Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

TAG: Run baby run!

Tab Run Baby Run

Ja, je leest het goed. Deze TAG heeft niets met eten te maken. Maar aan de andere kant ook weer wel. Ik houd van lekker eten en daarom eet ik soms (lees regelmatig) meer dan mijn lichaam nodig heeft. Helaas heb ik geen lichaam waarbij ik alles kan eten zonder gevolgen. Als ik niet sport, dan word ook ik tonnetje rond. Om dat te voorkomen probeer ik in beweging te blijven én loop ik hard. 

Gister plaatste Annemerel deze TAG op haar blog. Omdat ik ook ren vond ik het leuk om te lezen en het begon meteen te kriebelen. Deze TAG wilde ik ook invullen!
Een klein probleempje: ik heb geen runningblog, maar een foodblog. Maar bij deze maak ik een uitzondering. Zonder hardlopen kan ik minder genieten van al het lekkere eten.

En ik ben benieuwd: Wat doen jullie om naast al het lekkere eten in shape te blijven?

Wil je meer over me weten maar dan wél in relatie met food? Lees dan eens de foodbloggers en de instagram TAG.

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?

Eind 2009 ben ik voor het eerst echt begonnen met hardlopen. Ik begon met 0,0 qua conditie met Start to run via Evy. Mijn doel was om in 2010 de dam tot damloop te lopen, binnen een jaar moest me dat wel lukken dacht ik. Helaas bleek ik geen geboren hardloopster en was het best zwaar. Het bleek dat mijn lichaam niet gemaakt is voor de drie trainingen in de week zoals Start to run aanraadt. Ik kreeg al snel last van mijn achillespees waardoor ik het rustiger aan moest doen. Uiteindelijk ben ik zelfs een tijdje gestopt en was de dam tot damloop in 2010 niet meer haalbaar. Toch heb ik het hardlopen daarna weer opgepakt, rustig aan en maximaal twee runs per week.

Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?

Een vriendin van me liep samen met haar moeder de dam tot damloop én dat vond ik zo knap. Ik dacht: als zij dat kan, dan kan ik dat ook! Daarbij werd het hoogtijd dat ik eens wat actiever aan sport ging doen. Ik ging wel naar de sportschool en pakte soms een spinninglesje mee maar qua kilo’s mocht er wel iets vanaf.

Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?

Eigenlijk heb ik nu nooit meer last van steken in mijn zij, maar ik ben ook zeker niet altijd een hardloper  geweest. In mijn tienerjaren zat ik wel op atletiek, maar ik was er niet bepaald een ster in. Op de ‘lange afstanden’ (lees 600 en 1000 meter) liep ik altijd achteraan. Ik vond het ook niet leuk en was mega zenuwachtig voor ik aan de start moest omdat ik het altijd erg zwaar had. In die tijd had ik wel steken in mijn zij.

Loop je het liefst alleen of samen?

Ik liep altijd alleen, maar inmiddels ook heel graag samen. Nadat ik een leuke conditie had opgebouwd wilde ik het hardlopen graag bijhouden, maar de motivatie was een beetje verdwenen nadat ik mijn doelen had bereikt. Daarom heb ik me samen met een vriendin ingeschreven voor de looptrainingen bij de atletiekvereniging. Inmiddels zijn we daar gestopt maar proberen we wel iedere week samen te lopen. Het fijne is dat de kilometers voorbij vliegen als we aan het kletsen zijn, en als ik het moeilijk heb dan trekt zij me mee. Opgeven is geen optie als je samen loopt.

Wat is je favoriete hardloopschoen?

De meeste hardlopende bloggers kunnen het aantal hardloopschoenen dat ze hebben (gekregen) niet meer bijhouden. Ik wel. Mijn favoriete hardloopschoen is de schoen die ik op dit moment draag, ik heb maar 1 stel namelijk. Het is een model van Aesics (geen idee welk type, ik moest net zelfs het merk even controleren). De schoen is aan vervanging toe, geen idee met welke nieuwe schoen ik binnenkort thuiskom. Het model dat op dat moment het beste zit.

Waar loop je normaal gesproken?

Als ik alleen loop, dan loop ik rondom het dorp en in de polder. Ieder weekend loop ik samen met Inge en dan proberen we bijna iedere keer een ander rondje te lopen. Een van ons beslist waar we heenrijden en stippelt de route uit die we gaan lopen.

Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?

Vorig jaar had ik het zwaar qua hardlopen. Iedere keer pakte ik het weer op, maar na een paar weken stopte ik er weer mee. Ik had weinig motivatie en voor mijn gevoel had ik ook te weinig tijd om het goed bij te houden. Op een voorjaarsdag moest ik van mezelf de polder in om een rondje te lopen. Ik ging, maar had het weerbericht niet gecontroleerd. Midden in de polder, in de middle of nowhere begon het keihard te regenen. Ik liep helemaal alleen en was zeiknat. Het was heerlijk.

Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?

Ik heb (nog) niet zoveel drama meegemaakt onderweg. Darmproblemen zullen het ergste zijn maar het was nooit zo erg dat ik de bosjes in moest..

Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?

Mijn eerste hardloopwedstrijd was een 5 km loop in het dorp, de Kloetloop van 2011. Ik was helemaal alleen en had zelfs niemand die me kwam aanmoedigen. Ik was mega zenuwachtig, maar ik wist dat ik het kon. Mijn doel was binnen 30 minuten te finishen, het was zwaar maar het is gelukt. Ik finishte in 29.20 en was heel erg trots op mezelf.

Als je al een wedstrijd hebt hardgelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?

De aller mooiste wedstrijd was mijn eerste dam tot damloop, in 2011. In de voorbereidingen had ik een paar keer 10 km gelopen en één keer 12 km. Ik dacht dat als ik dat kon, de 16.1 ook mogelijk moest zijn. Maar dat viel me vies tegen. Na kilometer 12 kreeg ik het heel erg zwaar en van 14 tot 16.1 was het een hel voor de bovenbenen. Qua conditie kon ik het wel aan maar mijn bovenbenen bleken niet zo sterk. Maar ik deed het wel.

Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptrainingen te ondersteunen?

Sinds kort ben ik begonnen met bootcamp. Het leek me goed om ook eens andere spieren te trainen en daarbij versterken de bootcamplessen de spieren in de (boven)benen wat ook bij het hardlopen goed van pas komt.

Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?

Vriendinnen Inge, Roos en Patty zijn mijn grootste inspiratie, ze motiveren me om de hardloopschoenen aan te blijven trekken. Daarbij is het ook erg leuk om samen mee te doen aan wedstrijden (ook al zijn ze sneller dan dat ik ben) en langzaamaan komen er steeds meer vriendinnen bij die met ons meedoen (Kim en Merle :)).
Maar ook de blogs van Annemerel, Lin, Marieke en Fieke en Francien zijn ook zeker een inspiratie qua hardlopen. Ik houd er van om hun hardloopavonturen online te volgen.

Wat is jouw top 5 powersongs?

Ik loop niet altijd met muziek, maar als ik met muziek loop komen op dit moment zeker deze liedjes voorbij:

 • Alicia Keys – New York
 • Klingande – Jubel
 • Chris Cab – Liar Liar
 • John Newman – Losing Sleep
 • Drake – Hold on. We’re goging home

Wat is de langste afstand ie je ooit gelopen hebt?

Ik ben nooit verder gegaan dan 10 EM, 16.1 KM.

Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?

Op dit moment ga ik voor een PR op de 10 km. Sinds 2012 staat hij vast. Ik hoop hem 28 mei tijdens de Alkmaar City Run eindelijk te verbeteren.
Stiekem denk ik nu ook een beetje aan een halve marathon, misschien in Amsterdam later dit jaar..

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Reacties

 1. silvia 10 mei 2014 om 09:44

  Leuk! Kom je op 18 mei tijdens de Hoorn marathon vast warmlopen voor je PR race in Alkmaar? Ik loop daar ook de 10km….mooi over de dijk!

  1. Brenda Kookt 10 mei 2014 om 11:26

   Wat goed dat je in Hoorn gaat lopen! Ik was het van plan, maar doe het toch niet. Na een wedstrijd moeten mijn benen 2 weken bijkomen voor ze voluit kunnen. Dus ik spaar mijn krachten voor de 28e ;)

 2. Simone 10 mei 2014 om 10:02

  Goed bezig Brenda! Ik ben vroeger fanatiek hardloper geweest. Halve marathons gedaan zelfs maar door blessures moest ik ermee stoppen en mag het nu ook niet meer (chronische achillespees problemen)
  En wat ik doe… Veel te weinig op het moment en ik moet het echt weer oppakken want ik groei dicht!

  1. Brenda Kookt 10 mei 2014 om 22:04

   Wat jammer dat je ermee moest stoppen vanwege blessures Simoon. Kan me voorstellen dat het lastig is om nu met iets anders te beginnen. Maar je kunt het!

 3. Laura's Bakery 10 mei 2014 om 10:59

  Leuk om te lezen Brenda, goed bezig! Ik heb zelfs sinds kort ook het sportieve idee gekregen om te gaan harlopen en heb gelijk goeie schoenen aangeschaft. 3 weken geleden voor het eerst gaan rennen, ook met evi. Alleen blijken mijn knieën het niet zo leuk te vinden, na de eerste 2 keer hardlopen kreeg ik last van mijn knieën en na een lange dag staan heb ik een week amper kunnen lopen. Ik laat ze dus nog maar even rusten en dan héééél voorzichtig weer proberen. Het gaat mij hoe dan ook lukken! :D

  1. Brenda Kookt 10 mei 2014 om 22:06

   Wat goed dat je ook begonnen bent het hardlopen, maar bij jou gaat het dus ook niet zo makkelijk. Doe rustig aan hoor, en dan inderdaad heel rustig proberen. Misschien is het ook een tip om op een zachte ondergrond te lopen? Of misschien is dat juist wel niet goed voor je knieën?
   Nou, rustig aan. Dan gaat het jou ook zeker lukken!

   1. Laura's Bakery 13 mei 2014 om 19:43

    thanks! Ik ga dit weekend weer heel rustig een keer proberen :) zachte ondergrond kan ik wel eens proberen. Zal eens zoeken of dat beter is.

 4. Patty 10 mei 2014 om 12:39

  Wat een leuk stukje Bren!

 5. Merle 10 mei 2014 om 19:21

  Leuk Brennie! Je PR verbeteren in Alkmaar gaat vast lukken! En anders is het vooral heel gezellig ;-)

  1. Brenda Kookt 10 mei 2014 om 22:06

   Haha ja met de gezelligheid gaat het wel goed komen denk ik ;)

 6. Wieneke 11 mei 2014 om 20:56

  Net een rondje in de polder gelopen met een vriendin, non-stop stortregen maar het was heerlijk. 28 mei meedoen met de 5km cityrun in Alkmaar. Mijn eerste wedstrijdje, spannend! Ik hoop op ongeveer 30 minuten. Groetjes!

  1. Brenda Kookt 11 mei 2014 om 21:09

   Wat tof dat je je eerste wedstrijdje gaat lopen! Succes, je kunt het!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *