Spaghetti met ballen

Spaghett_met_gehaktballen_txt

Een (groot) bord dampende pasta. Zo nu en dan heb ik dat gewoon even nodig.  Bijvoorbeeld een bord spaghetti, én dan het liefst met ballen. Lekkere ballen. Én met mozzarella. Deze versie van de spaghetti is bij ons thuis DIK goedgekeurd (had ik niet verwacht van alle personen in het huishouden). Dus dan is de spaghetti met ballen vast ook geschikt voor jou. Maak dit lekkere maaltje, ideaal na een dag werken.

Spaghett_met_gehaktballen_02

Spaghetti met ballen

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 a 3 eetlepels paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel (grove) mosterd
  • 4 blaadjes verse basilicum (of een beetje gedroogde)
  • peper en zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • bol buffel mozzarella

Bereiding

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, een fijngesneden teentje knoflook, mosterd, basilicum en peper en zout. Draai hiervan 12 ballen en bak deze in olijfolie mooi bruin en gaar. Kook de spaghetti gaar.

Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes en pers de knoflook. Fruit de ui en de knoflook even aan en voeg hierna de courgette toe, bak dit even mee.
Voeg de tomatenblokjes bij de groenten en meng dit met een beetje water. Laat dit even mee pruttelen en voeg de gehaktballen bij de saus.

Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel hierover de saus én de ballen en maak het af met gescheurde mozzarella.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk