Tips voor een foodie op vakantie

Foodie op vakantie tips

Heel veel van jullie gaan rond deze tijd op vakantie naar oorden waar ze nog niet eerder zijn geweest. En dat zijn dus ook plekken waar je nog niet eerder hebt gegeten. Hoe vind je op je vakantiebestemming leuke restaurantjes, die net even iets anders zijn, waar je super lekker gaat eten? In dit artikel vertel ik het je.

Research op het net
Google voordat je op vakantie gaat de plaats van bestemming. Lees algemene reisverslagen en reisblogs, negen van de tien keer komen hier ook restaurants aan bod. Aan de manier waarop er over gesproken wordt kun je vaak inschatten of het om een ‘one of a kind’ restaurantje of ‘een uit een dozijn’ gaat. Google bijvoorbeeld niet alleen op ‘Toscane’ maar bijvoorbeeld ook op ‘restaurant Siena’ en ‘restaurant Pisa’ etc. Let niet alleen op de kwaliteit van het eten maar ook op de ligging van het restaurant en het eventuele uitzicht. Als je een mooi uitzicht hebt geniet je vaak nóg meer van het diner.

Reisgids
Ook reisgidsen als de Lonely Planet en de 100% boekjes bespreken vaak leuke foodadresjes. Niet alleen restaurants komen hier aan bod maar ook bijzondere winkeltjes, lokale foodmarkten etc. Op dit soort adressen vind je vaak overheerlijke producten uit de regio.

Tripadvisor
Tripadvisor is ideaal als je op je vakantieadres bent en opzoek bent naar een leuk restaurantje. Bijvoorbeeld ook handig als je op Griekenland verblijft, maar zin hebt om een avondje Italiaans te eten. Ook kan het soms aan te raden zijn om tripadvisor te checken net voor je het restaurant binnen stapt. Zo kun je snel even recensies checken en voorkom je (misschien) een tegenvaller.

Vraag na bij de locals
Als je écht niet weet waar je naartoe moet kun je altijd terecht bij de locals. Zij weten juist waar je lekker kunt eten, én waar de lokale bevolking eet. Hier is het eten vaak net even anders (authentieker) dan bij het restaurant waar de toeristen zitten.
Ook kun je altijd terecht bij de receptie van een hotel. Geef wel aan waar je naar opzoek bent, sommige locals verwijzen je door naar het eerste de beste restaurant in de buurt.

Ga zelf op pad
Vaak kom je de aller leukste plekjes tegen als je zelf op pad gaat. Loop eens niet door de hoofdstraat of overbevolkte boulevard als je een restaurantje zoekt, maar net dat ene straatje er achter. Hier vind je vaak de knusse authentieke restaurantjes.

Op Zakynthos en in New York heb ik veel gehad aan reisverslagen van anderen, in Berlijn zochten we de restaurantjes en food hotspots uit het 100% boekje op, in Sienna heeft een foodie die achter de receptie van het hotel stond ons heel goed geholpen én iedere vakantie komt de app van tripadvisor weer van pas. Ook proberen we iedere vakantie zelf op pad te gaan en net even een ander straatje te pakken. En ja, natuurlijk beland ik ook wel eens bij een restaurant waar het tegenvalt, en soms eet ik ook een avondje bij zo’n uber toeristische tent in het centrum (soms is dat verrassend lekker). Kortom met deze tips vinden we meestal heerlijke restaurantjes waar we ontzettend genieten, hoe doen jullie dat?


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Hi,

    Voor als je een keertje naar Curacao komt: Dushi eten en drinken in Curacai gaat over restaurants en zelf koken, Hollandse pot en lokaal, low carb en normaal, lunch en diner, kookboeken of zelf bedacht en alles op heerlijk Curaçao!

    Er staan reviews van restaurants op Curacao en weetjes over eten en drinken op het mooie eiland. Het is niet commercieel, het is voor mij puur hobby. Ook kan ik je tips geven als je op zoek bent naar een leuk restaurant voor een verjaardag of speciale gelegenheid.

    Groetjes, Martine (Dushi eten en drinken in Curacao)

  2. Voor vega’s en vegans is happy cow echt een hele fijne website. Zeker als je naar gebieden gaat waar ze minder veg-friendly zijn dan hier. In Straatsburg was ik er echt heel blij mee.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk