Brenda’s kadotip: Kookboeken!

Kadotip kookboeken txt

Als er iets is waar ik nooit genoeg van heb dan zijn het kookboeken. Iedere verjaardag weer weet ik een paar titels te noemen die ik graag wil hebben. Omdat er de afgelopen tijd heel veel leuke kookboeken uit zijn gekomen en het kado-seizoen er aan komt (Sinterklaas, Kerst en in mijn geval veel verjaardagen) geef ik je vandaag een selectie van de leukste kookboeken die onlangs verschenen zijn. Stuk voor stuk heerlijke boeken en dus heerlijke kado’s om zelf te vragen of een ander kado te geven.

Per boek vertel ik je kort wat voor soort boek het is, wat je ervan kunt verwachten én wanneer het echt een boek voor jou (of je vriend, oma of ouders) is.

En.. vergeet morgen niet terug te komen op Brenda Kookt, dan mag ik namelijk een van deze boeken weggeven!!

Welk van deze boeken staat op jouw verlanglijstje?

Kadotip kookboeken 4

Het Voedselzandloper Kookboek

Heb je de voedselzandloper in je bezit? Of ben je van plan in 2014 bewuster te gaan eten? Dan is Het Voedselzandloper Kookboek een echte aanrader! Hier vind je 100 recepten die aansluiten bij een gezonde leefstijl. Alle recepten in dit boek zijn gezond en voldoen aan de Voedselzandloper-theorie. Deze theorie houdt in dat gezond eten een rol speelt bij het jong houden van je lichaam en bij de preventie van ziektes. In dit boek vind je niet alleen hoofdgerechten maar ook ontbijtrecepten, lunches, gezonde toetjes én tussendoortjes. Lees hier het artikel dat ik over dit boek schreef.

Een boek voor jou als.. je geïnteresseerd bent in gezonde voeding en gezonde-inspiratie kunt gebruiken.

Het Voedselzandloper Kookboek | Pauline Weuring & Kris Verburgh | Promotheus, Bert Bakker | Verkoopprijs € 19.95
Bestel dit boek

Kadotip kookboeken 6

The Culy way of life

The Culy Way of Life is een heerlijk lifestyle boek, een die iedere foodie (of Culy) in huis zou moeten hebben. Monique van Loon laat je in dit boek zien hoe je kunt genieten van eten. In je eentje, maar ook tijdens een etentje met familie of vrienden. In het boek staan veel tips (bijvoorbeeld over hoe je gerechten extra mooi kunt serveren en hoe je op een feestje de hapjes kunt aanpakken) maar Monique geeft je ook lekkere culy recepten en fijne hotspots. Een heerlijk boek.

Een boek voor jou als.. je een echte culy bent of wilt zijn.

The Culy way of life | Monique van Loon | Betram en de Leeuw | Verkoopprijs € 24,95
Bestel dit boek

Kadotip kookboeken 2

Koken met Karin Zónder pakjes & zakjes 2

Wil je minder koken uit pakjes en zakjes? Dan is dit boek van Koken met Karin Zónder pakjes & zakjes 2 Karin Luiten het perfecte boek voor jou. Karin laat je zien hoe je zonder pakjes en zakjes kunt koken, en dat het niet moeilijk is om zelf iets te maken. Wat dacht je van homemade tomatenketchup, jachtsaus, viscuisine, huzarensalade, vanilleroomijs, en roze koeken? Deze (en nog veel meer gerechten die je ook uit pakjes kunt eten maak je met dit boek zelf klaar. Karin laat aan het begin van ieder hoofdstuk zien uit welke ingrediënten de gerechten uit een pakje bevatten.  Zoals je misschien verwacht is dat een hele waslijst. Karin laat je vervolgens zien hoe je het zelf kunt maken met fors minder ingrediënten.

Een boek voor jou als.. je meer zelf wilt maken en graag zonder pakjes en zakjes kookt.

Koken met Karin Zónder pakjes & Zakjes 2 | Karin Luiten |  Nieuw Amsterdam | Verkoopprijs: € 17.95
Bestel dit boek

Kadotip kookboeken 3

Digitale fotografie: Food

Simone van den Berg is werkzaam als foodfotograaf (en blogt ook!). In het boek ‘Digitale fotografie: Food’ laat Simone zien wat er allemaal komt kijken bij het fotograferen van eten. Waar moet je om denken, hoe kun je je camera het beste instellen, van welke kant moet het licht komen, en…. ? Na het lezen van dit boek weet je dit allemaal en kun je het in de praktijk gaan toepassen. Daar ben ik nu zelf ook mee bezig, zie de post-its in het boek ;)  Ook leuk: Simone geeft ook workshops foodfotografie en styling, deze heb ik vorig jaar gevolgd. Erg leuk en interessant als je het mij vraagt.

Een boek voor jou als.. je geïnteresseerd bent in foodfotografie.

Digitale fotografie: food | Simone van den Berg | Pearson Benelux B.V. | Verkoopprijs € 20,95
Bestel dit boek

Kadotip kookboeken 7

Echt Eten met de groenten van Jon

In dit artikel vertelde ik je meer over ‘Echt Eten, met de groenten van Jon’ een kookboek waarin Jonathan Karpathios laat zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn iets lekkers op tafel te zetten. Volgens Jonathan moet je tijdens het koken niet te moeilijk doen en dat doet hij in dit boek dus ook niet. In dit kleurrijke boek vind je verrassende recepten. Jonathan kookt met de ingrediënten van het seizoen. Verwacht veel groenten en verrassende bereidingen en combinaties. Inmiddels heb ik al meerdere heerlijke recepten uit dit boek gekookt. Een aanrader als je het mij vraagt.
Dit boek is genomineerd voor de kookboek van het jaar verkiezing.

Een boek voor jou als.. je van echt eten houdt, graag zonder poespas kookt en graag met groenten kookt.

Echt Eten ‘met de groenten van Jon |  Jonathan Karpathios | Karakter Uitgevers B.V.  | Verkoopprijs € 29,95
Bestel dit boek

 

Kadotip kookboeken 5

Perfect

Felicity Cloake schrijft voor The Guradian de rubriek ‘The Perfect..’ waar ze opzoek gaat naar het perfecte gerecht. Bijvoorbeeld de perfecte tomatensaus, soufflé of tiramisu. Hierbij combineert Felicity de recepten van de beste koks ter wereld (denk aan Julia Child en Nigella Lawson). Uit meerdere recepten van topkoks ontstaat 1 nieuw recept, het perfecte recept.
In Perfect vind je de perfecte versie van 68 populaire recepten. Felicity geeft basisrecepten de perfect zijn en waar je zelf een draai aan kunt geven. Ook geeft ze er handige tips bij waar je echt iets aan hebt. Er staan geen foto’s in het boek, toch leest het boek erg makkelijk (en heerlijk) weg. Persoonlijk vind ik dit erg knap voor een kookboek, meestal bekijk ik meer de plaatjes dan dat ik de teksten lees. In dit geval lees ik het boek echt.

Een boek voor jou als.. je opzoek bent naar een basisreceptenboek of wilt weten wat een gerecht perfect maakt.

Perfect | Felicity Cloake | Kosmos Uitgevers | Verkoopprijs € 14,95
Bestel dit boek

Kadotip kookboeken 8

Bespaar met Jamie

Als je een echte Jamie fan bent mag zijn nieuwste boek Bespaar met Jamie niet in je collectie ontbreken. Maar ook als je geen fan van Jamie bent kan dit boek goed van pas komen. Helemaal naar de tijd van nu bevat dit boek budgetrecepten. Hoe kun je lekker koken met een klein of beperkt budget? Jamie laat zien dat koken niet duur hoeft te zijn.

Een boek voor jou als.. je lekker wilt koken maar een beperkt budget hebt of als je fan van Jamie Oliver bent. (dan mag dit boek uiteraard niet ontbreken in jouw collectie)

Bespaar met Jamie | Jamie Oliver | Kosmos Uitgevers | Verkoopprijs € 29,95
Bestel dit boek

Kadotip kookboeken 9

Uitgekookt!

In de keuken gaat er wel eens iets mis. Dat gebeurt iedereen (ook bij mij en zelfs bij Donna Hay en Heston Blumenthal), maar hoe komt het dan dat je gerecht mislukt? Hoe komt het dat aardappelpuree lijmig wordt, waarom wordt jouw eiwit niet stijf, zakt je soufflé in en wordt je patatje slap? Deze en meer mislukkingen komen aan bod in ‘Uitgekookt!‘.
Uitgekookt! duikt in de scheikundige, biologische en natuurkundige processen die tijdens het koken plaatsvinden, om de antwoorden op onze mislukkingen achterhalen. In korte artikelen en makkelijk te begrijpen taal wordt verslag gedaan van deze (en veel meer) wetenswaardigheden.  Zelf ben ik pas begonnen in dit boek, ik weet zeker dat ik hem van voor tot achter helemaal ga lezen, erg interessant.

Een boek voor jou als.. je van fouten in de keuken wilt leren en als je wilt snappen hoe kook- en bereidingstechnieken precies werken.

Uitgekookt! | Annemieke Smit | Scriptum | Verkoopprijs € 19.95
Bestel dit boek


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Op mijn verlanglijstje (ook op “mijn verlanglijst” bij Bol.Com) staat in ieder geval de kookboeken van Karin, koken zonder pakjes en zakjes.
    Het boek “uitgekookt” lijkt me helemaal niets voor mij, ik hoef niet zo snel te weten waarom het mis gaat. Ik probeer het gewoon nóg ‘n keertje :)

  2. Ik ben ook gek op kookboeken en heb er inmiddels al best wel veel. Onlangs voor mijn verjaardag het boek The culy way of life gekregen, het boek koken met Karin staat nog op mijn verlanglijstje. Bespaar met Jamie twijfel ik nog een beetje over,maar lijkt me ook wel een leuk en handig kookboek.

  3. Ik ben ook kookboeken gaan verslinden (ik leen ze meestal van de biep) en had nooit gedacht dat deze boeken zo leuk konden zijn! Vooral Jamie heeft een leuke kijk op eten en koken..
    Wat mij betreft ben je 1 nieuw boek vergeten die in je rijtje niet misstaan zal: Smakelijck – Gezond en Gevarieerd, met meer dan 100 E-nummervrije recepten, van Williene Klinck.
    http://www.smakelijck.nl

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk