Zelfs in de lekkerste appeltaart..

Vandaag geen recept op het blog maar iets luchtigs, gewoon voor de fun. Food fun.

Wist je dat er veel spreekwoorden/gezegdes zijn waar eten in voor komt? ‘Een appeltje voor de dorst’ en ‘Met lange tanden eten’ kennen we denk ik allemaal. Maar ik kwam ook een paar gezegdes tegen die ik niet eerder gehoord had. De leukste heb ik voor je onder elkaar gezet.

De leukste is wat mij betreft de spreuk van de appeltaart. Al ben ik nog nooit een pit tegengekomen en ik kan je verzekeren dat ik heel wat puntjes appeltaart op heb ;)

Ken je een gezegde die aan dit lijstje moet worden toegevoegd?

Gezegdes food

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Wat een leuk artikel, die spreekwoorden zijn leuk om over na te denken! Een aantal ervan kende ik nog niet. Nog een paar bekende spreekwoordelijke gezegdes zijn: ‘Hij komt met mosterd na de maaltijd’ (Hij komt daar veel te laat mee) of ‘met de gebakken peren zitten’ (Ergens mee blijven zitten waar je niet bij mee bent)

    Liefs Desiree

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk