Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Review: Chocotasting

Chocotasting 01

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan een tof concept: Chocotasting!

Chocotasting is gek van chocolade. Én daarom zijn ze altijd opzoek naar de beste chocolade. Deze chocolade wordt verkocht aan 5-sterren hotels en warenhuizen, maar nu ook aan ons. Doodnormale vrouwen die verwend mogen worden met lekkere chocolade. Voor Moederdag gaf ik via Facebook twee Tasting Boxen weg en daarbij werd er ook eentje naar mij opgestuurd om te testen. It’s a hard life..

Het concept

Bij Chocotasting kun je een Tasting Box bestellen. Dit is een box met daarin drie soorten chocolade. Je kunt een abonnement op de Tasting Box nemen voor € 14,95 per maand. In dat geval ontvang je iedere maand een box met de beste chocolade, maar je kunt de box ook eenmalig bestellen. Of eenmalig cadeau doen (tip!).

Iedere maand is het een verrassing welke chocoladerepen in de Tasting Box zitten. Wél kun je kiezen uit drie varianten Tasting Boxen:

 • Dark Tasting Box: een box met daarin iedere maand drie pure chocoladerepen. Perfect als je van een intense chocoladesmaak houdt.
 • Milk Tasting Box: een box met daarin iedere maand drie verschillende melkchocoladerepen. Perfect als je van een zachte chocoladesmaak houdt.
 • Mixed Tasting Box: een box met daarin iedere maand drie verschillende chocoladerepen: een melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade.

Chocotasting 02

De Tasting Box

Omdat ik niet de enige persoon in mijn huishouden ben ging ik voor de Mixed Tasting Box, zo zat er zeker voor ons allebei iets lekkers bij.

In de Tasting Box zaten deze drie repen:

 • Seed&Bean – Raspberry Vanilla (London)
  Een witte chocolade die ook nog eens gezoet is met vanille, kan dat wel goed gaan. De balans in deze chocolade is perfect: de witte chocolade en vanille zijn beide zeer subtiel van smaak en de rijde hoeveelheid frambozen die gebruikt is voor deze chocolade zorgt ervoor dat dit een bijzonder lekkere witte chocolade is.
 • Prestat – Tea Time Frolics (London)
  Er is niets meer Brits dan de Earl Grey thee. Deze melkchocolade is ingegoten met Earl Grey en een vleugje limoen. Het is voor Prestat een absolute bestseller geweest dit jaar.
 • Willie’s Cacao – Venezuelan Gold (Uffclme)
  Een pure smeuige chocolade (72%) afkonstig van een zeer oude plantage uit Venezuela. Deze plantage staat zelfs nog vol met ruines van verra voorvaderen. De cacao bevat van nature tonen van gedroogde vruchten en note.

Van alle drie de repen heb ik ontzettend genoten. Toch was de een nog lekkerder dan de ander. De Raspberry Vanilla was het minst naar mijn smaak (maar ik ben sowieso nooit zo heel erg van witte chocolade). De frambozen kwamen heel goed naar voren, maar hierdoor vond ik hem iets te zoet. Toevallig is dit wel helemaal Joost zijn ding dus dat kwam goed uit.
De Tea Time Frolics vond ik een topper, echt heerlijk. Je proeft duidelijk een vleugje limoen in de chocolade. Eerlijk gezegd proef ik de Earl Grey niet duidelijk terug, maar wel een wat donkere nasmaak. Dat is vast de Earl Grey. Van deze reep zou ik iedere week wel een reep willen kopen, en zelf willen opeten.
De Venezuelan Gold van Willie’s Cacao is een hele donkere chocolade. Hij is bitter, maar wel erg lekker. Dit een chocolade die zelfs ik heel erg rustig op eet, een chocolade om van te genieten. Heerlijk om een stukje bij de thee te nemen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je jezelf, of iemand anders, verwennen met een doosje bijzondere heerlijke chocolade? Ga dan snel naar www.chocotasting.com voor meer informatie.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Marieke 20 mei 2014 om 09:21

  Chocotasting is heerlijk! Wij hadden een pakketje in onze goodie bag tijdens de laatste GirlsLove2Run Crew-bijeenkomst. Heb ervan gesmuld! Die witte met frambozen lijkt me goddeiljk, ik ben dus echt een enorme fan van witte chocolade!

  1. Brenda Kookt 20 mei 2014 om 19:38

   Dat is nog eens een fijne traktatie na het hardlopen. Joost vond de witte met frambozen ook goddelijk, de laatste tijd ben ik juist meer van de puur. Fijn dat hier dus voor ons allebei iets goddelijke in zat ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *