Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Vega stoofschotel met pompoen

Pompoenstoof txt Stoofpotjes.. I love it! In de wintermaanden komen er zeker een aantal stoofpotjes bij ons op tafel. Meestal maak ik stoofpotjes waarin vlees de hoofdrol heeft maar het leek me eens leuk om iets anders met een stoofschotel te doen en een vegetarische variant te maken. Dus maakte ik een stoofschotel met pompoen. Het was zo lekker dat Joost het vlees niet eens mistte, en dat zegt wat ;-)

Pompoenstoof 2

Vega stoofschotel met pompoen

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten stooftijd

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knofloook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine pompoen
  • 125 gram champignons
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 75 gram tomatenpuree
  • 250 ml bouillon
  • peper en zout
  • crème fraîche

Bereiding

Pompoen hoef je niet te schillen, maar toch vind ik dat het lekkerste. Om het schillen een stuk gemakkelijker te maken kun je de pompoen even 15 minuten voorkoken. Zorg ervoor dat de pompoen helemaal onder water is tijdens het koken. Laat de pompoen hierna afkoelen.

Als de pompoen is afgekoeld kun je hem snijden, de pitten verwijderen en in blokjes snijden. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwarm een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook even aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze bij de knoflook en ui. Bak dit ook even aan. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes. Voeg de champignons en blokjes pompoen in de pan. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon, tomatenpuree en oregano toe. Zet het vuur laag en laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. (als je de pompoen niet hebt voorgekookt duurt dit iets langer)

Breng de schotel op smaak met peper en zout en voeg desgewenst een beetje crème fraîche toe voor een romige touch. Serveer de stoofschotel met pompoen met aardappelen, rijst, couscous of pasta, net wat je lekker vind.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

45 Reacties

  1. nicole 9 januari 2014 om 10:54

    Neem ik mee, lijkt me heerlijk zeker nu het kouder weer schijnt te worden volgende week is een stoofpotje heerlijk

  2. chantal 9 januari 2014 om 11:49

    Ga ik zeker een x maken, Thankx

  3. Farah 9 januari 2014 om 12:45

    Ziet er erg lekker uit. Ben ook dol op stoofpotjes, maar maak ze veel te weinig.
    Ook leuk een keer een vegetarische variant!

  4. Ina 10 januari 2014 om 04:00

    Pompoenstoofpot, heerlijk! Ik maak dergelijke ‘stews’ vaak, maar dan doe ik de aardappelen (of rijst, of pasta) er meteen al door zodat alles lekker samen kan gaarkoken. NOG minder pannen en schotels op die manier! ;)

  5. Kristel 28 augustus 2014 om 20:00

    Ik heb dit recept net gemaakt en het was heerlijk! Deze ga ik zeker vaker maken. Ook hier werd het vlees niet gemist!

    1. Brenda Kookt 28 augustus 2014 om 22:12

      Wat leuk om te horen Kristel! Ik geloof dat deze bij ons ook binnenkort weer op tafel komt. De pompoentijd komt er aan :)

  6. Lieuwkje 15 oktober 2014 om 19:37

    Dit gerecht hebben we vanavond gegeten met rijst. Het was echt zoooo lekker!! Dit komt zeker vaker op tafel!

  7. Sydney 18 oktober 2014 om 18:58

    Hoi Brenda,

    Ik heb nog nooit pompoen gegeten ( nee echt) en het trekt me ook niet zo.
    Toch wil ik het eens proberen want dit stoofpotje ziet er heerlijk uit.
    Is dit potje 3

  8. Sydney 18 oktober 2014 om 19:00

    Oops verkeerde knopje.
    Is dit gerecht voor een echte pompoen fan of is het voor een beginner als ik ook goed te doen?

    1. Brenda Kookt 18 oktober 2014 om 21:04

      Dit gerecht is voor een beginnende pompoeneter zeker te doen.

  9. Sydney 18 oktober 2014 om 23:48

    Er staat alleen niet bij voor hoeveel personen dit is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *