Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Filohapjes van boursin en ei

Filohapjes ei en boursin txt 2

Bij de paasbrunch is het leuk om naast broodjes ook andere kleine hapjes op tafel te zetten. Zo is de brunch afwisselend en kan iedereen overal lekker van proeven.  Zet daarom naast de broodjes met eieren ook deze leuke (en lekkere!) filohapjes van boursin en ei op tafel.

Om extra smaak aan de hapjes te geven heb ik Boursin Sjalot & Bieslook toegevoegd, dit geeft een heerlijke, licht kruidige, smaak aan de hapjes. Doordat deze roomkaas geen knoflook bevat is het goed geschikt voor het ontbijt of de brunch. Als je het iets heftiger wilt of deze hapjes bijvoorbeeld bij de borrel op tafel zet kun je ook kiezen voor de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden.

Filohapjes ei en boursin 02

Filohapjes van boursin en ei

Bereidingstijd 15 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 pakje filodeeg vellen (8 stuks)
  • 4 eieren
  • 25 gram bloem
  • 50 gram Boursin Sjalot & Bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • halve gele paprika
  • 2 stengels lente ui
  • Peper en zout

Extra benodigd: muffinbakvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinvorm in.

Zorg ervoor dat het filodeeg ontdooid is. Snijd de lente ui in ringen en de gele paprika in blokjes.
Vouw de vellen filodeeg dubbel en vervolgens nogmaals zodat een vierkant labje ontstaat. Leg de opgevouwen filodeeg in de vormpjes.

Klop de eieren los met een garde, en klop de boursin, bloem, peper en zout door het ei. Zorg ervoor dat het goed met elkaar gemengd is. Roer de paprika en lente ui en 30 gram van de geraspte kaas ook door het eimengsel.

Verdeel het beslag over de vormpjes met filodeeg en bestrooi dit met het overige geraspte kaas.
Verwarm de muffins 20 tot 25 minuten in de oven, tot het eimengsel gestold is en het deeg mooi goudbruin is geworden.

Tips:

  • De hapjes zijn warm het lekkerste. Als je ze van te voren maakt kun je ze voor het opdienen nog even een paar minuten verwarmen in de oven.
  • Als je naast de kruidige ook een lichte knoflooksmaak aan je hapjes wilt geven vervang je de Boursin Sjalot & Bieslook door Boursin Knoflook & Fijne Kruiden. 

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. Anne 12 april 2014 om 14:47

    Gesponsord door Boursin? Zag op Simone’s Kitchen precies hetzelfde product langskomen in het kader van Pasen.
    Maar goed, het klinkt wél heel lekker ;)

    1. Brenda Kookt 13 april 2014 om 09:37

      Dit is inderdaad een gesponsord bericht. Al is het receptje er niet minder lekker om hoor. Dit hapje staat bij mijn paasbrunch zeker op tafel :)

  2. Ina 12 april 2014 om 17:27

    Wat een heerlijk een feestelijk Paasgerechtje! :)
    En Boursin mag best een beetje aangeprezen worden! Fantastisch spul!

    1. Brenda Kookt 13 april 2014 om 09:39

      Ik ben er ook dol op. Gewoon ‘kaal’ op een toastje is al lekker.

  3. Annetje 15 april 2014 om 23:57

    Brenda, vanwaar die bloem?

    1. Brenda Kookt 16 april 2014 om 07:26

      Door de bloem wordt het eimengsel iets dikker, hierdoor stolt het ei sneller en is er minder kans op mislukking.

  4. Annetje 16 april 2014 om 00:01

    Brenda, heb je ook een printversie van de recepten? Zou zo makkelijk zijn!
    Nu heb je vaak een recept op drie pagina,s. Dank.

    1. Brenda Kookt 16 april 2014 om 07:28

      Als je klikt op het printfriendly icoontje (het lichtgroene icoontje onder aan de post) opent zich een nieuw scherm.
      Dit is de printbare versie, met daarin alle tekst en foto’s van mijn artikel. Vervolgens kun je delen tekst en foto’s wegklikken door 1 keer op de delen tekst of foto’s te klikken. Zo bepaal je zelf wat je wel en niet uitprint.

      1. Ina 16 april 2014 om 18:07

        Wat fantastisch! Dat heb ik ook nooit geweten. :)

  5. Sandra 16 april 2014 om 10:39

    Allereerst Brenda wat heb jij een leuke blog! Ik ga deze hapjes zeker maken dit weekend, maar een vraagje: moet de filodeeg niet ingesmeerd worden met boter of olie?

  6. Suus 17 april 2014 om 08:47

    Dit ga ik zeker maken met Pasen

  7. Marloes 22 oktober 2014 om 22:06

    Er staat geen Boursin bij de ingrediënten :) Heb ik 50 gram nodig?

    1. Brenda Kookt 23 oktober 2014 om 07:18

      Staat er wel tussen hoor: 50 gram Boursin Sjalot & Bieslook
      Dat is de Boursin, de variant Sjalot & Bieslook

  8. Willy 2 april 2015 om 16:26

    ook paas 2015 is het een heerlijke versnapering op de brunch

  9. Jolene 3 april 2015 om 18:02

    Laat het maar 2e paasdag worden, dan ga ik deze maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *