Bladerdeegtaart met tomaat en broccoli

Broccoli tomaat taart txt

Ken je dat? Dat je iets nieuws hebt gekocht omdat je het super graag wilt hebben en dat het er dan maar niet van komt om het te gebruiken. Dat is het geval met deze rechthoekige bakvorm. Ik wilde hem al lang hebben en daarom besloot ik hem mezelf cadeau te doen onder de kerstboom. Vervolgens kwam het er maar niet van om iets in de vorm te bakken (edit: inmiddels staat de rabarbertaart die ik hierin maakte wel al online).

Daarom besloot ik laatste deze bladerdeegtaart te maken in deze vorm. Ik wist dat ik de vorm ging gebruiken en dat ik iets wilde met bladerdeeg. De rest had ik nog in de koelkast liggen. Omdat het een nieuwe bakvorm is maakte ik snel een foto van de taart voordat we hem aansneden. En wat bleek? Hij was erg lekker, zo lekker dat hij wel een plaatsje op het blog verdiend. Zo zie je maar, de simpelste recepten waarbij je gewoon maar wat doet zijn soms de lekkerste.

Broccoli tomaat taart 02

Bladerdeegtaart met tomaat en broccoli

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten oventijd 

Ingrediënten:

 • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
 • halve broccoli
 • 6 Cherry tomaatjes
 • 3 stengels lente ui
 • 4 eieren
 • 1 eetlepel crème fraîche
 • 2 eetlepels bloem
 • oregano
 • peper en zout

Bereiding:

Kook de roosjes broccoli voor. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de ovenschaal in.
Bekleed de ovenschaal of springvorm met bladerdeeg en zorg ervoor dat de randen van de schaal ook bedekt zijn.
Snijd de lente ui in ringetjes. Meng de eieren met bloem, lente ui en crème fraîche en breng het op smaak met oregano, peper en zout.
Verdeel het ei-beslag over het bladerdeeg. Halveer de tomaatjes en verdeel deze samen met de broccoli-roosjes over de schaal.

Bak de hartige taart 30 minuten in de oven. Controleer hierna of het ei gestold is, bak de taart iets langer als de taart niet gestold is.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
 1. Hallo Brenda,
  Als ik het goed zie zitten er in de taart toch ook wel bosuitjes o.i.d. Lijkt me trouwens als smaak prima erbij passen. Leuke foodblog trouwens, bezoek je elke dag.

   1. Hi Esther en Riet, excuus voor mijn late reactie. Ik heb de lente-ui inderdaad over het hoofd gezien. Ik heb er 3 stengels doorheen gedaan.
    Ik zal het er nog even bijzetten. Bedankt voor jullie oplettendheid.

 2. Hoihoi!

  Heb deze gister op familiefeestje geserveerd, was groot succes!
  Had bakvorm gebruikt, dus van alles een beetje meer genomen, maar topper!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk