Hartige hapjes voor oud en nieuw

Feestdagen Special hartige hapjes 2013Een gezellig oudejaarsavondje met familie of vrienden vraagt om lekkere hapjes. Voor deze gelegenheid heb ik de lekkerste hartige hapjes voor je op een rijtje gezet. Deze hapjes zijn allemaal goed voor te bereiden zodat je als gastheer of -vrouw ook kunt genieten van een relaxte en gezellige avond met de mensen om je heen. Met deze hapjes ben je klaar om 2013 mooi af te sluiten en 2014 spetterend te beginnen.

Kaashapjes 1

Kaashapjes

Kaashapjes of kaasbroodjes vallen altijd in de smaak. Maak ze van te voren en bak ze alvast voor zodat je ze alleen hoeft af te bakken als de gasten er zijn. Om de hapjes iets extra’s te geven kun je ook een plakje ham, salami of rookvlees toevoegen.

Spinazie-filodeeg hapjes

spinazietaartjes

Voor de stevige trek zijn de spinazie-filodeeg hapjes ideaal. In een muffinvorm kun je er 12 tegelijk maken.

Nachohapjes

Nachohapjes 3

Wie houdt er niet van nacho’s? Ze zijn heerlijk om te dippen in sweet chili saus of guacamole, maar je kunt er ook feestelijke nachohapjes van maken. Lekker fris en vol van smaak door de avocado, mango, limoen en tomaat.

Sticky chickenwings

Sticky chickenwings 2

De sticky chickenwings vliegen van het bord, zo lekker zijn ze. Je marineert ze ‘s middags, bewaar ze in de zak met marinade in de koelkast. Voor het serveren schuif je ze de oven in. Zorg ervoor dat je servetten paraat hebt, die zijn in dit geval niet overbodig.

Pita pizza

Pita pizza 1 txt
Zin in pizza? Maak dan mini pizza’s van pitabroodjes! Beleg de pita pizza’s met tomatensaus en mozzarella en tomaat of prosciutto met geitenkaas en rucola, kip of salami. Wat je zelf het lekkerste vindt.

Oliebolhapjes

Oliebolhapje_01

En natuurlijk mogen oliebollen niet ontbreken bij de jaarwisseling, maak daarom eens deze leuke oliebolhapjes. Ze zijn niet helemaal hartig, maar lekker zijn ze wel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk