Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Snap Shots April 2014

Snap Shots April 12

April was een vrij rustige maand, dacht ik. Ik heb namelijk geprobeerd om het voor mezelf een beetje rustig aan te doen. Soms heb je dat gewoon even nodig. Daarbij dacht ik dat ik ook weinig bruikbare Snap Shots had gemaakt. Maar dat valt me mee, er zijn aardig wat foto’s gemaakt kan ik je vertellen. Deze maand hield ik voor Culy een eetdagboekje bij, ik had gezellige etentjes met familie en vrienden, bezocht de Sunday Market, had autopech waardoor ik twee blogevents misliep, vierde Pasen én Koningsdag én ik had ik een weekje vrij!

Kijk snel mee naar de strenge selectie van de Snap Shots die ik deze maand maakte:

Snap Shots April 09

De eerste week van april hield ik voor Culy een eetdagboekje bij. Super leuk om te doen, helemaal omdat ik het zelf juist altijd zo leuk vind om eetdagboekjes van anderen te lezen. Bekijk hier wat ik die week allemaal in mijn mond stopte.
En nu ben ik benieuwd: zouden jullie het leuk vinden als ik ook eens een dagboekje voor Brenda Kookt bij houdt?

Snap Shots April 02

Met vriendinnen bezocht ik de Sunday Market. Kokosbollen gingen er als zoete broodjes in en de pies van Pieman nam ik mee naar huis. Deze aten we ‘s avonds met een kommetje knolselderijsoes als lazy sunday dinner.

Snap Shots April 08

In de plog hebben jullie kunnen zien dat ik autopech had (voor het eerst in mijn leven! *klopt af) en daardoor twee blogevents misliep. Als troost trakteerde ik mezelf op de lekkerste verse dadels van de markt.

Ik ging een dagje winkelen in Zaandam met mam, mijn zusjes en schoonzusje. Daarbij moet goed gegeten worden, na deze club sandwich zat ik wel even goed vol en kon ik volop shoppen.

Snap Shots April 05

Collage van de Snap Shots die ik met Pasen maakte:

 • Voor Pasen wilde ik een Moskovische tulband bakken. Echter kreeg ik hem bijna niet uit de vorm. De tulband was erg lekker, alleen niet blogwaardig ;) Zo zie je maar, ook bij mij gaat er weleens iets mis.
 • Eerste paasdag gingen we paasbrunchen bij mijn schoonfamilie, ik maakte de boursinhapjes die ook deze keer weer goed in de smaak vielen.
 • Daarna zaten we lekker buiten in het zonnetje, naast het kippenhok. Toepasselijk met Pasen.
 • Het Paasweekend is het ook kermis, en met kermis worden er kermisborrels georganiseerd door vrienden. Na een paar wijntjes gaat dit lekkere bordje met salades en een broodje hamburger er wel in.
 • Tweede paasdag gingen we met mijn familie uiteten naar restaurant Gewoon Lekker, dit was het lekkerste gerechtje wat mij betreft. Een carpaccio van courgette.

Snap Shots April 06

De webshop MyFoodies.nl stuurde me heerlijke gedroogde kokos toe, precies wat ik nodig had voor mijn baksels. Binnenkort verschijnen er lekkere kokosreceptjes op het blog! In de webshop vind je naast kokos ook superfoods, gedroogd fruit en verschillende toppings.

Tijdens mijn vrije week trakteerde ik mezelf op lekkers. Onder andere Toast met avocado, zalm, sla en een perfect gekookt eitje.

Snap Shots April 07

Middagje Amsterdam met een vriendin, een lekkere lunch (weer met avocado). We zijn grote eters dus het broodje met avocado was eigenlijk niet genoeg, daarom trakteerde we ons na een rondje over de Albert Cuyp ook nog op iets lekkers bij de Yoghurtbarn.

Snap Shots April 04

De eerste maaltijd van dit jaar buiten in onze tuin. Geen barbecue maar homemade Fou Young High. Ook lekker, maar volgende keer ga ik toch voor de BBQ :)

Koningsdag vierde we met een grote groep vrienden bij ons thuis. Wonder boven wonder heb ik geen foodfoto’s van deze gezellige dag. The day after was ik aardig productief. Ik heb heerlijk hardgelopen (11 km), geshopt en we aten dit heerlijke maaltje op de bank.

Snap Shots April 03

Afgelopen week was ik voor de wekker wakker en besloot ik maar gewoon uit bed te stappen. Hierdoor had ik extra tijd voor het ontbijt. Een restje haver, aardbeien en een rijpe banaan in mijn tas toverde ik om in heerlijke haverpannenkoekjes. Zo begint de dag wel erg goed :)

Ik sluit de Snap Shots af met een lekker broodje op het werk. Het broodje is belegd met een restje van de zalmspread die ik maakte voor de hapjes op Koningsdag. Simpel, maar daarom niet minder lekker.

Mei belooft een heerlijke maand te worden. Er staan een aantal etentjes met vriendinnen, Joost én de foodbloggers gepland. Ik ga naar Taste of Amsterdam en hoop ook een bezoekje aan de Rollende Keukens te brengen. Volgende maand laat ik je weer zien wat voor lekkers ik daar allemaal heb gegeten.

Wil je meer Snap Shots van me zien? Volg me dan ook via Instagram (username BrendaKookt) Via Bloglovin, Facebook & Twitter blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen op mijn blog.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Simone 1 mei 2014 om 06:39

  Leuk overzichtje Brenda! Altijd leuk om te zien wat een andere foodie heeft gezien, gedaan en gegeten….:)

 2. Daniëlle 1 mei 2014 om 10:42

  Leuk die foto’s van al dat lekkere eten :) Ik ga je overzicht op Culy even bekijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *