Friday 5: gezonde recepten

December was een maand boordevol met gezellige etentjes en lekkere hapjes. We aten pepernoten, marsepein en gevuld speculaas met Sinterklaas, lekkere hapjes met de kerstborrel van het werk, uitgebreide ontbijtjes en diners met de kerstdagen en dan met Oud en Nieuw aan de oliebollen, champagne en lekkere hapjes.

Aan mijn lichaam merk ik dat het gewend is geraakt aan het eten van grotere porties, na de feestdagen heb ik weer snel een hongergevoel. Daarom is het tijd om nu weer even normaal en gezond te eten. Ik ben van plan dagelijks twee stuks fruit te eten en bij het avondeten even minder vlees en pasta of aardappelen te nemen maar juist extra groente klaar te maken. Om mezelf, maar ook jullie, vandaag alvast te voorzien van een paar lekkere gezonde recepten heb ik een Friday 5 samengesteld, een Friday 5 Healthy Style met 5 gezonde recepten.

Gevulde paprika

Gevulde paprika
Niet iedereen kan een hele paprika opeten, maar voor mij is dit geen enkel probleem. Daarom eet ik ook redelijk vaak een gevulde paprika. Deze versie met rijst is een healthy variant.

Quinoa met garnalen, groenten en kruiden

Quinoa sl

Als je het jaar gezond wilt beginnen is Quinoa een goede keuze. Het is een superfood met veel eiwitten, vezels vitaminen en mineralen. Daarbij is het ook glutenvrij. Probeer eens Quinoa met garnalen, groenten en kruiden, een goede start van het jaar.

Tunesische Couscous

Tunesische couscous 2

Langzaam aan word ik steeds meer fan van couscous. Ik eet het voornamelijk als een salade op het werk maar ook als avondmaaltijd is het erg lekker. Maak voor de verandering eens deze Tunesische couscous klaar (met of zonder balletjes).

Mihoen met tilapia

Mihoen | Spinazie | Tomaatjes | Tilapia
Ook eens wat anders is Mihoen. Lekker met een stukje witvis en gewokte spinazie met tomaatjes.

Hartige taart

Hartige taart wortel en courgette

Iets waar ik altijd veel groenten is stop is een hartige taart. Voor een meer skinny variant voeg je minder of geen kaas toe en eventueel extra groente

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Hoi Brenda, toffe blog :D de gevulde paprika’s staan (iets aangepast) voor aankomende week op het menu, dankjewel voor het delen!

    Ik heb dit artikel gedeeld in mijn linkparty, hopelijk vind je het leuk! Liefs!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk