Houd je van witte chocolade? Heb je de behoefte om je even in een andere wereld te wanen? Op een mooie witte wolk waar rust en gelukkigheid heerst? Maak dan deze overheerlijke witte chocolade mousse.
Dit toetje ben ik gaan maken omdat ik een vanillestokje wilde gebruiken. Ja, echt waar! Al maanden heb ik vanillestokjes in huis, zonder te gebruiken. Toen ik dit recept tegenkwam op het blog van BakedBree wist ik dat we dit heel snel gingen eten. En, het was nog een succes ook! Volgens J. is dit het lekkerste toetje dat ik ooit heb gemaakt. En ik moet toegeven dat dit inderdaad echt heel erg lekker is. Ook al blijf ik volhouden dat ik melk en pure chocolade lekkerder vind dan de witte. Deze mousse van witte chocolade is een toppertje!
Dit recept bevat geen ingewikkelde ingrediënten en bereidingstechnieken. Wat mij betreft is het enige ‘speciale’ het gebruik van een vanillestokje. Maar aangezien deze inmiddels ook in iedere supermarkt te verkrijgen zijn valt dat dus ook wel weer mee. Dus ga aan de slag, maak dit toetje en waan je voor even op een mooie witte wolk.
Witte chocolade mousse
Ingrediënten voor 6 personen:
- 60 gram roomkaas
- 1 vanillestokje
- 100 ml crème fraîche
- halve theelepel zout
- 3 eiwitten
- 90 gram suiker
- 250 gram witte chocolade
Bereiding:
Meng de roomkaas en het merg van de vanille met een mixer. Voeg de crème fraîche erbij en mix tot het goed is gemengd. Zet dit mengsel even apart.
Smelt de witte chocolade zachtjes au bain marie of in de magnetron (maximaal 30 seconden achter elkaar op medium stand, tussendoor telkens doorroeren).
Klop de eiwitten met het zout in een schone vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker hierna langzaam toe en zet dit mengsel ook even weg.
Vouw de gesmolten chocolade in het roomkaas-vanillie mengsel. Vouw hierna de eiwitten hier zachtjes door, meng tot het net door elkaar zit.
Schep de mousse in schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geraspte chocolade.
Geniet..