Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Courgetti met garnalen

Courgetti 02

Vandaag deel ik een voor mij speciaal gerechtje met jullie, dit is namelijk het lekkerste gerecht dat ik tijdens de detox gegeten heb! Niet dat ik verder niet lekker gegeten heb, maar van dit gerechtje heb ik ècht mega genoten.

Een ‘gezondere’  variant voor het eten van spaghetti is courgetti. Oftwel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is. Omdat ik tijdens de detox geen pasta at leek het me leuk dit eens te proberen. En ik kan je dus zeggen dat het verrukkelijk is, ook als je normaal gesproken wel gewoon pasta eet.
Samen met een beetje pesto en knoflookgarnalen is het een topgerecht (tip: ook leuk om dit als voorgerechtje te serveren). Maar natuurlijk kun je de courgetti ook eten met een lekkere pastasaus zoals bolognese.
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente fungeert heb je redelijk veel courgetti nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.

Courgetti 01

Dat een lekker gerecht niet veel ingrediënten nodig heeft bewijst deze foto. Dit zijn de ingrediënten van mijn courgetti met garnalen. De pesto heb ik in dit geval zelf gemaakt (zonder parmezaan) anders konden we nog een aantal ingrediënten wegstrepen.

Courgetti 03

Courgetti met garnalen

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 -3 personen:

  • 2 courgettes
  • teentje knoflook
  • 12 garnalen
  • 8 champignons in plakjes
  • 6 tomaatjes
  • 2 eetlepels groene pesto (bijvoorbeeld deze klik of pureer in het geval van een detox basilicum met rucola, olijfolie, geroosterde pijnboompitjes en breng op smaak met peper en zout).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220ºC. Rasp (of snijd) de courgettes julienne in de lengte zodat er lange ‘spaghetti’ slierten ontstaan. Vet een ovenschaaltje of braadslede in met olie, leg de tomaatjes erin en besprenkel ze met peper, zout, fijn gescheurde basilicum en olijfolie. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven.

Bak de champignons in een beetje olie en voeg de knoflook erbij. Zorg ervoor dat vuur niet te hoog staat, anders verbrand de knoflook en wordt het bitter. Voeg de garnalen bij de champignons en bak het mee tot ze gaar zijn.

Bak de courgetti even kort in een koekenpan en roer de pesto erdoor. Verdeel de pesto courgetti over de borden en verdeel hierover het garnalen/champignon mengsel en top af met de tomaatjes.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

32 Reacties

  1. Simone 10 maart 2014 om 06:24

    Lekker Brenda. Ben gek op dit soort gerechtjes en sinds ik een tijdje paleo heb gegeten, eet ik dit soort dingen ook vaker… Bloemkoolrijst, courgette-spaghetti… Heerlijk!

    1. Brenda Kookt 10 maart 2014 om 09:57

      Bloemkoolrijst heb ik ook eens geprobeerd, ik vond het verrassend lekker. Binnenkort maar weer eens maken.

  2. kim 10 maart 2014 om 10:56

    Nou ik weet wat ik vanavond ga eten ;) hahaha

    1. Brenda Kookt 10 maart 2014 om 11:31

      Wat leuk dat je er vanavond mee aan de slag gaat, eet smakelijk! :)

  3. Nicole 10 maart 2014 om 11:08

    Dit lijkt me lekker, komt dus snel op tafel

  4. Els 10 maart 2014 om 16:28

    Heerlijk Brenda! Voor nog meer lentegevoel :)

  5. Foodalicious 10 maart 2014 om 21:38

    Dit wil ik zo graag ‘n keer proberen maar moet nog even een julliennesnijder zien te vinden! Lekker en simpel receptje, handig voor n drukke doordeweekse dag! Ga het snel proberen!

    1. Brenda Kookt 10 maart 2014 om 21:44

      Zeker simpel, het is zo gepiept.
      Ik heb zo’n tel sell rasp (van de lidl) gebruikt, met zo’n bak die het opvangt eronder.
      Bij de rasp zitten verschillende opzetstukjes waaronder de juliennesnijder.

  6. ZONDERZOOI 11 maart 2014 om 17:12

    Wauw dit ziet er echt heel erg lekker uit! Vult het ook een beetje? Ik ben vaak bij courgette-spaghetti bang dat het niet echt genoeg vult namelijk.

    1. Brenda Kookt 12 maart 2014 om 07:33

      Als je een hele courgette per persoon neemt vult het wat mij betreft voldoende.

  7. Marijke Bouweriks 12 maart 2014 om 09:21

    Heb het gisterenavond gemaakt en voor mijn man 50 gram verse tagliatelle door de helft van de courgette gedaan. . Wij hebben gesmuld.

  8. Jessica 16 maart 2014 om 17:41

    Ik het zojuist courgetti gemaakt en het was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt :-)

  9. Merle 17 maart 2014 om 16:59

    Dit is ook mijn nieuwe favorietje, heerlijk!!

  10. Margots 23 maart 2014 om 18:58

    In 1 woord: heerlijk! Wat een toprecept! Dankjewel!

    1. Brenda Kookt 24 maart 2014 om 11:42

      Wat goed! Ik geloof dat iedereen enthousiast is over de courgetti :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *