Snap Shots Ischgl | Part 2

Snap Shots Ischgl collage 02

In Ischgl genoot ik eerder deze maand van de heerlijke gerechten die de Culinaire Jacobsweg dit seizoen te bieden heeft. Afgelopen vrijdag liet ik je het eerste deel van de Snap Shots van mijn tripje naar Igschl zien (klik) vandaag gaan we het 2e en laatste deel. Let´s go!

Snap Shots KJW 0301

Door de verlenging, penalty’s én overwinning van het Nederlands elftal gister lag ik iets later in bed dan gepland. Na een paar uurtjes slaap zit ik weer fris en fruitig aan het ontbijt.

En vandaag is het mooi weer!

Snap Shots KJW 0302

De jeeps halen ons op om naar het beginpunt van de route van vandaag te brengen.

Snap Shots KJW 0303

De route beloofd iets zwaarder dan die van gister te worden. Maar ik ben er klaar voor!

En vandaag mag de korte broek aan.

Snap Shots KJW 0306 Tussendoor rust ik met Philippine even uit.

Snap Shots KJW 0307

In de verte zie je onze eindbestemming al, de Jamtalhütte. Zie je ook de sneeuw op de achtergrond?

Let’s jump!

Snap Shots KJW 0309

Op het terras van de Jamtalhütte nemen we plaats en snoep ik alvast van het spek, kaasjes en broodjes.

Snap Shots KJW 0310

Vandaag is de eerste dag dat het gerecht van de chefs in de berghutten verkrijgbaar is. In de Jamtalhütte wordt het gerecht van Russell Brown (de Engelse chef)  geserveerd. Russell is met ons mee gelopen naar boven, eenmaal in de hut kan hij het niet laten om mee te helpen bij het uitserveren van zijn gerecht.

En wij kunnen het niet laten om na het in bier gestoofd rundvlees met aardappelpuree en ui ook de apfelstrudel en kaiserschmarren te bestellen. Wandelen maakt hongerig..

Snap Shots KJW 0311

En eetfoto’s zijn dus eigenlijk nooit echt een goed idee..

Op de terugweg schiet ik weer mooie plaatjes.

Snap Shots KJW 0308 En nog meer..

Wat een heerlijke dag! Snap Shots KJW 0312

Terug in het hotel frissen we ons snel op voor we aan de 4 uur lange rit naar München beginnen. In de auto is het enige eetbare dat ik bij me heb een appel. Jammer dat ik een appel nooit goed kan afhappen, mijn tanden zijn niet geschikt.

In de lucht… bye bye Ischgl, het was geweldig, en ik kom zeker nog eens terug!

Na dit reisje ben ik niet alleen fan van Oostenrijk in de winter, maar ook in de zomer. Ik ben geen wandelaar, maar 1,5 uur wandelen naar een berghut bleek wel mijn ding te zijn. Zeker als je weet dat er daar boven, bij het eindpunt, een heerlijk culinair gerechtje op je staat te wachten.

Tot en met midden september zijn de gerechten van de top chefs in de berghutten nabij Ischgl verkrijgbaar. Als je in de buurt bent, of op zoek bent naar een (semi) actieve vakantie waarbij je lekker (culinair) wilt eten dit is echt een aanrader. Lees voor meer informatie dit artikel dat ik eerder schreef.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
 1. Klinkt ook echt als een heerlijke reis. Leuk zo’n wandeling, ziet er mooi uit, vooral als er dan lekker eten wacht aan het eind haha. Oh man, die apfelstrüdel! Ziet eruit alsof jullie enorm genoten hebben, leuk :)

 2. Het ziet er geweldig uit daar en die culinaire gerechtjes lokken ook heel erg! Maar ik denk dat wat jij gedaan hebt niet zo handig is als je het met een rolstoel moet doen! Jammer….want het ziet er zeer aanlokkelijk uit! Ik ben 25 tot 30 jasr geleden al eens in Oostenrijk geweest ( voordat ik in de rolstoel belande ) en het land heeft toen al mijn hart gestolen. Nu zal het er niet zo makkelijk meer van komen helaas! Maar ik mag niet klagen, want binnenkort vliegen mijn man en ik nasr Orlando! Ook super om nasr uit te kijken! Maar ik heb genoten van je verslag over je reisje!
  Bedankt Brenda voor je gezellige fotoverslag!
  Groetjes, Marja. :-)

  1. Met een rolstoel wordt het denk ik wel lastig , al zijn er wel een paar routes die verhard zijn. Toch zijn er tussendoor soms een paar planken over een beekje gelegd zodat we er overheen konden.
   Maar Orlando klinkt ook goed zeg! Dat zal vast een hele mooie reis worden.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk