Moodboard 2014

Bij de terugblik op mijn voornemens van 2013 liet ik doorschemeren dat ik het lastig vond om voornemens voor 2014 op te stellen. Omdat het niet lukte heb ik zelfs gedacht om het voor dit jaar maar te laten zitten. Maar aan de andere kant is het juist goed om doelen te hebben, het geeft je sturing om ergens naartoe te werken en daar houd ik wel van. Niet dat ik me per se aan de richtlijnen moet houden, door iets op papier te zetten kun je er juist ook voor kiezen om uiteindelijk een andere kant op te gaan.

Toen ik afgelopen week de vision bords van Lin en Merel voorbij zag komen bleef dit bij me hangen en hierdoor ontstond voor ik het wist mijn vision bord voor 2014. Eigenlijk was het niet de bedoeling dit te delen op het blog, ik maakte de collage puur voor mezelf. Echter blijkt dat zo’n beetje alle punten een link met eten en bloggen hebben, daarom besluit ik hem toch te delen. Al vind ik dat wel eng.

De plaatjes staan voor mijn doelen en standpunten van dit jaar. Het zijn geen concrete voornemens zoals vorig jaar, ik zie ze meer als richtlijnen.

VisionBordBrenda2014

Healthy Living 
Hierbij denk ik aan gezond leven en goed voor mezelf zorgen door gezond te eten en te sporten. Niet omdat het moet of omdat ik moet afvallen maar omdat het lekker en leuk is en je je hierdoor beter voelt, beter in je vel zit. Hiervoor moet ik tijd vrijmaken want als ik het druk heb schieten sporten en gezond eten er nog weleens bij in.

Stapel boeken

Inmiddels heb ik een aantal kookboeken en foodmagazines liggen waar ik nog niet in gelezen heb. Zonde, want er staan zoveel heerlijke en leerzame dingen in. Dit jaar ga ik meer tijd nemen om deze boeken met aandacht te lezen, in plaats van ze door te bladeren. Informatie opnemen in plaats van langs me heen laten gaan.

Love what you do
Sinds ik met Brenda Kookt ben begonnen heb ik (eindelijk) iets gevonden dat ik echt mijn ding is, koken en bloggen. Ik hoop dat ik hier in 2014 net zoveel plezier en energie uit haal als in 2014. In 2013 heeft het me veel gebracht in meerdere opzichten, ik ben benieuwd naar 2014.

Mijn hart volgen
In 2014 wil ik mijn hart volgen. Heb ik zin om iets leuks te doen met vriendinnen of om ergens naartoe te gaan? Dan moet ik het gewoon doen. Meestal neem ik me voor dat dat later in de maand nog wel komt maar voor we het weten is de maand (en zelfs het jaar) voorbij en heb ik nog niet gedaan wat ik wilde.
Daarnaast wil ik in relatie tot mijn blog dingen doen die bij mij en Brenda Kookt passen, ik wil overal 100% achter staan.

Telefoon
Mijn hand zit zo’n beetje vastgeplakt aan mijn telefoon. Niet alleen social media houd ik bij maar ik check ook heel vaak mijn e-mail. Dit is helemaal niet nodig. Dit jaar ga ik niet constant met mijn telefoon in mijn hand zitten en check ik mijn e-mail op drie vaste momenten per dag.

Mystery box en comfortzone
In 2014 wil ik vaker uit mijn comfortzone stappen, voor het onbekende gaan. Ik speel regelmatig op safe, ook met koken. Ik daag mezelf bij deze uit om dit jaar iedere maand iets onbekends te koken. Dit kan een ingrediënt zijn of een bepaald gerecht, uit een bepaalde wereldkeuken..


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
  1. Wat een mooi lijstje met doelen.
    Ik heb geen doelen dit jaar maar misschien dat ik nu toch nog een moodboard ga maken, het ziet er zo leuk uit en het geeft meteen doelen ;-)

  2. Eigenlijk had ik geen voornemens, maar zo’n moodboard lijkt me eigenlijk wel een goed, én leuk, idee! Het geeft je idd een richtlijn van wat je ook alweer voelde bij het e.e.a. En wat je wilt bereiken in 2014. Hoe langer ik er over nadenk, hoe beter het idee me bevalt! Bedankt voor de tip Brenda! Dus ik heb toch een voornemen…..een moodboard maken! Nogmaals dank. ;-)

  3. Heeeel leuk !!!!

    Ik ben een boek aan het lezen over mindful eten en daarin staat ook een opdracht om een moodboard te maken over hoe je wilt zijn, over je doelen, enz. Ik moet het ook maar eens gaan doen :-)

    Groetjes Julie

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk