Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Brenda’s eetdagboekje #3

Eetdagboekje 0603

Het is weer dinsdag, en tijd voor het voorlopig laatste dagboekje van deze maand. Afgelopen week was een soort van normale (eet)week. Ik werkte vier dagen op kantoor waar ik altijd een lekker eetritme heb en niet vergeet om fruit te eten. Op BrendaKookt-werkdagen (zoals vrijdag in dit geval) is dat wel eens anders.

Naast het normale ritme waren er ook weer onverwachte leuke (en lekkere) dingen zoals taartjes, de voetbalwedstrijd van afgelopen woensdag, een gezellig avondje met vriendinnen, en we sloten de week af met een Amusetour in Enkhuizen.
Lees mee met mijn eetdagboekje van de afgelopen week.

Goed om te weten: Ik ben geen voedingsdeskundige, ik eet wat ik zelf nodig denk te hebben en wat ik lekker vind.
Tussendoor drink ik water en groene thee, dit is niet opgenomen in het dagboekje. 

Maandag
Ontbijt: ik begin de week meteen kommetje geitenyoghurt met muesli en honing
Tussendoor: een juice van 3 wortels, een appel, kiwi en peer
Lunch: een wit bolletje met oude kaas en een salade van gemengde sla met gegrilde kipfilet, een tomaatje, geitenkaas en pijnboompitjes met maple balsamico dressing
Tussendoor: een appel
Diner: gewokte spitskool met spekjes en ui, 4 aardappelkroketjes uit de oven en een kommetje yoghurt met vla toe
Tussendoor: na het sporten neem ik een rijstwafel belegd met pindakaas

Dinsdag
Ontbijt: scrambeld eggs van 2 grote eieren met gebakken champignons en een tomaatje
Lunch:
een speltbroodje met oude kaas
Tussendoor: een juice van een perzik, kiwi, 2 peren en een appel, een detox brownie en een speculaasje
Diner: op het werk eet ik een hamburger met uitjes, gebakken spek en een paar frietjes. Daarna eet ik ook nog mijn meegenomen salade met feta en gegrilde perzik

Eetdagboekje 0603 04

Woensdag
Ontbijt:
een kommetje volle yoghurt met granola en superfoods
Tussendoor:
een juice van perzik, kiwi, peer, appel en wortel (deel is over van gister, ik pers er alleen een paar wortels bij)
Lunch: salade met tomaat, pijnboompitjes en kipfilet met balsamicovinagrette, een banaan en een volkoren boterham met kaas
Tussendoor: twee rijstwafels met kipfilet
Diner: krentenbol en een restje spitskoolschotel van maandag in de trein. Bij vrienden kijk ik de wedstrijd Nederland – Australië, daar neem ik nog een kom uiensoep en een broodje bal
Tussendoor: handje chips

Donderdag
Ontbijt: volkoren boterham met kipfilet
Tussendoor: 
banaan
Lunch: twee volkoren boterhammen een met pindakaas en een met pure hagel XXL
Tussendoor: een halve brownie (een echte, geen detox-variant) en een half puntje stroopwafelvlaai
Diner: andijviestamp met spekjes, kipkrokantschnitzel en toe een schaaltje vlaflip (yoghurt met vanillevla en roosvicee)
Tussendoor: een speculaasje

Eetdagboekje 0603 03

Vrijdag
Ontbijt: pannenkoekjes van 2 eieren met een banaan en kaneel met daarbij een paar aardbeien
Tussendoor:
punt appeltaart met slagroom
Lunch: harde bol met oude kaas, mosterd en cress
Diner: spaghetti met kip en mango, schaaltje yoghurt met rood fruit
Tussendoor: schaaltje naturel chips

Zaterdag
Ontbijt: volkoren boterham met pindakaas
Tussendoor:
na het hardlopen neem ik een schaaltje yoghurt met fruit en granola
Lunch: stuk stokbrood met homemade hamsalade en kipsalade
Tussendoor: een cracker met oude kaas
Diner: ik eet met vriendinnen, ik was van plan lekker voor ze te koken maar eigenlijk heb ik daar niet zoveel zin in. Daarom eten we stukjes stokbrood met paturain en kipkerrie en kip-cajun wraps (volgens dit recept) toe eten we aardbeien met slagroom en ijs
Tussendoor: handjes chips 

Zondag
Ontbijt: een pistoletje half belegd met kipsalade en de andere helft met een gekookt eitje met een beetje mayo, peper en zout en cress. Omdat ik stevig wil ontbijten neem ik ook nog twee crackers, eentje met oude kaas en eentje met XXL pure hagelslag
Tussendoor:
Samen met vrienden doe ik mee aan de Amusetour Enkhuizen. Tussen 12.00 en 16.30 uur eten we in totaal 9 amuses en drinken daar bijpassende wijnen bij. Later deze week schrijf ik een blogpost waar ik laat zien wat we hebben gegeten
Na de amusetour zitten we na op het terras en neem ik twee bitterballen, stokbrood met kruidenboter en een paar patatjes met mayo. Later neem ik bij de ijssalon een ijsje met twee bolletjes, een bol yoghurt kersen smaak en eentje met koekie chocolade.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Suuz 24 juni 2014 om 20:22

  Oeh die pasta met kip en mango!!!! ik ben echt gek op de combi kip/mango! heerlijk! en die afsluiter op zondag met je ijsje yummm!! heerlijk eetdagboekje weer!

  1. Brenda Kookt 24 juni 2014 om 21:13

   Tnx Suuz! En dan heb je morgen geluk, dan plaats ik namelijk een heerlijk receptje met kip en mango!
   Én het recept met de kip, mango en spaghetti plaats ik binnenkort ook :)

 2. Maxime 24 juni 2014 om 22:27

  Ik vind jouw eetdagboekjes altijd super leuk om te lezen! gelukkig niet zo heel gezond en weinig als ik vaak lees, ik vind dat je er trots op mag zijn :)

 3. Joos 26 juni 2014 om 22:55

  Hehe, eindelijk een normaal dagboekje. Ik zie tegenwoordig zo veel onzin qua maaltijden (2 rijstwafels als lunch of zo). Vind één boterham in de ochtend wel weinig maar dat verschilt natuurlijk per persoon! En oh ja, het klinkt ook heerlijk allemaal :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *