Brenda’s eetdagboekje #2

Eetdagboekje 06 0207

Sorry, de foto’s van mijn eetdagboekje van afgelopen week zijn iets minder zon, zee en strand dan die van vorige week ;)
Afgelopen week was namelijk de week after, de week na mijn heerlijke vakantie op Zakynthos. Ik zou weer normaal doen en gezond  eten. Dat was in ieder geval het plan. Toch was dit niet helemaal een normale week, van de 7 dagen heb ik slechts twee dagen thuis gegeten. De barbecue ging twee keer aan, we keken voetbal en we hadden een paar verjaardagen. En ik geloof niet dat ik eerder zoveel stokbrood heb gegeten in een week tijd, en daarnaast kon ik het ook niet laten om een aantal stukjes chocolade en handen chips in mijn mond te stoppen.
Naast alle gezellige en lekkere dingen heb ik geprobeerd om afwisselend en gezond te eten. En dat is eigenlijk ook best oké gelukt. De komende week hoop ik dat door te zetten, en iets minder te snoepen.

Goed om te weten: Ik ben geen voedingsdeskundige. Ik eet wat ik zelf nodig denk te hebben en wat ik lekker vind.
Tussendoor drink ik water en groene thee, dit is niet opgenomen in het dagboekje.

Maandag
Ontbijt:
dit is het laatste ontbijtje in het hotel op Zakynthos. Ik neem een kom Griekse yoghurt met muesli en perzik
Tussendoor: in de bus naar het vliegveld eet ik een paar dropjes
Lunch: ik lunch op het vliegveld met een flinke baguette met kip, sla en tomaat. Daarbij neem ik iets wat ik dacht een saucijzenbroodje te zijn maar het is niet lekker, ik gooi het na 2 happen weg.
Tussendoor: my guilty pleasure tijdens het vliegen: een klef Transavia-saucijzenbroodje. Heerlijk!
Diner: we barbecueën bij mijn ouders. Ik neem lekker veel salade, een barbecueworst, klein stukje kip, een groentestokje, en een hawaii-staaf. Daarbij nog 4 stokbroodjes met knoflooksaus. Bij de barbecue drink ik twee flesjes Amstel Radler

Dinsdag
Ontbijt: we hebben in verband met de vakantie niets in huis dus ik ontbijt met een broodje pindakaas. Twee dingen die we altijd in huis hebben
Tussendoor: tussen het boodschappen doen en een afspraak voor Brenda Kookt eet ik thuis snel een broodje kaas
Lunch: een salade van gemengde sla met een tomaatje, komkommer, gekookt eitje, geroosterde pijnboompitjes en mosterd-maple dressing met een cracker met hamsalade
Diner: bloemkoolrijst met broccoli, half kommetje vanille vla
Tussendoor: op bezoek bij familie neem ik teveel handjes M&M’s, ik kan er niet vanaf blijven

Eetdagboekje 06 0204

Woensdag
Ontbijt: vandaag is mijn eerste werkdag na mijn vakantie. Ik trakteer mezelf bij het ontbijt: van twee eieren waarvan de schaal stuk is maak ik samen met een banaan een pannenkoekje. Goed begin van de werkdag.
Tussendoor: een krentenbol
Lunch: kommetje broccolisoep met een kaal pistoletje
Tussendoor: appel
Diner: na het werk ga ik met collega’s een hapje eten op het Waagplein in Alkmaar. Vooraf neem ik (een hele grote) kaasstengel met aioli en drie stukjes oerbrood met kruidenboter. Als hoofdgerecht ga ik voor een grote carpaccio salade, na neem ik een klein stukje brownie

Donderdag
Ontbijt: Voor ik op pad ga maak ik een juice van 3 biologische wortels, 2 appels en een kiwi, daarbij eet ik een krentenbol
Tussendoor: in de auto neem ik een banaan
Lunch:  Ik lunch bij een event van Het Vinkje, het gaat er heftig aan toe, we stellen veel kritische vragen aan de stichting (binnenkort lees je hier meer over op het blog). De lunch is uiteraard het Vinkje-prooef. Ik neem een spinazie/yoghurt smoothie, een half broodje met gegrilde groenten, half broodje kipfilet met mango en een stokje met ananas en munt
Diner: bij mijn schoonmoeder eet ik ‘s avonds een gepofte aardappel met cottage cheese en tomaat, sperzieboontjes met een rundervink en een beetje salade. Als toetje nemen we een schaaltje volle yoghurt met verse aardbeien
Tussendoor:
na een rondje hardlopen trakteer ik mezelf op twee stukken van de nieuwe Tony Chocolony repen. De smaak ‘Pure chocolade met meringue en kers’ en de nieuwe smaak ‘Melk chocolade melk coffee crunch’. Beide zijn ze té lekker, toch laat ik het netjes bij een stukje van ieder

Vrijdag
Ontbijt: ik ontbijt met een kommetje yoghurt met verse aardbeien en muesli
Tussendoor: banaan
Lunch: een salade van gemengde sla met een tomaatje, komkommer, gerookte kip, pijnboompitjes, geitenkaas en de maple balcamico dressing en een krentenbol
Tussendoor: een Bolletje krokante graanreep met een juice van 3 biologische wortels, 2 appels en een kiwi
Diner: voor we de eerste WK wedstrijd kijken barbecueën we bij vrienden. Ik eet een paar stukjes stokbrood met aioli en kruidenboter, pastasalade, hamburger, bbq worst met knoflooksaus, spiesje gemarineerde kipfilet en twee gehakt balletjes.
Tussendoor:
twee handjes chips en 3 witte wijntjes

Eetdagboekje 06 0203

Zaterdag
Ontbijt: een volkoren boterham belegd met pindakaas en een banaan
Tussendoor: na het hardlopen neem ik een cracker met kaas
Lunch: een bruine harde bol belegd met kipsalade van de slager en een beetje sla
Tussendoor: op een verjaardag neem ik een paar plakjes komkommer en twee gevulde eitjes
Diner: we eten op een andere verjaardag: stokbroodjes met eiersalade, kruidenboter en brie. Hapjes bittergarnituur. Toe neem ik een cornetto en bij de thee sla ik de kitkat die me wordt aangeboden niet af

Zondag
Ontbijt: twee volkoren broodjes belegd met avocado en tomaat
Tussendoor: de twee Tony Chocolony repen die we eerder deze week geproefd hebben roepen me dagelijks, met zijn tweeën eten we ze op
Lunch: cracker met kipsalade en een appel
Tussendoor: handje chips, glas dubbelfris
Diner: een kommetje champignonsoep, spanakopita (filodeeg hapjes met spinazie) met yoghurtdip en een bakje yoghurt met aardbeien en zoetstof als toetje.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Wat leuk om te zien wat je zoal eet! Ik moet zeggen dat ik het over het algemeen toch best gezond vind allemaal.. Behalve de snoepjes dan, maar dat is gewoon lekker :) haha.. Ben benieuwd hoe het volgende week gaat!

  2. Overall is het best gezond wat je eet hoor Brenda! Alleen de tussendoortjes van snoep, zijn erg lekker!, die zorgen voor de -onnodige- calorieen. En dat is nou juist ook het moeilijkst af te leren! Aan je voeding hoef je niet te tornen, dat is prima zo! Wel leuk om te lezen hoe iemand anders het nou doet! Bedankt voor je verslag Brenda!
    Liefs, Marja. ;-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk