Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

MonChoutaart met aardbeientopping

Vandaag deel ik jullie mijn heerlijke recept voor MonChoutaart. Dit is een taart die bij ons altijd favoriet is. Het maakt niet uit welke overheerlijke taart ik erbij maak, de MonChou gaat altijd als een speer.

Natuurlijk kun je de taart uit het welbekende pakje maken, maar het is helemaal niet moeilijk om hem helemaal zelf te maken. Vanaf nu maak je hem dus zonder pakjes of zakjes want die heb je dus helemaal niet nodig. Al is een pakje MonChou-kaas natuurlijk wel een vereiste ;)

Monchoutaart

Meestal wordt de taart met kersen gegeten maar met aardbeien is dit ook erg lekker. Je kunt kiezen voor een blik met vlaaienvulling, maar het is ook erg lekker om vers fruit of jam te gebruiken als topping voor je MonChoutaart. In dit geval ging ik van een combinatie van deze twee, aardbeienjam met verse aardbeien. Iedere keer is deze taart weer een topper op onze verjaardagen, ik hoop bij jullie ook.

Wil je een andere monchoutaart maken? Wat dacht je van deze taart met stroopwafels en karamel?

Monchoutaart txt

MonChoutaart

45 minuten
+ 2 uur
12 punten

Ingrediënten

  • 250 gram jodekoeken
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram aardbeienjam
  • verse aardbeien
  • *Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereiding

  • Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie. Laat de boter in een pannetje smelten op laag vuur.
  • Plaats de koeken in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het koekkruimmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op, pas op dat je hem niet te stijf klopt. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is.
  • Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven voor je de aardbeien laag er over smeert.
  • Roer de jam los in een kommetje. Was de aardbeien en halveer ze. Verdeel de jam met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart. Strooi de aardbeien eroverheen.
  • Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

Monchoutaart 01

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

36 Reacties

  1. Eefke 20 juli 2014 om 11:59

    Blijft altijd een topper he. Welke taart ik ook maak voor een verjaardag, het gros van de visite neemt steevast monchou. En ik verbaas me elke kee weer dat de meeste mensen hiervoor een kant en klaar pak gebruiken! Je moet dan nog steeds van alles toevoegen haha. P.s. ook erg lekker met een bodem van bastognekoeken.

    1. Brenda Kookt 25 juli 2014 om 08:25

      Veel mensen denken dat een pakje makkelijker is, maar bij de monchou uit een pakje heb je bijna evenveel ingrediënten nodig.
      Met bastognekoek is het ook lekker ja. Net weer even anders.

  2. Lot 20 juli 2014 om 15:37

    Ik had ook geen idee dat daar ook een pakje voor te koop was. Wat een onzin.

  3. elly timmerman 21 juli 2014 om 13:46

    Ik maak de bodem ook van bastognekoeken en doe door de monchou donkerbruine basterdsuiker en dan vlaaivulling kersen er op. Is hier ook altijd een topper!

    1. Brenda Kookt 25 juli 2014 om 08:27

      Klinkt ook heerlijk Elly, die is vast ook op voor je het weet.

  4. Suus 25 juli 2014 om 14:53

    Ik heb ‘m gemaakt. Maar toen ik de ring eraf haalde, stortte het helemaal in. Voor mijn gevoel was de verhouding met de slagroom niet goed. Dat dat teveel was. En ik had het 3 uur op laten stijven in de koelkast, misschien toch iets eerder maken. Maar de monchou/aardbeiendrek vonden ze wel heerlijk smaken en daar gaat het om. Ik had er ook stukjes banaan in gedaan, die werden ook als verrassing ervaren. Een persoon gaf zelfs z’n vorkje af en ging z’n bordje nog even extra afvegen met z’n vingers, midden op de verjaardag :-)

    1. Brenda Kookt 25 juli 2014 om 15:10

      Wat jammer Suus. Had je wel de klopfix gebruikt? Inmiddels hebben meerdere bezoekers de monchoutaart gemaakt, bij hen stortte hij gelukkig niet in.
      Gelukkig was de smaak goed, én gingen de vingers over het bord :)

      1. Suus reep 2 augustus 2014 om 09:07

        Ja, klopfix had ik gebruikt. Maar ik debk dat ik het iets langer door moet kloppen. En gewoon heel vaak oefenen ;-)

  5. Sylvia 27 juli 2014 om 21:07

    Hij staat in de koelkast bren!! Bedankt voor het recept! We gaan er morgen van genieten!

  6. Tamara 27 juli 2014 om 22:17

    Dit recept ga ik binnenkort ook proberen, waarschijnlijk wel zonder de vanille suiker anders wordt het zoveel suiker dubbelop.

  7. Brenda 29 juli 2014 om 22:55

    Hij smaakte super! Veeeeeeeeeeeel beter dan uit zo’n pakje ;)
    Bedankt voor het recept
    Heb ipv jam een blikje vlaaifruit gebruikt en daarover heen wat verse partjes aarbei :)

  8. dina 20 november 2014 om 06:39

    Moet je de boter ook weer laten smelten voor dat je het door de jodenkoeken mengt

  9. Annemarie 10 januari 2015 om 10:28

    De taart klinkt heerlijk. Fijn dat je op deze manier geen gelatine nodig hebt. Daar zijn mijn vegetarische gasten blij mee!
    Nog een tip om de taart makkelijker los te krijgen van de ring: bekleed de ring met bakpapier. Werkt ook heel goed onder de taart. Dan kun je de taart makkelijk van de onderplaat afhalen en wordt die niet beschadigd tijdens het snijden.

    1. Brenda Kookt 11 januari 2015 om 11:31

      Bedankt voor de tip Annemarie. Bij de bodem gebruikt ik vaak bakpapier, aan de zijkant niet maar dat ga ik eens proberen.

  10. Anne-Marie 13 november 2015 om 11:33

    Hoi Brenda,
    Ik heb de taart nu twee keer gemaakt en elke keer zakt het gigantisch in.
    Eerste keer met 1 zakje klop fix en daarna met 2 zakjes.
    Restulaat hetzelfde.
    Giga inzakking.

    Heb jij nog een tip?
    Groet, Anne-Marie

    1. Brenda Kookt 13 november 2015 om 12:36

      Hoi Anne-Marie, wat vreemd. Ik heb deze monchoutaart vorige week nog gemaakt met 1 zakje klopfix en er was niets aan de hand. Heb je de slagroom goed opgeklopt en de taart toen hij klaar was in de koelkast laten opstijven?

      1. Anne-Marie 16 november 2015 om 10:16

        Ja heel raar. Snap het ook niet.
        Idem met de sinterklaastaart.
        Heb de slagroom goed geklopt, tweede keer zelfs 2 zakjes klopfix erin gedaan. Hele nacht in de koelkast en zakte in als pudding :-(
        Ik snap er niks van.
        Misschien minder slagroom?
        Of ander merk slagroom?

        Groet, Anne-Marie

        1. Brenda Kookt 16 november 2015 om 11:35

          Wat vervelend Anne-Marie. Dan ligt het ws aan het merk slagroom. Ik gebruik die van ‘Perfect’ verkrijgbaar bij Deen en Dekmarkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept