Brenda tipt: Kooknieuws #2

Kooknieuws_2

Ik ontvang veel persberichten over van alles wat met food te maken heeft. Niet alles is interessant genoeg om te vermelden op het blog, maar er zitten ook hele leuke dingen bij die ik graag met jullie wil delen. Een aparte blogpost voor deze producten vind ik een beetje too much, daarom laat ik dit langskomen in de rubriek Brenda Tipt Kooknieuws, vandaag aflevering #2.

Kromkommer soepen

Kromkommer

Naar schatting worden in Nederland zo’n vijf tot tien procent van de groenten verspild vanwege hun looks: denk hierbij aan kromme komkommers, tweebeenwortels, hartvormige tomaten en veel te grote bietjes. Omdat dit nogal ‘krom’ is heeft Kromkommer afgelopen weekend de eerste soeplijn gemaakte van gekke groenten gelanceerd.

De soeplijn bestaat uit een tomatensoep, een bietensoep en een wortelsoep en is medemogelijk gemaakt door een grote crowdfundingcampagne.
Kromkommer soepen zijn pure soepen die volledig plantaardig zijn, geen suiker of gluten bevatten en die zo duurzaam mogelijk verpakt zijn. Iedere soep heeft een verrassende twist. Zo zitten in de tomatensoep hele gele snoeptomaatjes.

De soepen zijn verkrijgbaar bij Waar-winkels, Buiten (Rotterdam) en GROOS (Rotterdam), de adviesprijs is € 3,79 voor een inhoud van 570 ml.

 

bacon hagelslag 01

Bacon Hagelslag

Hagelslag is heerlijk, maar het is wel altijd hetzelfde namelijk van chocolade. Binnenkort komt er een nieuwe hagelslag op de markt: Bacon Hagelslag!
Lijkt je dat niet geweldig? Lekkere krokante bacon zo uit een pakje! Baconhagelslag eet je niet alleen op de boterham, maar ook over de sla, op het eitje of in de aardappelpuree.

Gedroogde Bacon Hagelslag hoeft niet gekoeld bewaard en is lang houdbaar. Dit product is nog niet verkrijgbaar, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de Bacon Hagelslag binnenkort in de schappen ligt. Bestel hier als eerste een pakje Bacon Hagelslag, als ze 1000 liefhebbers hebben, gaan ze aan de hagelslag!

Bluespoon on Board

Bluespoon on Board – dé catering service op het water

Ideaal als je gaat varen in Amsterdam: de cateringservice van Bluespoon on Board! Op je eigen boot geniet je van het overheerlijke diner terwijl je door het centrum van Amsterdam vaart. Chefkok Julien Piquet en zijn team bereiden sandwiches, hapjes, hoofdgerechten en desserts. Ook kun je een selectie van mooie wijnen bestellen, frisdranken of champagne.

Telefonisch, per mail of via de website kun je je bestelling plaatsen en binnen 30 minuten afhalen door bij het Andaz hotel in Amsterdam aan te meren. Zo geniet je in stijl van het centrum van Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie.

 

Mushroom Coffeecompany

Kweek je eigen oesterzwammen op koffiedik van Coffeecompany

Een super leuk initiatief van Coffecompany: ze gooien de koffiedik niet weg, maar maken er Do It Yourself Mushroom Farm Kits van!
Met deze unieke thuisteelt-sets kun je zelf binnen 10 dagen je eigen oesterzwammen kweken.
De kit is kant  en klaar, je hoeft hem alleen open te snijden, even in het water te leggen en af en toe te besproeien met water.

De Fram Kits zijn voor € 12,50 te koop in de webshop van Coffeecompany, en bij de vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

 

FeverTree

Fever Tree

Ik ben eigenlijk niet zo van de tonic, maar de nieuwe tonics van Fever Tree kan ik zeker wel waarderen. Het lekker fris en totaal niet sterk qua smaak, precies goed. Naast heerlijke subtiele tonics heeft Fever Tree ook Ginger Beer, Ginger Ale en verschillende Lemonades in het assortiment. Stuk voor stuk heerlijke drankjes om in het zonnetje van te genieten deze zomer. Vooral de limonades zijn ook zeker aan mij besteed.

Sinds kort zijn de drankjes van Fever Tree ook verkrijgbaar bij Gall & Gall.
P.s. ook heerlijk om cocktails mee te maken!

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Die kromkommersoep vind ik echt een goed initiatief! Ik vind het altijd zo suf als dat soort groenten weggegooid worden. En die Fever Tree limonades moet ik ook maar ‘ns proberen, vooral de gemberdrankjes lijken me lekker :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk