Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Courgetti met garnalen

Courgetti 02

Vandaag deel ik een voor mij speciaal gerechtje met jullie, dit is namelijk het lekkerste gerecht dat ik tijdens de detox gegeten heb! Niet dat ik verder niet lekker gegeten heb, maar van dit gerechtje heb ik ècht mega genoten.

Een ‘gezondere’  variant voor het eten van spaghetti is courgetti. Oftwel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is. Omdat ik tijdens de detox geen pasta at leek het me leuk dit eens te proberen. En ik kan je dus zeggen dat het verrukkelijk is, ook als je normaal gesproken wel gewoon pasta eet.
Samen met een beetje pesto en knoflookgarnalen is het een topgerecht (tip: ook leuk om dit als voorgerechtje te serveren). Maar natuurlijk kun je de courgetti ook eten met een lekkere pastasaus zoals bolognese.
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente fungeert heb je redelijk veel courgetti nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.

Courgetti 01

Dat een lekker gerecht niet veel ingrediënten nodig heeft bewijst deze foto. Dit zijn de ingrediënten van mijn courgetti met garnalen. De pesto heb ik in dit geval zelf gemaakt (zonder parmezaan) anders konden we nog een aantal ingrediënten wegstrepen.

Courgetti 03

Courgetti met garnalen

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 -3 personen:

  • 2 courgettes
  • teentje knoflook
  • 12 garnalen
  • 8 champignons in plakjes
  • 6 tomaatjes
  • 2 eetlepels groene pesto (bijvoorbeeld deze klik of pureer in het geval van een detox basilicum met rucola, olijfolie, geroosterde pijnboompitjes en breng op smaak met peper en zout).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220ºC. Rasp (of snijd) de courgettes julienne in de lengte zodat er lange ‘spaghetti’ slierten ontstaan. Vet een ovenschaaltje of braadslede in met olie, leg de tomaatjes erin en besprenkel ze met peper, zout, fijn gescheurde basilicum en olijfolie. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven.

Bak de champignons in een beetje olie en voeg de knoflook erbij. Zorg ervoor dat vuur niet te hoog staat, anders verbrand de knoflook en wordt het bitter. Voeg de garnalen bij de champignons en bak het mee tot ze gaar zijn.

Bak de courgetti even kort in een koekenpan en roer de pesto erdoor. Verdeel de pesto courgetti over de borden en verdeel hierover het garnalen/champignon mengsel en top af met de tomaatjes.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

32 Reacties

  1. Studenthobbykok 5 mei 2014 om 18:59

    Brenda, je hebt een superleuke site!
    Ik had wel een vraagje over de courgetti.
    Kun je deze ook koud eten, of is hij warm écht lekkerder?
    Of heb jij ideetjes van gerechten die je koud kunt eten?
    Ik moet namelijk nogal eens eten in de trein en wil dan graag een gezonde maaltijd die wel vult..
    Alvsat bedankt!

  2. Mirjam 25 januari 2015 om 12:50

    Hoi Brenda,

    Ik heb gister dit recept gemaakt! Echt heerlijk. Toch heb ik een vraag; de courgetti was toch wel waterig op het bord en dan ziet het er minder uit. Heb je een tip hiervoor?

    1. Brenda Kookt 25 januari 2015 om 19:52

      Om te voorkomen dat courgette waterig wordt kun je het na het snijden (of schaven) bestrooien met zout en dan een half uurtje laten uitlekken op keukenpapier. Het overtollige vocht drijft dan uit de courgette. Hierna kun je het afdeppen en verwerken zoals je van plan was.

  3. Stephanie 30 juni 2015 om 22:07

    Lekker!! Ik maakte laatst zelf ook voor het eerst courghetti. Met rivierkreeftjes in plaats van garnalen. Ik ga het zeker vaker maken, maar dan eerst wel een spirelli ervoor aanschaffen ;) Met een mes snijden was vrij veel werk en dan zijn de slierten ook wat dikker.

  4. Elza 10 september 2015 om 20:49

    Vanavond dit recept uitgeprobeerd. Het was heerlijk, maar moet het nog wel finetunen. Nadat ik de courgetti in de wok had aangebakken, kwam er veel vocht vrij….of het moet in een andere pan of misschien nog korter. In ieder geval voor herhaling vatbaar ☺

  5. Philip 22 september 2015 om 22:38

    In de loop van de tijd heb ik al meerdere van je heerlijke recepten gebruikt. Voor aanstaande zaterdag wil ik o.a. de courgetti met garnalen maken. Kun je dit gerecht ook koud serveren?

    1. Brenda Kookt 23 september 2015 om 08:52

      Ja, dat kan zeker. Zelf vind ik het lekker om het lauw-warm te serveren, maar de courgetti kun je ook rauw op tafel zetten.

  6. AnneMarie 18 november 2015 om 19:42

    Heb hem vandaag gemaakt. Heb er ook nog zalm bij toegevoegd. heerlijk.

    1. Marijke 16 januari 2016 om 18:47

      heerlijk .. zal nog dikwijls op het menu staan …

  7. Jeannette 6 maart 2016 om 13:32

    Super lekker recept !!! Duidelijke beschrijving . Ik was vergeten champions te kopen maar zonder was ook lekker .

  8. Marina 25 mei 2016 om 15:51

    Hoi Brenda! Ik ben al een tijdje bezig met paleo recepten uit te proberen. Het is niet altijd simpel om van eetgewoonte te veranderen, maar met jouw receptjes lukt het me prima. Bedankt daarvoor. Je inspireert me elke dag opnieuw. Groetjes!

    1. Brenda Kookt 25 mei 2016 om 17:02

      Wat fijn om te horen Marina :) Bedankt voor je reactie, en ik hoop je nog lang te kunnen inspireren

  9. Coos 6 april 2017 om 13:00

    Zou zalm hier ook lekker bij zijn? Hou echt niet van garnalen.

  10. Rina 14 april 2017 om 17:26

    Ik heb bevroren garnalen word het dan niet te nat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *