Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Recepten zoeken op Brenda Kookt

Recepten zoeken 10

Het aantal recepten op Brenda Kookt groeit gestaag. Er staan al ruim 260 recepten op het blog! Inmiddels is er dus zeker voor ieder wat wils te vinden hier :-) Omdat het aardig wat recepten zijn leek het me handig je te laten zien hoe je recepten kunt opzoeken op mijn blog. Hier zijn meerdere manieren voor, dus lees snel verder.

Homepage

Op de home-pagina vind je de 8 nieuwste berichten van mijn blog. Hier staan alle blogposts die gepubliceerd zijn, dus naast recepten vind je hier ook de Food-Inspiratie artikelen en de Snap Shots.

Recepten zoeken 06

Onderaan de pagina vind je een balk waarmee je kunt bladeren door de pagina’s met geplaatst artikelen. Dit doe je door op de cijfers 1 t/m 10 en … te klikken. Pagina 45 is (op dit moment) de laatste pagina, hier vind je de eerste oudste artikelen.

Recepten-index

Bovenaan de homepage vind je rechtsboven een menu waar je naar de ‘Home”, “Recepten”, “Reviews”, “About Brenda” en “Contact”-pagina kunt gaan. Door op Recepten te klikken bereik je de complete Recepten-Index.

Recepten zoeken 13

In de Receptenindex vind je alle recepten terug die op Brenda Kookt zijn geplaatst. Regelmatig, ongeveer eens per maand, vul ik deze lijst aan met de nieuwste recepten die op mijn blog zijn gepubliceerd.

Recepten zoeken 07

De recepten zijn onderverdeeld in categorieën. Door bovenaan de index op een van de categorieën te klikken ga je direct naar het overzicht van recepten die in de betreffende categorie vallen. Ook kun je direct naar beneden scrollen.

Recepten zoeken 08

Wanneer je op de titel van een recept klikt wordt het artikel in een nieuw venster geopend, in het andere venster blijft de Recepten Index open staan. Zo kun je gemakkelijk weer verder zoeken in de Recepten-Index.

 

Categorieën -Wolk

Op iedere pagina van mijn blog wordt in de rechterbalk een wolk met categorieën getoond. Door op een van de categorieën te klikken worden alle recepten getoond die onder de specifieke categorie zijn geplaatst. Er zijn recepten die onder meerdere categorieën beschikbaar zijn. Zo zijn de omeletrolletjes een hapje maar kun je ze ook serveren op een high tea of bij de lunch. Dit recept vind je in deze drie de categorieën terug.

Recepten zoeken 05

Als je bij de Categorieën-Wolk bijvoorbeeld kiest voor ‘Nagerecht’ komen alle nagerechten die op Brenda Kookt staan in beeld. De recepten staan op volgorde van publicatie, de nieuwste post staat bovenaan. De 8 recentste recepten staan op de eerste pagina, via de balk onderaan de pagina kun je verder klikken naar oudere berichten. Voordeel van zoeken via de categorieën -wolk is dat je kleine afbeeldingen bij de recepten ziet staan en dus meteen ziet of een recept je aanspreekt. Via de categorieën -wolk kun je ook specifiek zoeken naar vegetarische-, vis- en vleesgerechten.

Zoekbalk

Als je opzoek bent naar een recept met een specifiek ingrediënt kun je deze handig opzoeken door middel van de zoekbalk. De zoekbalk vind je in de rechterbalk van mijn blog en is op iedere pagina beschikbaar. Naast ingrediënten kun je bijvoorbeeld ook zoeken op trefwoorden zoals stoofschotel, pastasaus, Kerst, Pasen of Valentijn.

Recepten zoeken 14

Bij de zoekresultaten wordt een kleine foto van het recept getoond. De artikelen waar het trefwoord in voorkomt staan op volgorde van publicatie, de nieuwste post staat bovenaan. Ook bij de resultaten van via de zoekbalk worden kleine afbeeldingen bij de recepten getoond.

Recepten zoeken 12

 

Ik hoop dat je door deze blogpost nóg beter je favoriete recepten kunt vinden op Brenda Kookt. De Recepten-Index wordt goed bekeken, maar de zoekbalk én categorieën -wolk zijn ook handige manieren om recepten op te zoeken. Met het oog op de naderende feestdagen komt dit vast van pas. Als er iets onduidelijk is of als je ergens vragen over hebt, laat het me dan weten door een reactie bij de comments te plaatsen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *