Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

In de test: Cusinart Juicer

Cuisinart_Juice_txt

Nadat ik de laatste tijd helemaal into de (groene) smoothies was ben ik overgestapt naar een ander healthy drankje bomvol fruit en groenten. De blender heb ik even aan de kant gezet, deze juicer van Cuisinart staat nu op mijn aanrecht te shinen. Doei Smoothies, hallo JUICES!

Ik moet toegeven dat ik in het begin een beetje sceptisch was over dit nieuwe apparaat. Een juicer had ik eigenlijk niet nodig dacht ik, ik kon toch gewoon smoothies maken met de blender? Toch kreeg ik de Cuisinart Juicer opgestuurd, en ik kan je vertellen: ik ben om!

Blenden of Juicen

Het verschil tussen een blender en juicer is dat een blender dat wat je er in stopt fijnhakt/maalt en mixt en dat dit allemaal in je drankje terechtkomt. Een juicer hakt het ook fijn, maar vervolgens wordt het vocht eruit gefilterd, de juice. De pulp die overblijft komt niet in je glas terecht, maar in de opvangbak. Bij een juicer heb je dus geen last van dingetjes in je glas. En daar houd ik van, want ik ben echt geen fan van dingetjes en harde stukjes in mijn drinken.

Cuisinart_Juice_02

In gebruik

Bij het uitpakken van de Cuisinart Juicer viel het me meteen op dat het een compact apparaat is, het neemt niet zoveel ruimte van het aanrecht in als ik had verwacht. Het design van het apparaat is mooi strak en daardoor misstaat het ding niet in de keuken.

Het apparaat bestaat uit 7 onderdelen. Het onderstel (met daarin de motor), de schijf met messen, opvangbak voor het pulp, opvangbak voor de juice, plastic doorschijnende deksel, een stamper om ervoor te zorgen dat het fruit goed geperst wordt en een borsteltje om het apparaat schoon te maken.

Voor ik de Cuisinart juicer aan de praat had duurde het even. Bijna had ik het apparaat teruggestuurd omdat hij het niet deed (dacht ik). Maar gelukkig kwam ik er met een beetje deskundige hulp toch achter: de ijzeren hendel moet je heel goed naar boven klemmen zodat hij vastklemt en je de klep niet kunt openen. Pas dan kan hij contact maken en kun je de juicer gebruiken. Hierdoor kun je met je vingers echt niet bij de messen, dat is dus een goede zaak.

Cuisinart_Juice_03

Conclusie

Inmiddels heb ik een (best groot) aantal sapjes gemaakt met de juicer. Vanaf het eerste sapje dat ik dronk ben ik fan! Ik had hem op voor ik het wist, vooral met een rietje vind ik de juices heerlijk. Ik weet niet waar dat door komt maar door een rietje drinkt het gewoon lekkerder.
Het apparaat is razend snel, voor je het weet (zeker binnen 3 minuten) is je juice klaar. Het apparaat heeft een grote opening zodat de groenten en fruit in grove stukken in het apparaat kunnen. Het meeste fruit kan ook met schil, klokhuis en al in de juicer.

Ik zag wel een beetje op tegen het schoonmaak werk, maar ook dat valt mee. Alle onderdelen (behalve de motor) kunnen in de vaatwasser. Ook is het fijn dat juices in de koelkast bewaard kunnen worden. Zo kun je gemakkelijk een grote hoeveelheid juicen en dit 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren.

De belangrijkste plussen en minnen op een rijtje:

Pluspunten

 • het apparaat is heel erg snel
 • ideaal voor restjes groenten en fruit
 • compact design
 • alle onderdelen (behalve de motor) kunnen in de vaatwasser

Minpunten

 • geeft veel geluid (als stoort het mij persoonlijk niet)
 • het snoer is een beetje kort
 • soms (bijvoorbeeld als je druiven wilt juicen) spatten stukjes fruit of groente weer op uit de invoerkoker als je de stamper er niet mega snel weer op zet
 • het nadeel van juicen vind ik dat er vrij veel pulp over blijft dat je niet gebruikt (bij een slow juicer blijft er minder pulp over) en dus weggooid. Dit pulp kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van juices, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Wat mij betreft is de Cuisinart Juicer een aanrader. Hij is heerlijk in gebruik, snel en het schoonmaken valt dus ook wel mee. Persoonlijk vind ik het zonde om het apparaat telkens in de vaatwasser te stoppen. Eens per week vind ik prima, tussendoor spoel ik hem af. De schijf met messen kan ook in de vaatwasser, maar dat doe ik liever niet. Dan wordt het mes namelijk stomp en dat vind ik zonde. Mijn goede messen stop ik nooit in de vaatwasser, dus deze ook niet.

Heb je ook een juicer? Wat is jouw favoriete juice?

 

De producten uit dit artikel heb ik opgestuurd gekregen, lees hier mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Comments

 1. sabine 29 mei 2014 at 08:58

  Goedemorgen Brenda,

  Ik heb ook een juicer en ik doe bijvoorbeeld al een plastic zak in de opvangbak, dat scheelt al schoonmaken. Ook kan je bijvoorbeeld van wortelpulp, groenteburgers maken of carrot cake. Liefs Sabine

  Reply
  1. Brenda Kookt 29 mei 2014 at 14:48

   Bedankt voor de tip van het zakje, ik ga het morgen meteen testen.
   Groenteburgers ben ik inderdaad van plan, carrot cake is ook een heel goed idee!

   Reply
 2. Jennifer 29 mei 2014 at 10:39

  Ziet er echt interessant uit! En lekker natuurlijk.
  Echt leuk om te lezen wat je ervan vind.
  Ik drink niet gauw sapjes maar als ik zo’n Cuisinart juicer zou hebben zou ik dagelijks een sapje maken. Echt ideaal om restjes groenten en fruit weg te werken (bij mij vliegt het meestal de vuilbak in).

  Groetjes Jennifer

  Reply
 3. Maura - YLT 29 mei 2014 at 23:46

  Fijn is hij hè! Heb vanochtend nog een voorraad sap geperst van groenten en fruit dat echt op moest. Ben nu wel heel benieuwd naar een slow juicer, dat schijnt dan weer nog beter te zijn.

  Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: