Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Nieuw: I-Dock Amsterdam

I-Dock txt

Vorige week heb ik samen met foodie-vriendinnetjes gegeten bij I-Dock in Amsterdam. Een leuke plek in Amsterdam waar ik je graag meer over vertel.

I-Dock is onderdeel van het Room Mate Hotel Aitana bij IJdock en ligt vlak naast het Amsterdam Centraal Station. I-Dock verzorgt het eten voor het hotel (room service, ontbijt, diner etc.) maar ook voor iedereen daarbuiten, van zakenmensen tot toeristen én inwoners van Amsterdam.

Toplocatie

De locatie van I-Dock is een topper! Naast het Centraal Station (dus perfect bereikbaar met openbaar vervoer) én aan het water waarbij 60 ligplaatsen beschikbaar zijn. In de zomer kun je dus ook met je bootje aanmeren voor een borrel of een hapje bij I-Dock. Ook parkeren is geen probleem, de parkeergarage is onder het restaurant gevestigd. Daarbij geeft I-dock je 50% korting op de parkeerkosten als je een hapje in het restaurant hebt gegeten.

Menu

I-Dock is dagelijks geopend vanaf het ontbijt tot 03.00 uur ‘s nachts. Je kunt hier dus niet alleen terecht voor het diner, maar ook voor een lekker ontbijtje, uitgebreide lunch, kopje koffie met iets lekkers én een borrel met een lekker hapje erbij.

Onder leiding van chefkok Wiljan Koopmans worden gerechten met mediterrane invloed geserveerd. Vooral bij de hapjes en voorgerechten (snacks to share) wordt shared dining gevoerd, de tussen- en hoofdgerechten zijn kleine gerechtjes die je voor jezelf hebt, maar eventueel ook kunt delen.
Handig: bij de hoofdgerechten kun je kiezen tussen een kleine of grotere portie.

De prijzen van de gerechten zijn fijn, de snacks to share zijn gemiddeld € 8,-, losse tussengerechten en hoofdgerechten variëren van €14,- tot € 24,-. Het is ook mogelijk een proeverij van 4 gangen (€ 38,-) of 5 gangen ( € 48,-) te nemen met eventueel een bijpassend wijnarrangement.

Wij mochten voorproeven van de nieuwe kaart, kijk snel mee naar het lekkers dat bij ons op tafel stond:

I-Dock 03

I-Dock 09

I-Dock 05

I-Dock 06

I-Dock 08

Mijn conclusie

Uiteraard begonnen we met de ‘snacks to share’, dit valt bij mij altijd erg in de smaak. Het is vooral ook fijn dat je van verschillende gerechtjes een beetje kunt proeven zonder meteen bommetje vol te zitten. De bitterballen met seizoensgroenten met hangop en geitenyoghurt waren een van mijn favorietjes.
Het bietentaartje met hangop van boeren yoghurt, honing en sinaasappel was een topper! Wat mij betreft het lekkerste gerechtje van de avond. Bij het toetje viel vooral de chocolademousse bij mij in de smaak, al waren de andere gerechtjes ook lekker fris.

Op een zondag- of zaterdagmiddag kom ik hier graag nog eens terug met vriendinnen. De prijs/kwaliteit verhouding van I-Dock is goed, daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt en je kunt komen wanneer je wilt. ´s Ochtends voor een ontbijtje, ´s middags voor een borrel met een hapje en ´s avonds voor het diner.
Als je op zoek ben naar een leuke zaak in Amsterdam dat centraal gelegen is dan is I-Dock wat mij betreft zeker een aanrader. Ga voor meer informatie naar de website.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Laura 20 maart 2014 om 09:43

    Bedankt voor de tip! Als ik in Amsterdam ben vind ik het altijd lastig om te bedenken waar ik moet gaan eten. We belanden vaak bij die toeristententjes met kipsaté ;) Deze gaan we onthouden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *