Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pieman | De boer op #2

Pieman 21

Voor een nieuwe rubriek op het blog leek het me leuk om op pad te gaan en een kijkje te nemen bij lokale telers en producenten. Hoe groeien producten en hoe worden producten geproduceerd? Ik laat het  je zien in deze rubriek: ‘Brenda gaat de boer op…’

Voor deze editie van ‘De boer op’ ging ik niet naar een boerderij, maar naar de bakkerij van PieMan! De lekkere Pie’s van PieMan ben je vast al eens tegengekomen op een markt, bijvoorbeeld een van de weekmarkten in Amsterdam, Alkmaar of Haarlem, maar ook op evenementen als de de Sunday Market, Taste of Amsterdam, de Pure Markt en de Tuinfair in Midwoud.
Omdat de Pie’s ambachtelijk worden gemaakt, en de bakkerij van PieMan is gevestigd bij mij in de regio (Hoorn), leek het me leuk eens bij de PieMan langs te gaan om te zien hoe de Pie’s gemaakt worden.

Het ontstaan van Pieman

Sven, de eigenaar van PieMan is jaren geleden al begonnen met cateren op evenementen. Op evenementen werden standaard snacks als friet en hamburgers aangeboden, om de bezoekers iets meer culinairs te bieden werd het lekkerste broodje warme beenham verkocht. Tegenwoordig vind je op evenementen en festivals een breed assortiment aan producten, maar in die tijd was dit niet het geval.
Het lekkerste broodje warme beenham was echt iets anders, en daarbij probeerde Sven een heel concept neer te zetten met meerdere karren in dezelfde stijl. Op evenementen als Dance Valley maar ook op markten en in Walibi World werden de warme broodjes beenham verkocht.
Nadat het bedrijf verkocht was is Sven met zijn gezin naar Spanje verhuisd. Hier at hij vaak een ambachtelijke Pie in het dorp, hij dacht als ik ooit terug ga naar Nederland dan moet ik hier iets mee doen. Twee jaar later en  terug in Nederland was het zo ver. Sven ging in de Pie’s.

De Productie

English Pie is een hartig taartje van een smaakvolle vulling met daarom heen krokante bladerdeeg. Een Pie kun je eten als snack, lunch of als (onderdeel van een) complete maaltijd. Als liefhebber van hartig ben ik gek op Pie’s, ik maak ze wel eens zelf maar ik heb er ook meerdere keren een paar van PieMan van de markt meegenomen naar huis.

Pieman 14

Pieman 15

De Pie’s van PieMan worden allemaal handgemaakt in de werkruimte/bakkerij in Hoorn, fijn om te zien dat het geen lopende band werk is. Mooie pure ingrediënten van goede kwaliteit zorgen voor een mooi ambachtelijk product. De smaakcombinaties van de vulling worden door Pieman zelf ontwikkeld en gekookt. Met daarbij een mooie kwaliteit bladerdeeg maakt de Pie’s af.

Het deeg wordt uitgesneden en geperst in een bakje van aluminium. In dit zelfde bakje wordt de Pie ook (voor)gebakken en verkocht. De bakjes worden gevuld met een van de smaakcombinaties. Vervolgens worden ze afgedekt en afgewerkt met de PieMan zegel. Naast het logo van PieMan staat op de zegel ook vermeld welke vulling er in de Pie zit.

Nadat de Pie is afgedekt worden ze in de chill blaster teruggekoeld tot de gewenste temperatuur en direct ingevroren, of worden de Pie’s voor-, of afgebakken. Hierdoor kan PieMan altijd een vers product leveren en dit zorgt er tevens voor dat de Pie’s langer houdbaar zijn.

Pieman 13

Assortiment

PieMan heeft verschilende Pie’s in het assortiment, namelijk de Premium Pie en de Party Pie.
De Premium Pie van 110 gram is geschikt voor de lunch of bijvoorbeeld als avondmaaltijd. De Party Pie is een kleinere Pie van 35 gram en is geschikt als warme snack tussendoor, bij de borrel of bij een high tea of high wine.

Zowel de Premium Pie als de Party Pie zijn verkrijgbaar in de smaken: Steak, Minced Lamb, Thai Chicken, African Bobotie, Surinaamse Pom, Vega Feta Spinach, Vega Linzencurry, Vega Sweet Potato Chévre. Ook is er iedere drie maanden een andere seizoens Pie verkrijgbaar.
Pie’s zijn heel goed geschikt om aan te kleden als maaltijd. Met een soep of salade erbij is het voldoende voor een complete maaltijd.

Ook zijn er Sweet Crumble Pie’s verkrijgbaar, een zoet taartje lekker voor bij de koffie, of tussendoor. Met een bolletje ijs en toefje slagroom erbij is het een compleet dessert. De Sweet Crumble Pie is verkrijgbaar in de smaken Cranberry, Peer en Bio-Appel.

Leuk nieuwtje: Pieman heeft sinds kort ook een eigen foodtruck! De Pieman truck is een mobiele keuken die wordt ingezet voor catering klussen. Pieman kan vanaf nu dus ook bij jou op locatie cateren!

Heb je ook al eens een Pie van Pieman meegenomen naar huis? Zoja, welke is jouw favoriet?
Ik ga voor de Vega Sweet Potato Chévre :)
De Pie’s van Pieman worden verkocht op diverse weekmarkten in het land, maar ook bij verschillende evenementen. Op de website kun je bekijken op welke markten Pieman aanwezig is.

Beeldmateriaal bij dit artikel is afkomstig van PieMan.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Maura - YLT 26 juni 2014 om 08:03

  Waaaaah, die pie ziet er TE lekker uit zeg. Die zou ik nu best lusten. Leuke rubriek trouwens, ik ga de eerste ook even lezen. Ik ben benieuwd waar je allemaal langs gaat :)

 2. anneloes 26 juni 2014 om 10:24

  Leuk stukje weer :)

 3. Remy | BakingBeautyNL 26 juni 2014 om 11:19

  Bedankt voor het delen Brenda. Ik kende Pieman nog niet eens, moet ik me nu schamen? haha.

  Ik ben echt gek op hartige taarten.

 4. Marja 26 juni 2014 om 18:26

  Hoi Brenda, helaas komt de Pieman niet bij ons in de buurt op de markt! Jammer hoor, je hebt me nu wel lekker gemaakt! De warme broofjes Beenham ken ik wel! Die stond altijd op onze jaarlijkse braderie. Ik miste hem al een tijdje,maar lees nu dat dat gestopt is! Jammer. Ik zou als ik kon, dezelde smaak kiezen als jij. Dat lijkt me echt de lekkerste, hoewel een zoete met peer of zo, zou er ook wel in gaan!
  Nou….snoep ze en genirt van de zomer! :-)
  Liefs, Marja.

 5. Geur van Maillard 26 juni 2014 om 19:07

  Ik heb nog niet alle smaken geproefd, maar tot nu toe is de Minced Lamb m’n favoriet. Ik heb de Pieman (producten) leren kennen op de 1e Red-een-Kaas evenement …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *