Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Italian Food Center – New York

Snap Shots New York 05

Dit is de voorlopig laatste blogpost over New York, dit heerlijke Italiaanse restaurant wilde ik toch nog even met jullie delen.

Bij toeval stonden we in Little Italy stil voor een, op het oog, leuk restaurant. Het zag er totaal anders uit dan de gedateerd ogende restaurantjes die we hiervoor in Little Italy waren tegengekomen. Dit zag er verzorgd en nieuw uit, buitenom was een gezellig terrasje gecreëerd. Vanwege de kou zat er niemand buiten te eten maar door de ramen zagen we dat het er binnen ook goed uit zag. We lustten wel wat, dus we besloten hier een hapje te eten voor de lunch.

Het restaurant is industrieel ingericht en oogt lekker ruim, dit komt met name door het hoge plafond. Achterin bevind zich de grote open keuken, en gezellige zitjes. Voor we plaats konden nemen aan een tafeltje moesten we even wachten. Voor ons waren er ongeveer 4 andere groepjes aan de beurt, toch ging het snel en konden we binnen 20 minuten aan een tafeltje plaatsnemen.

De kaart is niet ontzettend uitgebreid en dat is maar goed ook! Het is namelijk lastig kiezen uit de heerlijke Italiaanse gerechten. Onder andere pizza’s, pasta en heros (Italiaanse sandwiches) en meer. Kijk snel mee naar de foto’s voor ik je vertel wat we hebben gegeten.

Italian FoodCenter New York 01

Snap Shots New York 07

Snap Shots New York 06

Italian FoodCenter New York

Vooraf kregen we water en brood met olijfolie en balsamico vinaigrette. Dit is al goddelijk, zo lekker. Én ons drinken kregen we in Mason Jars, dan smaakt het ook meteen al een stuk beter ;)

Joost ging voor de spaghetti met gehaktballen en ik nam een pizza met rucola, mozzarella en parmaham. Allebei toppers, de pasta was vers, de gehaktbal super mals, de mozzarella was van topkwaliteit en de bodem van de pizza was pèr-fect. Echt een kwaliteitsrestaurant, er wordt hier met goede producten gekookt.
Joost vond het zo lekker dat hij het liefst dezelfde week nog een terug zou gaan naar deze zaak, maar omdat we niet meer in de buurt kwamen is dit er niet meer van gekomen.

Wat mij betreft is dit het Italian Food Center echt een aanrader in Little Italy. Je kunt er niet alleen heerlijk lunchen, maar ook dineren. Na wat speurwerk op het internet kom ik tot de conclusie dat de zaak of in april 2013 of oktober 2013 helemaal vernieuwd en opnieuw geopend is. Het is een topper én het wachten zeker waard. Ga langs bij Italian Food Center als je in Little Italy in New York bent!

Ben je wel eens in het New Yorkse Little Italy geweest? Wat is jouw foodtip?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Marja 6 juni 2014 om 01:57

  Ik ben er nog nooit geweest. We gaan dit jaar wel naar Florida, mar komen niet in de buurt van New York! Er zijn zoveel plaatsen door heel de USA waar ik wel naar toe zou willen en dit is pas onze 1e trip zover weg, maar ik zeg niet dat het de laatste is! New York stast ook hoog op mijn verlanglijstje! Nog maar weer een aantal jaren sparen dus! Wie weet, kunnen we over een paar jaar weer de oversteek maken! Maar jouw tips hebben me nog meer enthousiast gemaakt over New York hoor! En van de foto’s watertand ik nu nog!
  Een heel fijn weekend Brenda en groetjes, Marja. :-)

 2. Marlissa 6 juni 2014 om 10:33

  Leuk! Ik zet het op mijn lijst voor New York:)

 3. Karen Hoogeboom 28 juni 2014 om 19:09

  Hi Brenda,

  Dat is lang geleden! Wat een ontzettend leuke website heb je!
  Ik ga binnenkort weer naar New York en de italian food center staat op de to-do- lijst. Thanks voor de tip, ik laat je weten hoe het was!

  Groetjes,
  Karen

  1. Brenda Kookt 30 juni 2014 om 18:58

   Wat grappig dat je op mijn blog terecht bent gekomen Karen, zeker lang geleden! :)
   Wat tof dat je weer naar New York mag! Italian Food Center is echt een aanrader. Oh en de Chelsea Foodmarket ook! Ben je daar al eens geweest?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *