Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Hotspot: FG Food Labs Rotterdam

FG Food Labs txt

In Rotterdam is gister FG Food Labs Restaurant geopend, hét enige restaurant met food laboratorium in Nederland. Samen met Pauline, Sabine en een handvol Nederlandse pers mocht ik vorige week alvast proeven wat dit restaurant in petto heeft.

François Geurds, de eigenaar van FG Food Labs, ken je misschien van zijn 2 Michelin sterrren restaurant FG Restaurant (het voormalige Ivy) in Rotterdam. Mede door zijn samenwerking met Heston Blumenthal is François gespecialiseerd in smaaksensaties. En dat is precies wat je bij Food Labs kunt verwachten, no nonsens gerechten boordevol smaak.
Naast het restaurant is een heus Food Lab gevestigd. In het Food Lab experimenteert François samen met hoogleraar Laboratoriumonderwijs Danny Dukers  met voedsel. Doel van de experimenten/proefjes is om zoveel mogelijk smaak uit het pure product te halen, hierbij worden geen kleurstoffen, e-nummers en bindmiddelen gebruikt. De ontdekte methoden worden vervolgens toegepast bij de gerechten in het FG Food Labs Restaurant.

Met het FG Food Labs Restaurant wil François terug naar de basis, er wordt alleen gekookt met pure producten van de beste kwaliteit. Het restaurant heeft geen vaste kaart. Er zijn een aantal vaste basisgerechten die worden aangevuld met gerechten die het beste bij de omstandigheden van de dag passen. Zo zijn er bijvoorbeeld geen langoustines beschikbaar als het ‘s nachts heeft gestormd. In het restaurant wordt gekookt op hout, iedere ochtend wordt bepaald op welk soort hout er gekookt gaat worden. Dit bepaald de verdere koers van die dag, producten smaken op iedere houtsoort anders.

FG Food Labs Restaurant is een toegankelijk restaurant waar iedereen welkom is, het restaurant is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner. Er zijn zitplaatsen aan de tafeltjes, maar ook aan de bar. Verschillende bites zijn verkrijgbaar vanaf €7,50, en gerechten vanaf €15,00. Ook is het mogelijk om een 5-gangen menu te bestellen voor € 50,00. Je kunt hier dus niet alleen terecht voor een uitgebreid diner maar ook voor een borrel met een paar lekkere hapjes zit je goed in FG Food Labs.

Bij FG Food Labs Restaurant heb ik dingen gegeten die ik nog niet eerder gehad heb. Ook heb ik nog nooit zoveel smaak geproefd, de gerechten zijn echte smaakbommetjes. In totaal hebben we 12 gerechtjes mogen proeven, kijk snel mee naar de foto’s die ik maakte.

FG Food Labs 10

Pan con tomat  is een soort bruschetta met tomaat, een smaaksensatie. Ik heb niet eerder een gerecht met zoveel smaak mogen proeven.

FG Food Labs 05

FG Food Labs 11

De super langoustines van de grill met rozemarijn en citroen zijn een goed voorbeeld van een puur ingrediënt van topkwaliteit. Daarnaast zie je broccoli-kwartelgelei met langoustineroom en eendenlever met daarbij een olijven-toastje met eendenlever en tomaat.

FG Food Labs 12

Deze foto maakte Elise. Zo ziet het eruit als je een tafel foodbloggers hun gang laat gaan, bij ieder gerecht kwamen onze camera’s tevoorschijn.

FG Food Labs 06

FG Food Labs 07

Bij Food Labs gewone spoom, we maakten hem zelf. We kregen een vijzel met daarin onder andere de kruiden dragon, pink pepper en citroenmelisse. Dit moesten we vijzelen tot de ‘rook’ weg was. Hierna ging er ijs op basis van rum op, na het door elkaar roeren heb je een overheerlijke spoom.

FG Food Labs 08

Zoetzure ui met brioche, foie, gepocheerde eidooier en foie.

FG Food Labs 04

Francois serveert het liefst hartige desserts, wat op zich al heel apart is. Het eerste dessert was vanille-ijs met olijfolie en aan tafel geschaafde truffel. Met knettertjes. Een hele ervaring, en super lekker. De foto van mij maakte Sabine.

FG Food Labs 09

Het aller laatste toetje van de avond was een waar hoogtepunt. Pistachecrème met popcornijs met daarbij een crumble van chicken, popcorn en een krokantje van het kippenvelletje. Een hele ervaring om een hartig toetje te eten dat zo sterk naar popcorn en kip smaakt, weer een echte smaakbom.

Wat een avond, ik heb ontzettend genoten. Als je in de buurt van Rotterdam bent raad ik je FG Food Labs Restaurant zeker aan. Hier proef je dingen die je niet eerder geproefd hebt. Én je kunt er zo uitgebreid (en prijzig) eten als je wilt. Ook een kop koffie is aan te raden in het FG Food Labs Restaurant, François en zijn team branden zelf de bonen en doen zelfs mee aan wereldkampioenschappen.

FG Food Labs, Katshoek 41, Rotterdam

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Lisa 3 februari 2014 om 22:01

    Ohh wat lijkt me dat heerlijk zeg!

  2. ron roos 5 februari 2014 om 08:03

    ik heb ooit het geluk gehad om bij tickets in barcelona te eten
    het restaurant van ferran adria. bij deze foto’s kreeg ik een deja vu
    ik ga hier heeeeeeeeeeeeeeel snel een keer eten

  3. Jannie 15 maart 2014 om 09:00

    Helemaal enthousiast geworden door je verhaal ben ik hier gisteren met 3 vriendinnen gaan eten. Wat is dat tegen gevallen! Duidelijk dat een “persavondje” hier heel anders aan heeft gevoeld dan een ‘gewoon diner’ een paar weekjes later. Jammer hoor, het had zo mooi kunnen zijn.
    http://www.iens.nl/restaurant/35652/rotterdam-fg-food-labs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *