3x Salade mee naar het werk

Salade mee naar werk

Als iemand een echte ‘broodeter’ is, dan ben ik het! Een goed belegd broodje kan een ware traktatie voor me zijn. Daarom eet ik tijdens de lunch meestal brood, zeker als ik aan het werk ben. Het is makkelijk, mega snel klaar te maken en het vult ook goed. En het is lekker. Daarbij ben ik geen type die een hele dag kan overleven op 2 crackers of rijstwafels. Ik moet goed eten.

Maar omdat iedere dag broodjes meenemen soms beetje saai wordt probeer ik het af te wisselen (of aan te vullen) met kommetjes soep en goedgevulde salades.
De salades die ik meeneem moeten aan een paar dingen voldoen: ze moeten gemakkelijk mee te nemen zijn en het moet niet te veel tijd kosten om het klaar te maken.
Thuis maak ik de salade zoveel mogelijk af, ik snijd de ingrediënten en stop de dressing in een apart bakje. Hierdoor voorkom ik dat de gebruikte slasoort slap wordt. Komkommer snijd ik meestal ook pas op het laatste moment. De volgende drie heerlijke salades nam ik de afgelopen weken mee naar het werk.

Snap Shots juni 01

Salade met rucola, halve avocado, komkommer, gerookte zalm, geitenkaas en een honing/mosterd dressing.
Een combinatie die niet fout kon gaan: zalm met avocado. Enige riskante bij deze salade is de avocado, deze moet wel rijp zijn maar niet té. De avocado nam ik in zijn geheel mee in het bakje. Op het werk bewaar ik de salade inde koelkast en voor het eten maak ik hem klaar. De halve avocado waar de pit nog in zit bewaar ik in een zakje in de koelkast voor de volgende dag.

Salade 02

Simpele ‘Hollandse’ salade: ijsbergsla, gekookt eitje, blokjes gerookte kip, komkommer, tomaatje en kaas met een honing/mosterd dressing.
Dit is een hele simpele, een soort van Hollandse salade die denk ik iedereen wel eens heeft gegeten. Desalniettemin (mooi woord ;)) is deze salade altijd goed. Én de meeste ingrediënten heb ik altijd in huis. Soms is er geen kip of kaas, maar dan laat ik dat er gewoon uit.

Salade 04

Een heerlijke salade voor deze tijd van het jaar: ijsbergsla met komkommer, meloen, prosciutto en feta.
In de supermarkt en bij de groenteboer struikel je deze weken bijna over de meloenen. Daarom moet je ze wel meenemen. En als je ze dan toch in huis hebt, maak dan meteen deze salade!
Als je niet van proscuitto of rauwe ham houdt kun je deze vervangen door een andere hamsoort.
Een uitgesproken dressing heeft deze salade niet nodig, olijfolie met een beetje azijn, peper en zout is voldoende. Maar ook met balsamico azijn is deze salade heerlijk.

Neem je ook wel eens een salade mee voor de lunch? Wat voor salade neem je dan het liefste mee?


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
  1. Wat een fijn artikel, ik houd van salades! Overigens vind ik ze er allemaal bijzonder lekker uit zien dus ik zou ze zo kunnen eten. Ik was nog even aan het bedenken welke mijn favoriet zou zijn, maar eigenlijk lijken ze me allemaal bijzonder fijn. Misschien dan toch die laatste met meloen en ham, goed idee om daar echt een salade van te maken!

  2. Ik nam ook vaak salades mee toen ik nog werkte. Witlof vind ik ook altijd erg lekker in salades, vult ook lekker en je bent lang bezig met kauwen.

  3. een van mijn favo’s om mee te nemen is zakje salade, al dan niet aangevuld met wat geraspte wortels, tomaatjes en geraspte bietjes (kan en klaar in versschap bij appie), klein blikje linzen uitgelekt. Met een honing mosterd of mosterd dille dressing en wat zachte geitenkaas. Als ik thuis lunch zelfde maar dan met gebakken reuzenbonen eroverheen. smelt de geitenkaas ook een beetje (geen Eigen idee hoor, vlg mij van chickslovefood!)

  4. Klinkt erg lekker!!! Ik ben dol op salades meenemen naar het werk. In NL at ik ook altijd brood maar in Italie is dat niet gebruikelijk. Mijn favoriete salade is met sperzieboontjes, cherrytomaatjes, walnoten, rozijnen en mozzarella. Morgen kan je het recept terugvinden op mijn blog! Ciao, letizia

  5. hoi dit lijken me heerlijke salades en heb de ingrediënten al op mijn boodschappen lijstje geschreven :) alleen je gebruikt een halve avocado nu vroeg ik mij af gooi je dan de andere helft weg of kan je datnof bewaren.

    Groetjes alexandra niemeijer

  6. Kan ik ook ergens de hoeveelheden vinden per persoon om de salades te maken?Het ziet er in ieder geval heerlijk uit die drie salades naar het werk dat wil ik zeker gaan uitproberen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk