Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Burgers Hoorn

Burgers 09

Als een stad geen goede burgertent heeft dan hoor je er niet bij tegenwoordig. Nou, in dat geval hoort Hoorn er bij!
Ik was al een paar keer langs ‘Burgers’ in Hoorn gelopen, een voor mij nieuwe hamburgerzaak. Ik nam me voor hier eens te eten met Joost, nu is het er eindelijk van gekomen. En omdat het erg goed bevallen is wil ik deze burgertent ook bij jullie tippen. Lees snel meer over Burgers!

Burgers leek me een leuke tent maar nadat ik op de website over het ontstaan van de burgerzaak had gelezen wilde ik er het liefst meteen naartoe om de burger der burgers te proeven.
Het verhaal: De eigenaar van Burgers was namelijk gestopt met koken in texmex restaurant Sweet Dreams, hij had stokje aan zijn zoon overgegeven. Op een vakantie in New York zag hij dat voor een zaakje, een burgerrestaurant, een flinke rij stond. Dit wekte zijn nieuwsgierigheid. Als er zo´n grote rij stond moest het wel lekker zijn, en moest hij het proeven. Bij het proeven van de burger wist hij niet wat hem overkwam. Dit was geweldig! Thuis probeerde hij de burger na te maken, met succes. Zo´n mooie hamburgerzaak, met echte hamburgers zoals in New York dat moest in Hoorn ook komen. En daarom is er Burgers in Hoorn.

Burgers 08

Burgers 10

Burgers 02

Burgers ziet er netjes uit, de zaak oogt niet als een van de bekende fastfood ketens. Bij binnenkomst loop je bijna tegen de bar aan. Hier moet je je burgers bestellen en geef je aan of je het meeneemt of achterin de zaak op eet. Vervolgens krijg je een zoemer mee, en als die afgaat kun je de door jou bestelde burgers afhalen.

Op de kaart

Op de kaart staan 4 basis burgers, een met rundvlees, Westfries lam, biologische scharrelkip en een portobello burger voor de vega´s. Ook is er een kidsburger verkrijgbaar. Alle burgers zijn verkrijgbaar in een medium en een grote variant, met uitzondering van de kidsburger.
De burgers worden medium/well gegrild, tenzij je anders wenst en geserveerd met sla, tomaat, augurk en de huisgemaakte hamburgersaus.
Als je wilt kun je voor extra toppings gaan welke € 1,- per stuk zijn.  Je kunt kiezen uit de toppings pancetta, cheddar kaas, beemster belegen, geitenkaas, gebakken uitjes, gebakken champignons, een scharreletije, guacamole en pikante chipotle relish.
En daarbij kun je ook skin-0n-fries met echte mayo bestellen.

Het oordeel

Omdat dit onze eerste keer bij Burgers was gingen we allebei voor de burger waar het in New York mee begonnen is: de Burgers Burger van 100 % Blonde Aquitaine rundvlees. DE burger is heer-lijk, echt een burger vol van smaak. Maar niet alleen de burger is goed, het broodje dat erbij geserveerd wordt is wat mij betreft perfect. Krokant van buiten en zacht van binnen. En de hamburgersaus is ook top. De skin-on-fries zijn geen patatjes, maar echte frieten. Ook al zo lekker.

Wij komen hier zeker nog eens terug. Het wordt dan moeilijker kiezen, de burger die we nu hadden zou ik zo weer nemen. Maar ik ben ook benieuwd naar de burger met lam en de burger met kip. En daarbij wil ik ook wel eens een burger met guacomole proeven, en een burger met panchetta, of geitenkaas en een burger met gebakken uitjes en gebakken champignons lijkt me ook zo lekker.  Ik geloof dat we nog een paar keer terug moeten komen om alles te proeven. Geen probleem lijkt me.

Ben je in (de buurt van) Hoorn en ben je opzoek naar iets lekkers maar heb je geen tijd om uitgebreid te dineren? Ga dan langs bij Burgers!
Je vind Burgers op Kerkstraat 5, dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur geopend.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

 1. Jo Anne 19 juni 2014 om 07:48

  Goeie tip, Brenda !
  Gaan we lekker een keer uitproberen !
  X Jos en Jo Anne

  1. Brenda Kookt 20 juni 2014 om 09:03

   Leuk Jo Anne! Echt een aanrader hoor en als je gaat winkelen hoef je ook niet lang te blijven zitten.

 2. Nikki 20 juni 2014 om 08:44

  Hmm, ziet er heerlijk uit. Als ik een keertje bij m’n ouders ben ga ik het uitproberen! Was vroeger ook altijd erg fan van Sweet Dreams, dus ik ben benieuwd.

 3. Ruud van Vliet 21 juni 2014 om 21:16

  Wat fantastisch!
  Dank je wel, want ik kan het wel vinden dat het fantastisch is,
  Maar met dit bericht gaat mijn hart sneller kloppen en ben ik gewoon even trots.
  Maar ik ga echt niet naast mijn schoenen lopen hoor.
  Maar wat kan zoiets een mens goed doen!
  Groet Ruud van Vliet
  Burgers- Hoorn

 4. agnes 24 juni 2014 om 15:35

  Er zit er ook 1 in Alkmaar. Op het plein bij de Jumbo in de stad

  1. Anne 26 juni 2014 om 08:49

   Hoi Agnes,
   De namen van de zaken lijken op elkaar, maar hebben verder volgens mij niets met elkaar te maken qua eigenaar.

   1. Brenda Kookt 26 juni 2014 om 13:39

    Dat denk ik ook. Wel bedankt voor de tip Agnes, voor als ik een keer in de buurt ben.

 5. Anne 26 juni 2014 om 08:48

  Ik kan uit ervaring zeggen dat de vega-burger ook fantastisch is!! Wij komen er regelmatig :) Echt een aanwinst voor Hoorn.
  Groetjes, Anne

  1. Brenda Kookt 26 juni 2014 om 13:39

   Oké, die moet ik dus ook zeker een keer nemen! Bedankt voor de tip :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.