Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kooktips #2

Wist je dat 2

Op het eerste Wist je datjes artikel dat ik plaatste heb ik leuke reacties van jullie ontvangen. Daarom gaan we hiermee door :) Bij deze deel ik weer een aantal leuke tips, nieuwtjes en handigheidjes die van pas komen in de keuken.

Inmiddels is de naam van deze rubriek ‘Kooktips’ omdat ik denk dat dit de lading beter dekt.

Wist je dat..

 • ..je geraspte kaas in de vriezer kunt bewaren? Als je het nodig hebt kun je een stukje afbrokkelen. Je kunt niet alleen geraspte kaas invriezen maar bijvoorbeeld ook stukken Parmazaanse kaas. Zorg er wel voor dat je dit al in blokjes in vriest. Van een bevroren stuk kaas kun je niet bepaald stukje afbrokkelen.
 • ..groene groente na het koken mooi groen blijft als je eerst het water aan de kook brengt en daarna de groente pas toevoegt?
 • ..je (blader)deeg het beste kunt ontdooien tussen een natte theedoek? Hierdoor voorkom je dat het deeg uitdroogt. Als ik geen schone doek voor handen heb leg ik het bladerdeeg soms ook tussen twee vochtige keukenvellen, werkt ook.
 • ..ijsblokvormpjes niet alleen in de zomer maar ook in de herfst en winter van pas komen? Zo kun je mooie porties jus, verse kruiden of (zelfgetrokken) bouillon invriezen. Zo hoef je het niet telkens vers te maken maar hoef je er alleen een paar blokjes uit te halen.
 • ..tomaten nooit meegekookt of meegebakken mogen worden met sperziebonen? Het zuur van de tomaten zorgt ervoor dat de bonen niet garen. Doe de tomaten erbij als de boontjes gaar zijn.
 • ..je een pompoen gemakkelijk kunt schillen als je hem eerst in zijn geheel 5 minuutjes voorkookt? Als je hem daarna laat afkoelen gaat het schillen gemakkelijk.
 • ..een contactgrill goed schoongemaakt kan worden door er vochtig keukenpapier tussen te leggen? Hierdoor stoom je aangekoekte resten gemakkelijk los.

Welk van deze handigheidjes komt jou goed van pas?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

 1. sonja 7 oktober 2013 om 07:43

  Alles komt van pas!
  Handig,hoor!
  Bedankt, Brenda!

 2. neeltje 7 oktober 2013 om 09:19

  Jaaa die laatste…!! Ik zit altijd te kloten met borstels en sponsjes enzo. Wist je trouwens dat (jij vast wel) je pompoen (de meesten dan) niet perse hoeft te schillen, maar met schil en al kan opeten :).

  1. Brenda Kookt 7 oktober 2013 om 12:19

   Ja klopt. Bij mij ligt het er aan hoe de buitenkant van de pompoen eruit ziet. Soms is geschilde fijner.

 3. Eslem 7 oktober 2013 om 10:16

  Oh wat grappig, ik maak regelmatig een sperziebonen stoofgerecht waarbij de tomaten en sperziebonen tegelijk de pan in gaan en ze worden prima gaar :-)

 4. Priscilla 7 oktober 2013 om 12:40

  Kaas invriezen… wat een topidee! Bij mij gaat Parmezaanse kaas altijd over datum (lees: schimmel). Dus ik heb hier echt wat aan :) Thnx!

 5. Marja 7 oktober 2013 om 13:49

  Wat een super leuke tips, Brenda! Er staan er toch weer een aantal in die ik nog niet wist. Zo zie je maar….je bent nooit te oud om te leren! hahaha Je tips zijn dus zeer welkom! Bedankt voor weer een serie supergoeie tips! Bedankt Brenda. :-) :-) :-)

 6. Tamara 7 oktober 2013 om 17:19

  Van de geraspe kaas klinkt logisch maar nooit aan gedacht :-) liefs Tamara

 7. Ina 7 oktober 2013 om 18:37

  Leuke tips, Brenda. Bedankt.
  Mijn boontjes worden overigens ook altijd prima gaar met tomaten erbij, maar ik weet eigenlijk niet wat ik voor boontjes gebruik. Ik koop ze voorgesneden en bevroren, voor het gemak. Er staat ‘cut green beans’ op het zakje.
  Wat is toch het verschil tussen snijbonen en sperziebonen?

  1. Brenda Kookt 8 oktober 2013 om 10:01

   Volgens mij zijn snijbonen plat en sperziebonen rond. En gek genoeg koop ik eigenlijk altijd sperziebonen. Geen idee waarom eigenlijk.

   1. Ina 8 oktober 2013 om 15:34

    Dan zijn de mijne dus sperziebonen. Men leeft en leert! Bedankt, Brenda.

 8. Wil 10 maart 2016 om 12:38

  Heel hartelijk bedankt voor alle heerlijke recepten en tips. Ik gebruik ze heel veel.
  Groetjes, WILLY

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *