Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Stamppotje van zoete aardappel

Stampotje zoete aardappel 2

Ineens lag er een zoete aardappel in mijn karretje. Geen idee wat ik er mee ging doen. Maar ik dacht ik neem het gewoon mee. Ik had zoete aardappel nog nooit bereid, en nog nooit gegeten. Dus dat werd eens tijd.

Ik besloot er een lekker stamppotje van te maken én deze groente meteen te verwerken in de 26x groente reeks. De tijd begint te tikken voor de 26x groente-reeks. De Z en de A zijn al gebruik. Dus ik heb besloten voor dit gerecht de joker in de zetten. De X van Stamppotje van Zoete Aardappel.

De zoete aardappel heb ik bereid als een gewone aardappel, namelijk gekookt. De structuur van de aardappel is hetzelfde als een gewone, de smaak echter niet. Zoete aardappel is (misschien raad je het al) lekker zoet. Samen met de andijvie, feta, tomaatjes en paprika een heerlijke combi.

Stampotje zoete aardappel 1

Stamppotje van zoete aardappel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • klontje roomboter
  • peper en zout
  • halve krop andijvie
  • gegrilde paprika
  • zongedroogde tomaatjes
  • feta

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en kook ze op dezelfde wijze zoals normale aardappelen.
Houdt na het koken een kopje kookvocht apart.

Was en snijd ondertussen de andijvie en snijd de gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verkruimel de feta ook een beetje.

Als de aardappelen gekookt zijn stamp je ze fijn. Voeg hier een beetje kookvocht (op gevoel) en een blokje roomboter bij en breng het op smaak met peper en zout. Meng de rauwe andijvie, gegrilde paprika en gedroogde tomaatjes met het aardappelmengsel en garneer het geheel met feta.

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

  1. zus 28 oktober 2013 om 11:42

    Dit ziet er heerlijk uit! In zoete aardappelen zitten veel minder koolhydraten dus een ook nog een stuk gezonder =)

    1. Brenda Kookt 28 oktober 2013 om 14:00

      Ja, als je geen koolhydraten eet mag je wel Zoete Aardappel eten.

  2. Wanda 28 oktober 2013 om 20:04

    Bedankt voor de tip! Ziet er erg lekker uit!

  3. Pauline 30 oktober 2013 om 16:17

    Wat zou een goede vervanger kunnen zijn voor andijvie?

    1. Brenda Kookt 30 oktober 2013 om 16:21

      Dan zou ik gaan voor Rucola, Paksoi, Veldsla of Broccoli.
      Broccoli en Paksoi zou ik dan wel voorkoken of bakken.

  4. Rody van der Spoel 28 februari 2014 om 20:42

    Erg leuk idee om zoete aardappel zo te gebruiken! Ken het wel in Indonesische en Surinaamse gerechten! Ben benieuwd van de week lekker even maken!

  5. Yvonne 5 april 2014 om 12:29

    Heerlijk gerecht! Lekkere combinatie: het zoet van de aardappels met het enigszins bittere van de andijvie en dan het gekruide van de zongedroogde tomaten, het frisse van de gegrilde paprika’s en het zoute van de feta. Wij vonden het erg lekker!

  6. Marja 28 april 2014 om 12:16

    Gisteren toevallig gemaakt maar dan met spinazie-zongedroogde tomaten en geitenkaas. Lekker!!

  7. Dieuwertje 7 januari 2015 om 18:33

    Heerlijk recept, misschien is het wel een welkome aanvulling om er wat geroosterde pijnboompitten, pecannoten of cashewnoten doorheen te doen.

    1. Brenda Kookt 7 januari 2015 om 19:26

      Dat lijkt me er heerlijk bij Dieuwertje, bedankt voor de tip! Mijn vriend houdt er niet van, maar ik ga er de volgende keer bij mezelf zeker nootjes overheen strooien.

  8. Mariska 23 februari 2016 om 13:22

    Ik heb je recept gemaakt en als extraatje geroosterde pijnboompitten erover gestrooid, echt heel lekker! Bedankt voor het recept :)

  9. Antje 28 mei 2016 om 20:22

    Ik heb dit recept vanavond uitgeprobeerd aangevuld met olijven en cashewnoten. Het was heerlijk. Dank voor de inspiratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *