Kooktips #4

Wist je dat 2

In deze rubriek deel ik tips, nieuwtjes en handigheidjes die van pas komen in de keuken. De afgelopen tijd ben ik weer een paar leuke tips tegengekomen, tijd voor Wist je dat!? #4!

Inmiddels is de naam van deze rubriek veranderd in ‘Kooktips’ omdat ik denk dat dit de lading beter dekt.

Wist je dat..

 • ..vet goed is voor het overbrengen van smaak? De meeste bakrecepten vragen om kruiden met bloem te mengen. Echter is het beter om de kruiden met (gesmolten) boter en suiker te mengen, de natte ingrediënten dus. Vet (en dus ook boter) is goed voor het overbrengen van smaak, hierdoor geven de kruiden nog meer smaak af.
 • ..je brownies in de koelkast kunt bewaren? Nadeel hieraan is dat de brownies minder smeuïg worden en een beetje uitdrogen. Om ze weer smeuïg te maken laat je ze op kamertemperatuur komen of piep je ze (op een lage stand) even op in de magnetron.
 • .. ijs meteen ready to eat is als je de bak in een sluitbare zak in de vriezer bewaard? Ideaal, zo hoef je geen half uur te wachten tot het ijs zacht is geworden. (tip via Culy)
 • ..knoflook gemakkelijk gepeld kan worden nadat je de teen hebt gekneusd? Leg een breed mes met de platte kant op de teen knoflook en plet de knoflook hiermee fijn. Hierna is je teentje gekneusd en kun je het velletje er gemakkelijk af pellen.
 • ..aardappelen eerder gaar zijn als je aan het kookwater een klontje margarine toevoegt?
 • ..taai knäckebröd weer knapperig wordt als je het in een broodrooster verwarmd?
 • ..je niet hoeft te klunzen met huishoudfolie? De verpakking van de folies hebben hier namelijk een slimmigheidje voor. Bekijk via dit filmpje op de  blog van Francesca hoe het hoort. Dit is een gouden tip die ik direct heb toegepast, voor het eerst scheur ik fluitend folie af.

Welke tip komt van pas en ga je zeker toepassen?


Meer tips en handigheidjes voor in de keuken? Lees ook de eerdere edities van deze rubriek:


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Pssst, je kan knoflook ook met de palm van je hand knezen. Leg het teentje op het aanrecht, hand erop en duwen. Klaar om te pellen.

  Trouwens in die speed-recepten van Jamie Oliver pelt hij de knofllok niet. Stopt hij teentjes met vel en al in de pers. Werkt ook.

 2. geweldig!! echt nooit geweten dat je je folie zo moet gebruiken meteen naar me folie gegaan om te kijken of ze er bij mij ook zitten en verrek bij mij zit het ook.. haha ik weet zeker dat ik heel veel mensen iets ga leren :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk