Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Vega stoofschotel met pompoen

Pompoenstoof txt Stoofpotjes.. I love it! In de wintermaanden komen er zeker een aantal stoofpotjes bij ons op tafel. Meestal maak ik stoofpotjes waarin vlees de hoofdrol heeft maar het leek me eens leuk om iets anders met een stoofschotel te doen en een vegetarische variant te maken. Dus maakte ik een stoofschotel met pompoen. Het was zo lekker dat Joost het vlees niet eens mistte, en dat zegt wat ;-)

Pompoenstoof 2

Vega stoofschotel met pompoen

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten stooftijd

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knofloook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine pompoen
  • 125 gram champignons
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 75 gram tomatenpuree
  • 250 ml bouillon
  • peper en zout
  • crème fraîche

Bereiding

Pompoen hoef je niet te schillen, maar toch vind ik dat het lekkerste. Om het schillen een stuk gemakkelijker te maken kun je de pompoen even 15 minuten voorkoken. Zorg ervoor dat de pompoen helemaal onder water is tijdens het koken. Laat de pompoen hierna afkoelen.

Als de pompoen is afgekoeld kun je hem snijden, de pitten verwijderen en in blokjes snijden. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwarm een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook even aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze bij de knoflook en ui. Bak dit ook even aan. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes. Voeg de champignons en blokjes pompoen in de pan. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon, tomatenpuree en oregano toe. Zet het vuur laag en laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. (als je de pompoen niet hebt voorgekookt duurt dit iets langer)

Breng de schotel op smaak met peper en zout en voeg desgewenst een beetje crème fraîche toe voor een romige touch. Serveer de stoofschotel met pompoen met aardappelen, rijst, couscous of pasta, net wat je lekker vind.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

45 Reacties

  1. Xiu 25 oktober 2014 om 21:18

    Ja, dat is eigenlijk ook mijn vraag; voor hoeveel personen is dit recept?

    1. Brenda Kookt 26 oktober 2014 om 09:35

      Dat stond er inderdaad niet bij. Van deze stoofschotel kun je met 4-5 personen eten.

  2. gaby 1 november 2014 om 17:54

    Maakt het nog uit welke pompoen je gebruikt? Kan fles pompoen bv????

  3. Trudy van Dijk 10 november 2014 om 16:54

    Was heel lekker, maar de volgende keer doe ik de courgette na de pompoen vond de courgette veel te gaar.

  4. Marja 16 november 2014 om 19:06

    Nogmaals dank voor je GEWELDIGE site Brenda !! Je weet niet wat je moet eten – zoek op Brenda kook! (Bij de favorieten natuurlijk

    1. Marja 16 november 2014 om 19:09

      (Staat er niet helemaal op) en je hebt weer een héérlijk gerecht op tafel staan ! Heb er nog wat extra peperpuree bijgedaan Dank !! Groetjes Marja

      1. Brenda Kookt 17 november 2014 om 19:48

        Wat lief, dank je wel Marja. Super leuk om te horen :)

  5. Thea 18 november 2014 om 14:19

    Mmmmmmm hier heb ik echt zin in om te gaan maken.
    Het ziet er overheerlijk uit !
    Vanavond op onze tafel !

  6. Priscilla 21 oktober 2015 om 10:57

    Ik ben nieuw in de pompoenwereld! Wil het toch eens gaan proberen. Maar welke pompoen heb ik hiervoor nodig? ? Dankje!

    1. Brenda Kookt 24 oktober 2015 om 09:17

      Leuk dat je je ook eens aan de pompoen wilt wagen Priscilla. Je kunt het beste koken met de flespompoen, of met de (kleinere) ronde pompoen (Oranje Hokkaido) beide zijn bij supermarkt en groenteboer verkrijgbaar.

  7. ann vanhoutte 27 oktober 2015 om 14:45

    Ik heb dit zalige stoofpotje (en handig, je kan er een deel moestuinoogst in kwijt) wat aangepast met kerriepoeder en een geutje kokosroom. Zo krijgt dit recept een heel andere smaaktoets.

    Groetjes
    Ann

    1. sandra 30 oktober 2015 om 19:22

      goed idee met kokosroom erbij

  8. sandra 30 oktober 2015 om 19:19

    mmm het was heerlijk. we hadden gehakt-witlof-pastasaus-schotel. dit hebben we erdoor gedaan. geen zout, peper en creme fraiche toegevoegd. thnx

  9. Nele Meykever 17 maart 2016 om 12:34

    Welke bouillon moet je gebruiken?

      1. Charleyne 9 oktober 2016 om 10:49

        Bijvoorbeeld tuinkruiden bouillon of smaakt dit hier niet bij? Zijn er nog veel andere soorten groentebouillon?

  10. Laura 12 oktober 2016 om 19:22

    Hoi Brenda,

    Na een heerlijk gerecht van jou te hebben geprobeerd met pompoen, dat echt onwijs smaakvol was, wil ik dit gerecht ook graag weer proberen.
    Ik heb echter 1 vraag voordat ik hem kan gaan maken, omdat die gegevens voor mij en mijn vriend erg belangrijk zijn.
    Mijn vraag is als volgt: Wat zijn de waardes van energie (kcal), koolhydraten (gram), suikers (gram), eiwitten (gram), totaal vetten (gram), verzadigde vetten (gram) en zout (gram) van dit gerecht?
    Ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden.

    Met vriendelijke groet,
    Laura

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *