Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

The Spotted Pig – New York

The spotted pig 01

Al eerder vertelde ik je over onze geweldige reis naar New York en wat we daar hebben gegeten (klik). Eén van de avonden aten we in The Spotted Pig en hierover vertel ik je graag meer, wat mij betreft is het namelijk echt een aanrader voor als je ooit lekker wilt eten in New York.

Voordat we naar New York vertrokken ging ik op onderzoek uit, welke bezienswaardigheden mochten we niet missen én waar kunnen we lekker eten? Op een van de websites werd het restaurantje The Spotted Pig aangeraden, toevallig kreeg ik net voordat we naar New York gingen nog een keer de tip om hier te eten. Het scheen dat je bij The Spotted Pig de beste hamburgers kunt eten, het restaurant twee Michelin sterren (het eten moet dus wel geweldig zijn), het eten is goed betaalbaar en zijn Jay-Z en Bono (van U2) mede-eigenaren van deze zaak. Kortom zo op het eerste oog genoeg redenen om hier een avondje te eten.

The spotted pig 05

The spotted pig 04bron foto

The Spotted Pig vind je in het Meatpacking district op de hoek van 314 w 11th street en Greenwich street. Van buiten lijkt het restaurant een ruig café, dit komt mede door de vele planten die voor de gevel staan, het lijkt wel een bos (zie foto’s hierboven). Eerst zagen we niet dat het hier was, tot ik boven de ingang een varken zag hangen. Dit moest The Spotted Pig wel zijn. Toen we verder keken kon het ook niet anders, overal zie je varkens zelfs de lichtjes bij het raam zijn kleine varkentjes.

The spotted pig wordt goed bezocht, echter kun je niet van te voren reserveren. Wel kun je begin van de avond naar binnen lopen en bij de gastvrouw een tafeltje reserveren. Als je vroeg bent kun je meteen terecht maar het kan ook even duren. Je kunt wachten in het restaurant of elders wachten en gebeld worden. In het laatste geval is het wel handig als je in de buurt van het restaurant blijft.

We waren er lekker op tijd,  al om 6 uur, er was niet direct een tafeltje beschikbaar we moesten ongeveer 75 minuten wachten. We vroegen of we in de tussentijd aan de bar mochten plaatsnemen, dit was geen probleem want later bleek dat bijna iedereen dat deed, het was druk aan de bar. Omdat het beneden erg vol was besloten we boven bij de tweede bar te wachten. Hier was het gezellig, we zaten mooi aan met een wijntje en een biertje. Het restaurant is vol door spullen, of eigenlijk door varkens want werkelijk overal zie je varkens. Ook is het vrij vol door de kleine tafeltjes en mensen die aan het wachten zijn. Toch geeft dit alles een gezellige sfeer.

The spotted pig 03

Tijdens het borrelen (lees wachten op ons tafeltje) zag Joost dat ze bij de bar ook hapjes klaarmaken. We lustte wel wat dus bestelden we Roll mops, althans dat vertelde Joost me. We hadden geen idee wat het was maar besloten het gewoon te nemen. Na het geproefd te hebben dacht het volgende: spek met dadel en in drank gemarineerde stukjes appel.
Voor dit artikel heb ik gegoogeld of ik gelijk had, maar volgens google moeten Roll Mops gepekelde haring zijn. Ik kan het fout hebben maar ik heb zeker geen haring geproefd. Na meer googelen ben ik er uit, dit moeten de Devils on horseback geweest zijn. Dat zijn dadels gevuld met een chutney (in dit geval was het in alcohol gepocheerde peer) gewikkeld in bacon. Ik kan niet anders dan concluderen dat dit een heerlijk hapje is misschien komt het thuis nog wel een keer op tafel.

Nadat we de Devils on horseback op hadden werden we naar ons tafeltje gebracht. Het menu van The Spotted Pig wisselt dagelijks (zie de datum op het menu). Er is keuze uit een aantal voorgerechten en uit 4 verschillende hoofdgerechten. Eigenlijk was het de bedoeling dat we allebei een ander hoofdgerecht zouden bestellen zodat we meerdere dingen konden proeven. Uiteindelijk zijn we allebei voor de burger gegaan. We waren daar ten slotte omdat de burgers zo goed zouden zijn en de burgers op de tafels om ons heen zagen er te goed uit. Aangezien we allebei aardige trek gekregen hadden, hadden we beide geen zin om een lekkere burger te moeten delen.

Snap Shots New York 14

Op het menu stond 1 burger, namelijk een burger met roquefort en flinterdunne frietjes met tijm en zout. Persoonlijk ben ik geen fan van kazen als roquefort maar tussen deze burger smaakte het super. Het vlees van de burger is top, vol van smaak en daarbij kun je zelf kiezen hoe je je burger wilt (rare, medium of well done). Wij namen allebei medium maar ik moet zeggen dat het wel rare leek, zo rood was het, maar dat vond ik niet erg. Het broodje is lekker krokant en de flinterdunne frietjes waren ook een topper. Nu ik de foto terugzie bedenk ik me dat we geen groenten kregen maar op de avond zelf heb ik dat niet gemist.

Omdat het druk was in het restaurant had ik verwacht dat als je eenmaal zat dat je dan snel moest eten zodat de volgende snel plaats konden nemen om te eten, maar niets was minder waar. We zaten heerlijk relaxt en de bediening zorgde ervoor dat het ons aan niets ontbrak. In een toetje hadden we geen trek meer na zo’n grote burger. Thee en koffie lieten we ons wel smaken.

The Spotted Pig is een aanrader als je als een koning wilt eten, gezellig wilt zitten en niet teveel wilt betalen. Je moet het niet erg vinden om even te wachten voor je aan tafel kunt, echter kun je aan de bar ook gezellig zitten en zelfs eten als je wilt. Verwacht geen luxe restaurant maar een sfeervol (beetje vol) eetcafé. Het is niet groot en daarom soms wel een beetje krap mede doordat er ook mensen aan het wachten zijn tot ze aan tafel kunnen. Ik vond het een heerlijk restaurant die ik met jullie MOEST delen. Denk dus zeker even aan The Spotted Pig als je eens naar New York gaat.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marlissa 23 januari 2014 om 18:51

    Ik heb het opgeschreven! Van de zomer ga ik na New York, ben benieuwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *