Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Variatietip: Oliebolhapjes

Oliebolhapje_02 txt

Nog voor de kerstdagen vertelde ik je over mijn eerste oliebolbakervaring en gaf ik je tips voor het bakken van oliebollen. Het lastige aan oliebollen eten op oudejaarsavond vind ik dat het zo’n grote hap is. Als je met vrienden of familie bij elkaar zit staan er soms schalen met bergen oliebollen op tafel en vaak blijven er ook halve schalen over. Daarop heb ik een oplossing gevonden. Een variatie op de traditionele oliebol, namelijk oliebolhapjes. Je maakt ze door kleinere oliebollen te bakken (formaatje bitterbal) en deze te serveren als hapje.

Oliebolhapje_01

Je kunt de oliebolhapjes ‘kaal’ met poedersuiker serveren, maar je kunt ze ook beleggen of besmeren met iets lekkers. Ik sneed de bolletjes doormidden en belegde de halve bolletjes met banketbakkersroom (zoals bij een Berlinerbol) en stoofpeertjes.

Wees gewaarschuwd, de oliebolhapjes vliegen van tafel en zijn op voor je het weet.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Joyce 27 december 2013 om 11:47

  Met banketbakkersroom lijkt me erg lekker!

 2. astrid 27 december 2013 om 15:39

  Ziet er goed uit! !!!!!! Ga uk zeker proberen.

 3. Lot 27 december 2013 om 16:11

  Lijkt me vooral lekker voor “the day after”.. Na het bakken zijn ze zo lekker dat ik wil grote happen wil.

 4. Ina 27 december 2013 om 19:03

  Wat een biljant idee! En die kleintjes zijn ook lekker gauw gaar waarschijnlijk? Hoe lang moet je ze bakken, en hun grote broers?
  En als je toch bezig bent, kun je er net zo goed meteen een heleboel maken, dus ik vraag me af of je de overblijvertjes kunt invriezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *