PLOG #1

In bloggersland is PLOGgen hot! Een plog is een blogpost met foto’s (photography-log), het is een soort fotodagboek van een dag. Omdat ik het erg leuk vind om andere plogs te lezen leek het me leuk zelf ook eens een plog te maken. Omdat ik een foodblogger ben staat in mijn PLOG food centraal, het is dus eigenlijk een FLOG (food-log).

Detox

Volgende week (dinsdag 11 februari om precies te zijn) begin ik met een 28 dagen detox en daarom leek het me leuk mijn (food)dag voor, tijdens en na de detox voor jullie te ploggen. Zelf ben ik namelijk erg benieuwd of er een groot verschil voor en na de detox is.
Ik ga detoxen door gezond en puur te eten, drinken en te bewegen. Ik zie de detox als een experiment en ben benieuwd wat het doet met mijn energielevel, huid, haren en wat de gevolgen zijn voor mijn darmen. Volgende week vertel ik je hier meer over, voor nu vind je hier (klik) meer informatie over de detox die ik ga volgen. Wil je ook detoxen? Doe met me mee!

Plog

Bekijk hier mijn pre-detox PLOG van gister, woensdag 5 februari. Het was een gewone werkdag, niet heel speciaal maar zo ziet mijn leven er 4 dagen per week uit. In de volgende plogs zal ik ook andere dagen laten zien zoals een echte BrendaKookt-dag waarbij ik de hele dag aan mijn blog kan werken.

Psst een kleine tip, ik weet uit betrouwbare bron dat Pauline vandaag ook haar eerste PLOG publiceert.

PLOG01_01

Ontbijt-benodigdheden. Een lepel erbij is handig dus die heb ik nog gepakt.

Omdat we gister laat thuis waren na de verjaardag van mijn zusje smeer ik mijn brood nu pas. Of eigenlijk leg ik plakjes kipfilet op brood en vouw ik de broodjes dubbel. Het smeerwerk doe ik straks last-minute.

PLOG01_02

Ik had te weinig tijd om mijn havermoutje thuis op te eten, dus ik ga verder in de trein

Niet lachen, ik maakte een selfie op de fiets van trein naar werk. Zoals je ziet was het nog vroeg.

PLOG01_03

Aankomst op het werk.

Als tussendoortje neem ik een peer. Tip: bewaar een peer in een zakje of broodtrommel, niet los in je tas want voor je het weet zit je tas onder de perenmoes. Ik spreek uit ervaring.

PLOG01_04

Het eerste deel van de lunchpauze even naar buiten een frisse neus halen.

Ik lunch met 2 boterhammen met kipfilet en een halve avocado en ik smeer er pesto op. Bij de cateraar haalde ik nog een kommetje erwtensoep maar die staat niet op de foto.

PLOG01_05

Tijdens het eten van mijn broodje kijk ik naar Jeroen (klik voor meer informatie)

Als tussendoortje neem ik een appel en een zelfgemaakte energiereep (recept dit weekend online).

PLOG01_06

In de trein lees ik andere blogs en verdiep ik mij in vakliteratuur ;)

Woensdag eten we vaak restjes uit de vriezer omdat Joost al eet voordat ik thuis kom, ik eet dus alleen. De spitskoolschotel met bladerdeeg en gehakt is al opgewarmd in de oven als ik thuiskom dus ik kan meteen aanschuiven. Het  ziet er niet uit maar is wel erg lekker.

PLOG01_07

Bij het toetje (een eitje van yoghurt en vla) maak ik een boodschappenlijstje.

Boodschappen doen. Ik haal bijna geen groente omdat ik morgen naar de Turkse supermarkt ga.

PLOG01_08

Met restjes fruit en spinazie maak ik (groene) smoothies voor morgen.

Met een kop thee en een flinke krakeling (ik besloot mezelf te verwennen nu heb nog kan ;-)) zit ik klaar voor BNN’s eettest. Het bleef niet bij 1 krakeling.

PLOG01_09
Mijn uitslag bij de test. Het valt me tegen, al moet ik zeggen dat de vragen me ook tegen vielen. Sommige waren té makkelijk, anderen waren feitjes die ik niet wist en weer anderen waren gokvragen die ik niet goed gokte ;)

Broodjes klaarmaken voor morgen. Nu ik nog broodjes pindakaas mag eten neem ik het er van.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik zoal eet op een ‘normale’ werkdag, (mocht het niet zo zijn dan hoor ik het ook graag natuurlijk) de komende weken houd ik jullie op de hoogte van mijn detox-avonturen.

Wil je meer foodfoto’s van me zien? Volg me dan ook via Instagram (username BrendaKookt)
Via Bloglovin, Facebook & Twitter blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen op mijn blog.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
  1. Ik heb genoten van je flog. Lange dag, maar met lekkere, gezonde maaltijden en hapjes, en nog een welverdiende krakeling toe!

    Ik ben benieuwd hoe de detox je zal bevallen. Veel succes!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk