Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Cheesecake met aardbeien

Cheesecake txt

Krijg je binnenkort een groep familie of vrienden te eten en ben je opzoek naar een lekker toetje? Zoek dan niet verder en maak deze yummy cheesecake.

Ik dacht altijd dat een gebakken cheesecake niet mijn ding zou zijn. Waarom niet? Geen idee, het trok me gewoon niet zo aan. De substantie leek me gek (gebakken roomkaas!), en het leek me mega machtig. Maar ik moet je zeggen als je eenmaal begint aan een cheesecake dan wil je niet meer stoppen. En je wilt niet anders meer.

Een collega nam met een lunch (ja serieus) een keer deze cheesecake naar recept van Donna Hay mee. Natuurlijk moest ik nu wel een stukje proeven. En ja, ik was meteen verkocht. Daarom heb ik dezelfde cheesecake thuis inmiddels ook al twee keer gemaakt. Met succes.

De substantie valt reuze mee. Lekker zacht juist. En het is een lekker fris dessert. En machtig. Ja ik kan niet bepaald zeggen dat het een licht toetje is. Maar reken er niet op dat je met gemak een stukje van de taart overhoudt. Want iedereen vindt het lekker en smult er van. Deze cheesecake gaat op. Hoe dan ook. Want hij is té lekker.

Cheesecake 02

Cheesecake met aardbeien

Bereidingstijd 30 minuten en minimaal 3 uur bak- en rusttijd

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 35 gram amandelmeel (of gemalen amandelen)
  • 95 gram bloem
  • 50 gram basterdsuiker
  • 90 gram koude boter, in stukjes

Voor de vulling:

  • 330 gram zachte roomkaas
  • 500 gram ricotta
  • 4 eieren
  • 365 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 60 ml citroensap
  • halve theelepel vanille extract
  • 1,5 eetlepel maizena
  • 1,5 eetlepel water

Voor de topping:

  • verse aardbeien
  • poedersuiker

Extra benodigd: een springvorm met een diameter van 20 tot 26 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 ° C. Bekleed de springvorm met bakpapier.

Voor de bodem: Doe het amandelmeel, bloem, suiker en boter in een kom. Wrijf met de vingertoppen tot het mengsel grof gemalen kruimels zijn.
Verdeel de mix in de springvorm en druk het met je vingers aan. Strijk het glad met de achterkant van een lepel.
Bak de bodem 15 minuten in de oven, tot hij licht goudbruin is.

Voor de vulling: Mix de roomkaas met ricotta, eieren, suiker, vanille, citroenschil en -sap in een keukenmachine of met de mixer. Meng de maizena met water en voeg dit bij het roomkaas mengsel. Mix dit door tot een gladde massa ontstaat.
Vet de zijkanten van de springvorm in met een beetje boter en giet de vulling over de bodem. Tik voorzichtig tegen de taartvorm aan om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Bak de cheesecake een uur in de oven. Schakel de oven hierna uit en laat de taart 1 uur in de oven staan, met de deur gesloten.
Laat de cheesecake hierna in de koelkast afkoelen.

Garneer de cheesecake voor het serveren met verse aardbeien en een beetje poedersuiker.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

28 Reacties

  1. nicole 3 augustus 2014 om 08:41

    Hij lijkt me heerlijk. Ik ga hem snel proberen!

  2. Stephanie 3 augustus 2014 om 16:30

    Ziet er mooi uit! Wij gaan altijd voor de no bake cheesecake met witte chocola. Leuk dat dit receptje zonder tarwe is.

  3. Kim 4 augustus 2014 om 16:18

    Hoi Brenda, bedankt voor je recept? Heb je ook tips voor mensen met een noten-allergie, wat zou je bijv. ipv de amandelmeel kunnen gebruiken?

    1. Brenda Kookt 19 augustus 2014 om 10:41

      Hoi Kim, als je geen noten kunt of wilt eten kun je de amandelmeel ook vervangen door een andere meelsoort. Bijvoorbeeld (tarwe) bloem, of spelt.

  4. Judith - myfoodblog.nl 4 augustus 2014 om 21:26

    Mmmm, ik houd van elk type cheese cake. Of het nu een no bake of een gebakken is, een cheesecake gaat er altijd wel in :-D.

  5. Lianda 17 augustus 2014 om 17:31

    Dit ziet er echt heerlijk uit! :)

  6. elsie 18 augustus 2014 om 17:00

    Hoi ik snap het niet helemaal,je bakt de bodem van de cheesecake voor en dan giet je het cheesecakemengsel toch op de bodem en dan bak je het samen?Welke zijkanten moet ik dan invetten?

    1. Brenda Kookt 19 augustus 2014 om 10:25

      Hoi Elsie, je vet de zijkanten van de springvorm in. De springvorm waar de bodem in is gebakken.
      Hier voeg je het roomkaasmengsel in en dan bak je dezelfde springvorm nog een keer.

  7. Lise 23 augustus 2014 om 21:12

    Vraagje
    Moest je de ingredienten halveren zou dit dan lukken vr vorm van 18 cm diameter?
    Grtjs

    1. Brenda Kookt 24 augustus 2014 om 10:05

      Ja dat zou wel moeten lukken. Ik denk dat je voor de bodem dan iets meer moet nemen. Voor de vulling kan het, je cheesecake wordt dan wel iets minder hoog dan die van mij. Controleer na ongeveer 45 minuten of de cheesecake gaar is. Laat hem daarna nog een uur in de oven staan met de deur gesloten.

      1. Lise 24 augustus 2014 om 12:16

        Wat zou je dan precies meer doen? En hoeveel?

        1. Brenda Kookt 24 augustus 2014 om 19:14

          Voor de bodem kun je denk ik het beste alles 3/4 nemen. Succes, en eet smakelijk :)

          1. Lise 25 augustus 2014 om 10:24

            Ze is gescheurd in de midden, een idee’tje hoe ik ze nog mooi kan versieren?

  8. Mariëtte Broeders 6 januari 2015 om 15:15

    Lijkt me heerlijk! Maar ik vraag me af of je de Ricotta kunt vervangen door een voordeliger alternatief? Of door Mascarpone, dat heb ik nl nog staan…….
    Groetjes Mariëtte

  9. Rick 26 juli 2015 om 01:41

    Nigella Lawson doet haar cheesecake ook in een springvorm. Deze pakt ze in de alufolie in en zet deze dan weer in een bak met kokend water in de oven. De vulling wordt dan fluweelzacht. Eenmaal op die manier en je wilt hem nooit meer anders

  10. debora 29 juli 2015 om 16:20

    Hoi,

    De zijkanten van de springvorm moet je daar geen bodem mix tegen aan drukken? Op de foto lijkt net of er langs de zijkant van de taart ook een korst zit.

    Groetjes

    1. Brenda Kookt 29 juli 2015 om 22:02

      De zijkant kleurt mooi bruin doordat de cheesecake in de oven wordt gebakken. Dit is niet de bodemmix, maar de cheesecake vulling.

      1. Debora 1 augustus 2015 om 09:03

        Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *