18:02

      Dit kun je heel goed ‘s ochtends klaarmaken en ‘s avonds eten.

  7. Kristian 12 januari 2015 om 14:08

    Hallo, ik heb het net gemaakt maar ben de suiker vergeten, het mengsel proeft wel goed, kun je het ook zonder suiker eten?

    1. Brenda Kookt 12 januari 2015 om 16:23

      Wat jammer dat je de suiker bent vergeten. Ik heb er geen ervaring mee, maar zou het gewoon proberen :)

  8. Ingeborg 12 april 2015 om 13:10

    Hmm, ziet er smakelijk uit. Ga het gebruiken voor een hogh tea op school. Ben beniewd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *