Rollende Keukens 2014

Rollende Keukens 2014 collage

De afgelopen twee jaar wilde ik de Rollende Keukens bezoeken, maar iedere keer kwam het er niet van. Tot gister! Samen met vriendinnen bezocht ik het festival bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

Het weekend van de Rollende Keukens is een food festival met allemaal ‘rollende keukens’ oftewel keukens op wielen, food trucks! (meer dan 100 in totaal dit jaar!!)
De foodtrucks verkopen de lekkerste dingen, je kunt het zo gek niet bedenken.

Heel veel lekkers
Een greep uit het assortiment: cajun aardappeltjes, de beste burgers, culinaire croquetten, oesters, kreeften, hemelse broodjes pulled pork, hot dogs, tosti’s, omeletten, de beste pizza’s, verse smoothies, originele borrel boxen, taco’s, sushi zakjes.. noem maar op!
Een kroket op de rollende keukens is geen gewone kroket, maar bijvoorbeeld een croquette met kabeljauw en saffraan.

Omdat het weer gister niet zo heel mooi was had ik verwacht dat het niet zo druk zou zijn. Maar ondanks het toch wel koude weer was iedereen massaal naar de rollende keukens gekomen, het was druk! Vriendinnen die twee jaar geleden het event ook bezochten vonden het nu een stuk groter, en drukker. Het is een beetje een hype geworden. Maar wat mij betreft dan wel een hele gezellige met heel veel lekker eten. Er is zoveel keus dat het lastig is om te kiezen. Daarom besloten wij alles te delen zodat we extra veel konden proeven.

Sfeer
De sfeer is erg gezellig. Tussen de foodtrucks in staan tenten waar je drankjes kunt kopen (de bar) en ook spelen er verschillende bandjes. Overal waar je komt hoor je muziek. Er is plek om te dansen, maar je kunt ook lekker zitten aan een van de biertafels of op de terrasjes bij de food trucks.

Wij aten: sushi zakjes, nacho’s bij de borrel, de Dutch Weed Burger (een vega burger met algen), Butch en Dutch worsten van Mister Kitchen (dikke vette aanrader!), prosciutto pizza en croquetten met kabeljauw en saffraan. En daarbij is er meer dan voldoende wijn gedronken. Ondanks de kou was het een heerlijke dag.

De komende dagen belooft het weer beter te worden dan gister. Als je graag nog iets leuks buiten wilt doen, én daarbij heel lekker wilt eten, breng dan een bezoek aan de Rollende Keukens!
Tot en met zondag zijn de keukens van 13.00 uur tot 23.00 uur geopend.

Voor een sfeerimpressie scroll je nu naar beneden:

 

Rollende Keukens 2014 06

Rollende Keukens 2014 02

Rollende Keukens 2014 04

Rollende Keukens 2014 07

Rollende Keukens 2014 10

Rollende Keukens 2014 20

Rollende Keukens 2014 08

Rollende Keukens 2014 11

Rollende Keukens 2014 12

Rollende Keukens 2014 13

Rollende Keukens 2014 16

Rollende Keukens 2014 14

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk