Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots December

We zijn nog niet helemaal aan het einde van de maand, toch deel ik vandaag alvast mijn snap shots van december. Het was een drukke en gezellige maand met heel veel lekker eten. We vierden sinterklaas, ik maakte een high tea voor 28 personen, had etentjes met vrienden en familie, bakte oliebollen, volgde een kookworkshop en vierde kerst. Daarbij verscheen deze maand iedere dag een artikel op Brenda Kookt in de #FeestdagenSpecial. De leukste en lekkerste snap shots van deze maand heb ik voor je op een rijtje gezet, kijk snel mee.

Snapshots_december2013_02

Bij sinterklaas hoort speculaas. De lekkerste speculaas ever kreeg ik van mijn werkgever, echte speculaas van de bakker.

Snapshots_december2013_14

Voor het heerlijke sinterklaasavondje maakte ik nog één keer de pepernoten tiramisu. Niet alleen wij hebben er van gesmuld, ook door veel van jullie is dit lekkere toetje gemaakt. Een topper, volgend jaar ga ik hem zeker weer maken.

Snapshots_december2013_11

Na sinterklaas had ik nog pepernoten over, ik at ze bij mijn havermout.

Snapshots_december2013_03

Ik had de opruimkriebels en heb de hele keuken gesopt en opgeruimd, ook mijn ‘bakstash’ moest eraan geloven. Ik blijf nieuwe vormpjes en bakblikken kopen, sommige heb ik nog nooit gebruikt maar ze komt vast een keer heel goed van pas.

Snapshots_december2013_17

Van Albert Heijn ontving ik begin december een compleet kerstdiner. Het diner hoefde alleen nog in de oven geschoven te worden, handig als je niet veel tijd hebt of wilt besteden aan het kerstdiner. Vooral het hoofdgerecht, de rosbief met groenten was erg lekker. De schorseneren en coquilles vielen eerlijk gezegd niet zo in de smaak.

Snapshots_december2013_10

Collega’s die om 5 uur opstaan om tiramisu te maken die moet je te vriend houden. De Tiramisu was echt goddelijk.

Snapshots_december2013_09

Een perspakket dat vooral bij vriendlief in de smaak viel: een koffiepakket van Douwe Egberts met de nieuwe Meesterselectie koffieblends.

Snapshots_december2013_12

Ik ben geen snoeper maar lekkere koekjes zijn voor mij niet veilig. Vooral krakelingen vind ik heerlijk, en als er dan ook nog chocolade op zit..

Snapshots_december2013_08

Samen met mijn schoonmoeder organiseerde ik een workshop-high tea middag. Door de open inschrijving waren de aanmeldingen iets groter dan we verwachtte. In plaats van 10 personen kwamen er 28 personen. Alles wat we serveerde was zelf gemaakt. Natuurlijk maakte ik de scones met clotted cream en lemon curd, dat mag niet ontbreken bij een high tea. Daarnaast maakte ik ook sandwiches, een quiche, omeletrolletjes en een aantal hartige en zoete hapjes die nog niet op mijn blog staan. Een aantal van de recepten deel ik in 2014 op het blog.

Snapshots_december2013_07

De dag na de high tea kwamen vrienden bij ons borrelen op zondagmiddag. Ik had geen tijd om boodschappen te halen daarom liet ik Joost het eten verzorgen. Hij maakte hamburgers die we op tafel zette en omdoopten tot een hamburgerbuffet. Zo kon iedereen zelf bepalen wat er op zijn broodje zat, altijd goed.

Snapshots_december2013_01

Omdat december een drukke maand was heb ik uitnodigingen voor events afgeslagen. Het was al druk genoeg met het blog, de high tea, mijn werk en daarbij ook nog veel feestjes en etentjes met vrienden en familie. Een workshop van Culy en Aviko met Jeremy Vermogen en Monique van Loon liet ik niet aan me voorbij gaan. Het was een gezellige middag met nieuwe inzichten en lekker eten. Daarbij was het ook weer leuk om collega-bloggers te zien. Hier vertelde ik je meer over deze middag én deelde ik een van de recepten die speciaal voor deze workshop zijn ontwikkeld.

Snapshots_december2013_06

Doordat ik het aardig druk had, had ik nog niet nagedacht over mijn eigen kerstdiner. Een paar dagen voor kerst deed ik tijdens lunchpauze op het werk inspiratie op met foodmagazines.

Snapshots_december2013_04

Voor een advertorial bakte ik voor het eerst oliebollen. Hier lees je er meer over én geef ik je tips voor het bakken van oliebollen. Ook maakte ik een variatie op de traditionele oliebol waardoor je ze als hapje kunt serveren.

Snapshots_december2013_22

Vlakbij het werk staat sinds kort een wagen waar ze broodjes döner en Turkse Pizza verkopen. Gek genoeg had ik dat nog nooit gegeten. Daarom werd het tijd dat ik met collega’s iets haalde bij de kraam. Ik ging voor een Turkse Pizza met kaas. Ik vind het lekker, het lag alleen wel wat zwaar op de maag om 12.30 uur.

Snapshots_december2013_21

Ik ben dol op brownies, deze maand maakte ik de lekkerste brownies ever. Het recept komt zeker nog op het blog. De brownies gebruikte ik voor het toetje op kerstavond.

Snapshots_december2013_15

Kerstavond vieren we sinds een aantal jaar met vrienden. Dit jaar kookten we allemaal een gang, ik mocht het toetje maken. We begonnen de avond met broodjes met lekkere smeerseltjes als tapenade en kruidenboter. Daarna aten we een heerlijke carpaccio van gegrilde kipfilet met een saus van tonijn, kappertjes en ei. Als tussengerecht aten we gevulde kastanjechampignons. Het hoofdgerecht bestond uit een variatie op deze varkenshaas met brie erin met daarbij rode portsaus, verschillende aardappeltjes, salade, witlof uit de oven en stoofpeertjes. Het toetje was een brownietrifle met baileys en frambozen, het recept plaats ik nog op mijn blog.

Snapshots_december2013_16

Met kerst ontbijt ik lekker uitgebreid met mijn lief. Al bijna twee weken stonden er cadeautjes onder de kerstboom, deze pakten we tijdens het ontbijt uit.

Snapshots_december2013_20

En met mijn kerstkado kon ik daarna meteen aan de slag. Ik kreeg (niet geheel onverwachts ;)) een keukenmachine. Het is geen kitchenaid, maar wel een prima apparaat die goed van pas komt. De kitcheaid komt er vast ooit, maar daar spaar ik nog even voor door.

Snapshots_december2013_19

Eerste kerstdag vierden we met mijn familie, we gingen gourmetten. Opzich was het wel lekker dat ik hiervoor even niet hoefde te koken, ik verzorgde alleen een salade.

Snapshots_december2013_18

Tweede kerstdag vierde we bij mijn schoonfamilie. Naast het spelen van spelletjes stond ook hier samen eten centraal. Ik maakte het voorgerecht dat bestond uit drie amuses, aardappelsterren en het toetje een frambozenparfait. Verder stonden het bloemkoolsoepje en de varkenshaas met tijm, ham en champignons op tafel met salades en stoofpeertjes. De recepten van de amuses en het dessert deel ik in 2014 met jullie.

Dit was mijn december-maand, heb je ook zo’n heerlijke maand gehad? In januari heb ik het iets rustiger. We doen weer even normaal en er staan nog weinig afspraken gepland, maar daar komt vast verandering in naarmate de maand vordert. Januari staat ook op het blog in het teken van normaal doen. Ik zal voornamelijk recepten publiceren die gezond zijn en die je ook na een lange werkdag nog op tafel kunt zetten.

 

Blijf op de hoogte, volg BrendaKookt via Bloglovin, Facebook & Twitter.
Wil je meer Snap Shots van me zien? Volg me dan ook via Instagram (username BrendaKookt)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. Joyce 28 december 2013 om 10:46

  Wat een heerlijke foto’s!

 2. Linda 28 december 2013 om 14:11

  Ik heb al een aantal recepten van je site gemaakt en dankzij de duidelijke uitleg zijn ze goed gelukt.
  Dank je wel voor je leuke blog en ik hoop er nog lang van te mogen genieten.
  Fijne jaarwisseling.

 3. Wanda 28 december 2013 om 17:45

  Wat een heerlijk culinair overzicht! Ben benieuwd naar de nieuwe recepten, ze klinken in ieder geval veelbelovend!

  1. Brenda Kookt 28 december 2013 om 23:36

   Er staan heerlijke recepten klaar. We beginnen januari een beetje gezond maar daarna komen er ook weer lekkere bakrecepten aan :)

 4. Tamara 29 december 2013 om 12:08

  Ooh wat een lekkers! Krijg er honger van. De pepernoten tiramisu is zeker een aanrader!

 5. Ina 30 december 2013 om 20:16

  Wat hebben jullie deze maand weer heerlijke gerechten gemaakt en gegeten. Maar ik zie wel waarom je het wat rustiger aan hoopt te doen in Januari!
  Gaan er vandaag appelbeignets of oliebollen gebakken worden? In je schuurtje? ;)
  Mijn allerbeste wensen voor 2014!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *