Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Hotspot: Bicken Amsterdam

Bicken_06

Afgelopen week had ik samen met foodie-vriendinnetjes afgesproken eens gezellig te gaan eten. Foodies weten waar je lekker kunt eten en daarom stelde Francesca voor om bij Bicken in Amsterdam aan te schuiven. Dat was een goede keuze, we hebben ontzettend gezellig gezeten én lekker gegeten. Kijk mee naar de foto’s voor ik je meer vertel over dit heerlijke restaurant.

Bicken_09

Bicken_01

Bicken_02

Bicken_03

Bicken_05

Bicken_04


Clean
Het eerste pluspunt van Restaurant Bicken ervaarde ik nog voordat ik binnen was: er was meer dan voldoende parkeerplek beschikbaar in de straten rondom het in Amsterdam gevestigde restaurant (kanttekening, het was wel maandagavond dus ik garandeer niets maar er is ook een parkeergarage vlakbij dus ik ga er vanuit dat er ook op bijvoorbeeld een vrijdag voldoende plek is).

Van de naam Bicken had ik een donker restaurant verwacht waar je lekker kunt bikken, daarbij dacht ik aan een eetcafé-setting waar je bij wijze van spreken met je handen eet. Dit is echter niet het geval, Bicken is een echt restaurant en de sfeer is er alles behalve donker en bruin. Het restaurant oogt lekker licht, clean, ruim en rustig. Er staat niet teveel poespas qua decoratie in het pand maar het oogt wel gezellig. De bediening is aardig, netjes en goed. Niet opdringerig, maar zorgt er wel voor dat alles naar wens is.

Menu
Genoeg over het restaurant, laten we door gaan naar het eten. Zoals je op de foto’s kunt zien zagen de gerechten er heerlijk uit. En dat waren het ook, heerlijke gerechtjes met verrassende combinaties. Het 4-gangemenu (verkrijgbaar voor € 39,50) was lekker afwisselend we aten een vis-, vlees- en vegetarisch gerecht en sloten af met een overheerlijk toetje.

We startten met een aperitief, een glaasje rum met bietensiroop en peper. Daarna als amuse een rilette van makreel met een mousse van groene appel en bleekselderij. Een lekker fris gerechtje om mee te beginnen.
Het voorgerecht was huisgerookte zalm met mierikswortelcreme, boekweitpannenkoekjes (blini’s ) en haringkaviaar. Als tussengerecht werd dungesneden rauwe pompoen met pier, Pierre Robert kaas en rode bieten aioli geserveerd. Het hoofdgerecht was een echt vleesgerecht, namelijk een kalfsstaartstuk met ravioli van kalfswang en saus van Madeira en morilles. En als toetje aten we een cheesecake van witte chocolade en yoghurt met karamel en witte chocolade crunch.
Na het toetje zaten we nog zo gezellig dat we nog even bleven zitten en een koffie of (munt)thee namen, hierbij werden huisgemaakte Madeleines met chocoladesaus geserveerd. Dit lekkers kon er ook nog wel bij.

Als ik moet kiezen wat ik het lekkerste gerechtje van de avond vond dan ga ik voor de zalm met mierikswortel, dit is echt een super gerechtje dat ik thuis na zou willen maken. Daarnaast vond ik de ravioli van kalfswang ook heerlijk. Al was de cheesecake met karamel ook zeker niet verkeerd, maar naar mijn smaak wel een beetje zoet.

Ben je op zoek naar een leuk restaurant in Amsterdam waar je de hele avond relaxed kunt zitten en heerlijk kunt eten? Dan raad ik je Bicken echt aan. Restaurant Bicken vind je op Overtoom 28-30 in Amsterdam. Bekijk hier de website.

P.s. Bij mooi weer beschikt Bicken ook over een terras, dus kun je lekker buiten zitten.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Simone 14 februari 2014 om 00:07

    Echt Amsterdam heeft teveel leuke plekjes om het bij te kunnen houden, maar ga deze onthouden!

  2. Fleur 27 maart 2014 om 22:18

    Wat een leuk restaurant, dat ziet er goed uit zeg. Lijkt me een prima prijs/kwaliteit verhouding. Ik ga hem onthouden en kom zeker een keer langs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *