Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots Oktober

Wat vliegen de dagen, weken en maanden toch snel voorbij! Oktober zit er ook alweer op. De afgelopen maand was lekker druk, het  was duidelijk dat de rust van de zomerperiode voorbij is. Perspakketjes stromen binnen en ik ontvang veel uitnodigingen voor foodevents. Ik kan niet overal bij zijn maar heb deze maand wel een aantal leuke foodevents bezocht. Zo heb ik gekookt met chefkok Jonathan Karpathios, meegedaan met Amusetour Alkmaar, ben ik naar een presentatie van een culinair boek geweest én heb ik in een nieuw restaurant gegeten met een groep foodbloggers. Als ik deze opsomming zo bij elkaar zie besef ik hoe leuk het is allemaal dat ik dit mag (en kan) doen. Daarbij heb ik de afgelopen maand ook privé leuke dingen gedaan. In deze de Snap Shots komt het allemaal voorbij, dus kijk snel mee.

Snap Shots okboter 2013 05

Chefkok Joanthan Karpathios nodigde me uit voor de presentatie van zijn kookboek ‘Echt Eten, met de groenten van Jon’. Voordat het boek werd uitgereikt gingen we met een select gezelschap plukken, koken en echt eten bij Zorgboerderij de Landijn. Naast het plukken, koken en eten heb ik ook gefotografeerd. Deze actiefoto maakte Marleen van me. In dit artikel lees je meer over deze leuke dag en het kookboek van Jonathan. Wist je dat het boek genomineerd is voor de ‘Kookboek van het jaar’-verkiezing?

Snap Shots okboter 2013 01

De geplukte groenten werden in houten kratjes verzameld. Ik zag dat de kratjes uit Grootebroek kwamen, mijn woonplaats. Dat moest uiteraard ook even op de foto.

Snap Shots okboter 2013 13

Vorige maand maakte ik al snert (recept binnenkort op het blog) begin oktober vond ik het tijd voor stoofpeertjes. Ik maakte mam’s stoofpeertjes deze keer niet met Koebergh maar met cassislimonade.

Snap Shots okboter 2013 03

In een restaurant waar ik at kwam ik dit taalvoutje tegen. De brownie was inderdaad bruin, en erg lekker :)

Snap Shots okboter 2013 14

In de vorige Snap Shots vertelde ik je al dat ik mysterieuze pakketjes ontving met daarin een zakje met een paar euro en een spreuk. Deze maand kwam uit dat dit een PR actie was behorende bij het boek: “Bespaar met Jamie” van Jamie Oliver. In dit kookboek laat Jamie zien dat je met een klein budget ook lekker en gezond kunt koken zonder in te leveren op goede smaak.

Snap Shots okboter 2013 04

Omdat ik in december (iedere dag!) heerlijke kerstrecepten met jullie wil delen ben ik alvast begonnen. Bij deze een sneak peek van wat er komen gaat. Zorg ervoor dat je mijn blog in december zeker volgt, want er zitten hele leuke en lekkere kerstideeën bij, genoeg kookinspiratie voor heerlijke kerstdagen.

Amusetour Amsterdam Zuid 03

Samen met twee vriendinnen deed ik mee met Amusetour Amsterdam-Zuid. Leuk om eens een andere kant van Amsterdam te zien. Hier lees je waar we zijn geweest en wat we hebben gegeten (en gedronken).

Snap Shots okboter 2013 06

Ik had een afspraak in Den Haag bij het mediabureau waar ik mee samenwerk voor Brenda Kookt. Op de terugweg ben ik nog even langs Dille en Kamille en Marqt gelopen, even lekker rondsnuffelen in deze twee winkels die er in mijn omgeving nog niet zijn. Bij Marqt nam ik een Tony’s met karamel en zeezout mee. In de trein genoot ik hiervan met de nieuwe Delicious. erbij. De reep was op voor ik het wist. Oeps..

Snap Shots okboter 2013 07

Voor de breekchocolade Halloween-Style had ik Oreooekjes nodig. Kwam dat even goed uit, want nu kon ik meteen (eindelijk!) voor het eerst in mijn leven een Oreokoekje eten. (Ja echt waar!) Mijn conclusie: Na alles wat ik er over had gehoord had ik er eigenlijk meer van verwacht, maar het is wel erg lekker.

Snap Shots okboter 2013 15

Deze maand ontving ik ook weer lekkere foodpost. Een selectie van de producten die ik ontving:
* Hotel Chocolat stuurde me super lekkere chocolade uit de nieuwe herfstcollectie. De chocolade mag ik helemaal in mijn eentje opeten omdat J. niet van nootjes houdt (Lucky me!). Ze zijn bijna op.
Wist je dat Hotel Chocolat op de Heiligeweg in Amsterdam ook een cacao/coffeebar heeft? Leuk om hier even binnen te lopen als je in de buurt bent.
* Een super leuk pakketje: het Voedselzandloper Kookboek van blogvriendinnetje Pauline! In dit artikel vertelde ik je meer over dit heerlijke gezonde kookboek.
* Ook lag ‘Mijn favoriete Desserts’ van Janneke Philippi bij mij op de mat. Een boek met (je raad het vast al) heerlijke desserts. Hierover vertel ik je binnenkort meer.
* Gall & Gall stuurde me een van de Celebrity Wijnen, namelijk die van Charlize Theron! Het is een speelse en bubbelende wijn, fruitig maar ook bloemig ideaal voor een Oud en Nieuw feestje (volgens Sabine van Ohmyfoodness). Alleen de fles al vind ik super mooi, deze staat dan ook nog keurig op het aanrecht, in het zicht. De wijn heb ik nog niet geproefd, ik vind het zonde om de fles zomaar open te maken. Binnenkort ga ik hiervan genieten. De in totaal 6 limited edition wijnen zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De wijnen maken deel uit van een samenwerking met een goed doel namelijk: Whatever It Takes. Als je een van deze wijnen koopt steun je dit mooie doel. Wees er snel bij want op is op!

Snap Shots okboter 2013 08

Met mijn mannetje at ik in Alkmaar bij Restaurant Lounge Mij. Ik vertel je hierover nog meer op mijn blog.

Snap Shots okboter 2013 09

Sunday are for baking! Ik bakte voor het kleine schatje Jens van Jo en Maik. Maar eigenlijk bakte ik voor alle collega’s en de kraamvisite ;)

Snap Shots okboter 2013 10

In het Conservatorium Hotel bezocht ik de presentatie van het lifestyle boek van Monique van Loon van Culy. Zij lanceerde The Culy way of life. Een heerlijk boek om op een regenachtige dag mee op de bank te kruipen. Binnenkort vertel ik je hier meer over.

Snap Shots okboter 2013 12

Na de presentatie ging ik samen met een paar andere foodbloggers door naar Hotel de L’ Europe. We aten in het vernieuwde restaurant Hoofdstad Brasserie. Het restaurant wil voorop lopen met een sympathieke formule met herkenbare brasserie gerechten, voorzien van een actuele twist. De foto’s zijn helaas niet zo duidelijk, maar het was wel érg lekker (vooral het voorgerecht én het toetje). We aten:
* Amuse: Spiering met remouladesaus
* Voorgerecht: Canneloni van courgette en ricotta met een crème van broccoli en ingelegde paddenstoelen
* Tussengerecht: Bisque van Noordzeekrab met een open ravioli van kram en een salade van mais
* Hoofdgerecht: Black Angus Ribeye met Chimichurri en Argentijnse friet met chili, knoflook en peterselie
* Nagerecht: Cacaoboon van chocolademousse met nog meer chocolade

Snap Shots okboter 2013 11

Soms heb ik ook even geen zin om te koken. Lazy Sunday Pizza (bezorg) Party!

Snap Shots okboter 2013 16

De Jumbo stuurde me een een doos met heerlijke foodpost, namelijk nieuwe producten van de Jumbo Foodmarkt koksproducten. Ik ontving een lekkere marinade, wasabisaus (yummy!), pesto smaakboter, pasta roomsaus en roerbaksaus. Deze kwaliteitsproducten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Jumbo Supermarkten.

Snap Shots okboter 2013 18

Om 16.00 uur is het op het werk tijd voor een snack. Ik probeer een beetje af te wisselen en niet iedere dag een appel te eten. Hier nam ik ongezouten nootjes (cranberry mix).

Snap Shots okboter 2013 17

We proberen eens per maand met vriendinnen samen te eten, dan is het ladiesnight! Doordat we allemaal druk zijn zien we elkaar niet meer zo vaak, en daarom zijn de ladiesnights in het leven geroepen. Altijd een gezellig (en lekker) avondje. Vriendinnetje Renee maakte deze maand de Nachoschotel van Brenda Kookt, altijd goed ;-)

 

Hoe was jouw oktobermaand? Heb je ook zoveel leuke dingen gedaan en lekker gegeten? 

 

Blijf op de hoogte, volg BrendaKookt via Bloglovin, Facebook & Twitter.
Wil je meer Snap Shots van me zien? Volg me dan ook via Instagram (username BrendaKookt)

 

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Kim 1 november 2013 om 09:46

  Leuke, drukke maand Bren ! Altijd leuk om te lezen wat jou allemaal heeft bezig gehouden :-)

 2. Merle 1 november 2013 om 10:22

  Leuk hoor Brennie! Ik ga ook even een kijkje nemen bij Gall & Gall voor z’n Celebrity wijntje :-)
  X

 3. Denise 1 november 2013 om 11:17

  En ik vind het net zo leuk om bij jou achter de schermen te kijken;) Gezellig om je morgen weer te zien!

 4. LNNK 7 november 2013 om 16:24

  Fijn overzichtje. Ik ben erg benieuwd naar je decembermaand recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *