Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Quinoa met tonijn

Quinoa met tonijn txt

Een van de dingen die ik tijdens de detox wél mag eten is Quinoa. Voor de detox heb ik het eerlijk gezegd alleen gegeten nadat ik dit (klik) recept gemaakt heb. Blijkbaar vond ik het niet mega lekker want hierna heb ik het niet meer gehad. Tot vorige week. Omdat quinoa een van de weinige graansoorten is die ik de komende 4 weken eet leek het me handig alvast te experimenteren voor de detox. Doordat ik inmiddels een paar keer quinoa heb gegeten ben ik gewend geraakt aan de structuur en durf ik te zeggen dat het lekker is.

Quinoa met tonijn 02

Ik maakte deze lekkere quinoa-salade met tonijn en tomaatjes, een heerlijke combi die ik tijdens de detox zeker nog een (paar) keer ga maken. Je kunt het eten als de quinoa nog warm is maar je kunt het ook laten afkoelen en in de koelkast zetten. Dan neem je het de volgende dag(en) mee als lunch.

Quinoa met tonijn 03

Quinoa met tonijn

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram quinoa
  • blikje tonijn op water
  • 12 cherry tomaatjes
  • half bosje verse peterselie
  • stukje verse geitenkaas
  • peper en zout
  • snuf komijnzaad
  • snuf cayennepeper
  • olijfolie
  • scheutje citroensap (1 a 1,5 theelepel)
  • kappertjes (heb ik niet gebruikt toen ik de foto’s maakte maar dit voeg ik inmiddels wel toe)

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaatjes, snijd de peterselie fijn, verbrokkel de geitenkaas en laat de tonijn uitlekken.

Breng de quinoa op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout, cayennepeper, komijnzaad en citroensap. Meng de overige ingrediënten door de quinoa (houdt een beetje geitenkaas en peterselie apart voor garnering).
Serveer de quinoa in kommen en garneer het met een beetje peterselie en geitenkaas.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

  1. Simone 12 februari 2014 om 08:22

    Ja ik had gezien dat je aan het detoxen bent (op Twitter)!! Goed hoor! En met dit soort recepten is het wel uit te houden lijkt me… Ik ben een quinoa fan. Al een tijdje ook dus dit ziet er heerlijk uit!

  2. Esmeralda L 12 februari 2014 om 09:21

    Ziet er lekker ui. Maar op de foto zie ik komijn, mis ik dat nu in het recept?

    1. Brenda Kookt 12 februari 2014 om 09:50

      Wat oplettend van je, ik heb de kurkuma vervangen door de komijn.
      p.s. toch handig die ingrediënt-foto’s ;)

  3. Nicole 12 februari 2014 om 10:57

    Dit ziet er heerlijk uit. Quinoa kun je volgens mij met zoveel combineren maar deze combi ga ik zeker proberen.

  4. We Heart Home 12 februari 2014 om 17:06

    Ziet er super lekker uit. Ik ken quinoa nog niet zo heel lang, maar ik ben verkocht. Lekker zowel koud als warm!

  5. marianne 12 februari 2014 om 17:58

    Hoi Brenda…het was heerlijk. Heb dubbel gemaakt met een man die een grote eter is dus heb nog lekker wat over voor mee na mn werk.
    groetjes Marianne

  6. M@rgo 12 februari 2014 om 20:30

    Toevallig de ingrediënten in huis en meteen gemaakt. Heerlijk en makkelijk, morgen het restje mee voor de lunch. (gezin at iets anders) Ook mijn eerste ervaring met quinoa was niet zo best, nu het pak leeggemaakt met dit recept. En deze keer is het wel goed bevallen!

    1. Brenda Kookt 12 februari 2014 om 21:26

      Wat leuk om te horen Margo. Ik denk dat veel mensen aan de structuur van quinoa moeten wennen, het heeft ook geen uitgesproken smaak. Maar met smaakmakers kun je er veel kanten mee op.

  7. Suuz 12 februari 2014 om 20:35

    Klinkt heeeeeel erg goed!! ga hem snel maken!

  8. Ilse 13 februari 2014 om 15:05

    Ziet er heel lekker uit. Maar ik lust absoluut geen geitenkaas. Kun je dat vervangen voor een ander soort kaas zodat het nog steeds detox proof blijft?

  9. CatieMcCartney 14 februari 2014 om 15:24

    Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb nog nooit quinoa op. Dit recept lijkt me ideaal voor die ‘eerste keer’. Zeker omdat ik dol ben op tonijn! Prachtige foto’s trouwens!

    1. Brenda Kookt 14 februari 2014 om 17:29

      Dank je wel voor het compliment Catie. Dan moet je het echt eens proberen met dit recept, zeker als je van tonijn houdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!