Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Hartige taart met pompoen spinazie en feta

Hartige pompoentaart met spinazie en feta txt

Ik krijg geen genoeg van hartige taarten, en ik hoop jullie ook niet. Aangezien ik het zo lekker vind stop ik namelijk niet met het delen van lekkere hartige taart recepten. Deze keer ging ik voor een hartige taart met pompoen, ik had pompoen namelijk nog niet eerder verwerkt in een hartige taart. Voor extra smaak (en kleur) voegde ik spinazie en feta toe. Een toppertje! De hartige taart is lauw-warm lekker maar koud ook, dat maakt de taart ook ideaal als lunchgerecht.

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 01

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 02

Extra benodigd:

Hartige taart pompoen, spinazie en feta

40 minuten
+ 45 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • olie
  • 1 pompoen
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram feta
  • 4 grote eieren
  • 125 gram crème fraîche
  • 75 gram bloem
  • peper en zout
  • tijm
  • Bereiding

Bereiding

  • Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in.
  • Kook de pompoen met schil en al 10 minuten voor (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kwarten. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie in een wok even aan tot het geslonken is. Meng de eieren met crème fraîche, peper en zout en bloem.
  • Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het uit zodat het in de taartvorm past. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimeld de feta erover en bestrooi tot slot met tijm.
  • Bak de hartige taart 45 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 a 10 minuten als het  nog zacht is.

Hoofdgerecht
Ovenschotel

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 06

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

38 Reacties

  1. sonja 17 februari 2014 om 08:43

    Ziet er zo simpel en tegelijkertijd heerlijk uit!
    Die ga ik maken!
    Bedankt, Brenda!
    Groet van Sonja

  2. Nicole 17 februari 2014 om 10:18

    Deze lijkt me heerlijk. Recepten van hartige taarten kun je nooit genoeg hebben.

  3. Charlotte 17 februari 2014 om 10:42

    Hm lekker!! Na een overheerlijke Thaise pompoensoep nog redelijk wat pompoen over, dit is toch wel het ideale recept om de pompoen op te maken, heerlijk!!

  4. Farah 17 februari 2014 om 12:16

    Heerlijk!
    Ik ben ook dol op hartige taart en deze lijkt me ook echt heel lekker.

  5. Gertjan 17 februari 2014 om 16:56

    Lijkt me erg lekker. Kleine opmerking; in het recept staat “verdeel de rauwe spinazie…..” Moet denk ik “verdeel de gewokte spinazie ….” zijn. :-)

  6. Fleur 18 februari 2014 om 08:58

    Lijkt me heerlijk, deze ga ik bewaren :)

  7. Overkoken.info 24 april 2014 om 20:20

    Wauw, dit recept ziet er erg lekker uit. Deze ga ik proberen.
    Bedankt!

    1. Brenda Kookt 30 juni 2014 om 18:55

      Bedankt voor de tip Germ, het is er nog steeds niet van gekomen om zelf deeg te maken. Wie weet met dit recept :)

  8. Jody 26 november 2014 om 17:47

    Geweldig recept! Dit is een blijver!

  9. Helena 4 december 2014 om 18:13

    Gisteren dit recept voor het eerst geprobeerd en was echt verrast door de geweldige smaak van deze hartige taart! (de andere tafelgenoten vonden hem trouwens ook fantastisch!)
    Ik deed ook nog nooit een schep bloem door het ei-roommengsel, maar geeft inderdaad een zeer goed resultaat! Bedankt!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept