Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kooktips #5

Kooktips 01

De rubriek ‘Wist je datjes’ doop ik bij deze om tot ‘Kooktips’. Ik denk dat dit de lading beter dekt. Zo is het voor iedereen duidelijk dat het over tips voor bij het koken gaat :) 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Wist-je-datjes artikel heb geplaatst op het blog. Blijkbaar ben ik de afgelopen tijd niet zoveel handigheidjes en kooktips tegengekomen. Inmiddels heb ik wel weer een mooi lijstje kooktips staan, tijd voor een nieuwe editie.

Wist je dat…

  • ..fruit sneller rijp wordt als je het samen met een rijpe banaan in een plastic zak stopt?
  • ..je bij het kneden van gehakt een mixer kunt gebruiken? Gebruik in dit geval de deeghaken van de mixer. Als je het gehakt daarna een half uurtje in de koelkast laat staan gaat het binden en kun je mooie stevige ballen draaien. Als je geen mixer in huis hebt én geen vieze handen wilt je kun je ook een plasticzakje gebruiken om je handen.
  • ..bakplaten uit de oven met zout schoongemaakt kunnen worden? Verwarm de vieze bakplaat 10 minuutjes op 200 ºC. Pak de bakplaat er hierna uit en strooi er zout overheen. Laat dit afkoelen, hierna kun je met een doekje het vuil er zo vanaf vegen.
  • .. een kaasschaaf niet alleen handig is voor het snijden van kaas? Een kaasschaaf komt ook van pas bij het snijden van komkommer- of courgette slierten en het schillen van groenten. Daarbij wordt een eiersnijder vaak ook gebruikt om champignons in plakjes te snijden.
  • ..je een quiche het beste een beetje kunt laten afkoelen voor je het uit de vorm haalt? Hierdoor laat het gemakkelijker los van de vorm en voorkom je dat het bladerdeeg scheurt.
  • .. het schillen van een perzik soms lastig kan zijn? Het gaat veel gemakkelijker als je een perzik eerst onderdompelt in kokend water.

Welke tip komt van pas en ga je toepassen?

Heb je een leuke (en handige!) kooktip die niet in deze rubriek mag ontbreken? Mail naar info@brendakookt.nl en wie weet zie je jouw tip (met vermelding van je naam) in deze rubriek verschijnen!

Meer tips en handigheidjes voor in de keuken? Lees ook de eerdere edities van deze rubriek:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. kim 15 mei 2014 om 11:16

    Eindelijk, ik ga van de week meteen proberen m’n bakplaat op deze manier schoon te maken. Ik krijg hem nooit schoon gemaakt!

    1. Brenda Kookt 16 mei 2014 om 09:36

      Ik moet wel zeggen dat het lastiger gaat als het al ‘oude viezigheid’ is die al een paar keer de oven is geweest.
      Succes!

  2. silphya 15 mei 2014 om 11:40

    Ja! De tip van de bakplaat vind ik dus geweldig! Dank.

  3. Rineke 15 mei 2014 om 12:10

    Die van de bakplaat ga ik ook proberen. Geweldig als dit echt werkt, zou je het ook voor bakbrikken kunnen gebruiken?

    1. Brenda Kookt 16 mei 2014 om 09:35

      Ik heb het net gebruikt voor de onderkant van de oven, zeg maar de onderste plaat, de bodem. Ging helemaal goed. Dus voor een bakblik zou het ook moeten werken denk ik.

  4. Suuz 15 mei 2014 om 15:11

    oeh thanks voor de goede tip over de bakplaat!! ga het direct proberen!

  5. Jolien 15 mei 2014 om 20:51

    ja! de champignon met de eiersnijder gebruik ik ook altijd! ik dacht dat de ontdekker was daarvan haha. toch niet :(

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *