Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

How to: Aardbeienschelpjes

Aardbeienschelpjes txt

Om te vieren dat Brenda Kookt vernieuwd is heb ik vandaag iets lekkers voor jullie. Een gebakje!
Het enige dat je moet doen is het zelf nog even maken.

Een gebakje dus. Zelf gemaakt.
Niet mega ongezond. Wel erg lekker.
En niet moeilijk om te maken.

Dat zijn deze aardbeienschelpjes.
Een klein feestje!

Hoe je ze maakt? Ik laat het je stap voor stap zien in deze ‘how to’.

Let’s go!

Oh, wacht en stop. Voor we gaan beginnen moeten we eerst nog een paar dingen klaarzetten
(of misschien zelfs nog wel kopen?)

Dit is wat je nodig hebt voor 6 aardbeischelpjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • rietsuiker (of (grove) kristalsuiker)
  • chocolade (melk of puur, wat je zelf het lekkerste vindt)
  • banketbakkersroom (bijvoorbeeld dit recept)
  • verse aardbeien
  • poedersuiker

Overige benodigdheden:

  • Een cupcake- of muffintray (niet siliconen)
  • bakpapier
  • een kwastje
  • een oven die op 200ºC is voorverwarmd

Heb je alles in huis? Oke, dan is het nu echt: LET’S GO!

Aardbeienschelpjes 01

We beginnen met deeg. Zorg er voor dat het deeg dat je gebruikt ontdooid is.
Steek rondjes met een diameter van van ongeveer 10 cm.

Ik vond bij mijn bakspullen een ronde uitsteker met een soort ribbel effect. Leuk!
Niet per se nodig, maar wel mooi.

Aardbeienschelpjes 02

Bestrijk de uitgestoken deeglapjes met geklutst ei.

Aardbeienschelpjes 03

Besprenkel de deegrondjes met suiker. (en prik eventueel in met een vork om te voorkomen dat er te veel lucht in komt)

Ik nam rietsuiker, maar je kunt ook gewoon kristalsuiker nemen. Het is wel mooier om een suiker met een grovere korrel te gebruiken, maar dit is niet verplicht. Doe wat je wilt, en wat je in huis hebt.

Aardbeienschelpjes 04

Vet de onderkant van een muffin of cupcaketray in. Zorg ervoor dat je een aluminium tray gebruikt, geen siliconenvorm. Dit blijft namelijk niet mooi rechtop staan.

Aardbeienschelpjes 05

Leg de deegplakjes met de besuikerde kant naar boven op de ingevette tray.

Let op: druk de deeglapjes niet aan, anders krijg je ze straks heel moeilijk van de tray af.

Het is niet erg als het deeg er nog niet omheen valt, dit gebeurd straks  in de oven.

Zorg er voor dat de oven is voorverwarmd op 200ºC.

Aardbeienschelpjes 06

Bak de bladerdeegschelpjes 15 tot 20 minuten in de oven

Aardbeienschelpjes 07

Tot ze mooi goudbruin zijn.

Aardbeienschelpjes 08

Haal de schelpjes voorzichtig van de muffintray en laat ze op een rooster afkoelen.

Aardbeienschelpjes 09

Smeer de binnenkant van de schelpjes in met gesmolten chocolade.
Dit voorkomt dat het bladerdeeg straks bij het vullen met banketbakkersroom slap wordt.

En natuurlijk is het ook extra lekker met chocolade. Alles is tenslotte lekkerder met chocolade. Toch?

Aardbeienschelpjes 10

Laat de chocolade opstijven (als je haast of grote trek hebt mag dat even kort in de koelkast).

Aardbeienschelpjes 11

En vul de schelpjes met banketbakkersroom.
Klik hier voor een recept, maar als je wilt mag je ook banketbakkersroom uit een pakje gebruiken.
Niet doorvertellen, maar dat heb ik deze keer ook gedaan.

Aardbeienschelpjes 14

Top de schelpjes af met verse aardbeien en bestuif het met een beetje poedersuiker.

Neem hierna snel een hap en geniet van je lekkere homemade aardbeienschelpjes.

Aardbeienschelpjes 13

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

  1. Reny 23 augustus 2014 om 08:34

    Wat een mooie duidelijke foto’s! Krijg helemaal zin om aan de slag te gaan :) Ik ga hier eens een Mind Your Feed variant van bedenken, want ik was altijd gek op die vruchtenschelpjes. En gefeliciteerd met je prachtige nieuwe site!

    1. Brenda Kookt 23 augustus 2014 om 11:11

      Dank je wel Reny, Als ik naar de foto’s kijk zou ik ook nog een schelpje lusten..

  2. Maura - YLT 23 augustus 2014 om 09:08

    Mooie foto’s Brenda! En wauw, wat is je nieuwe site mooi geworden. Heel leuk, vooral de kleuren combinatie. En dit ziet er dus weer te lekker uit :)

  3. Trijnie 23 augustus 2014 om 10:51

    ziet er super lekker uit! voor ons teamuitje heb ik aangeboden iets lekkers mee te nemen: dat worden deze schelpjes!

  4. nicole 23 augustus 2014 om 11:02

    Wat ziet dit er super uit. Snel maken met de laatste aardbeien alweer dit jaar

  5. Jennifer 23 augustus 2014 om 11:05

    Het ziet er echt heerlijk uit! En zo’n mooie foto’s.

    We zullen het niet doorvertellen dat je een pakje hebt gebruikt ;) Ik gebruik trouwens ook af en toe een pakje, meestal omdat de rest van het recept al veel tijd in beslag neemt.

  6. Hazel 25 augustus 2014 om 01:07

    Wat een lieve gebakjes, leuk ideetje om het zo te doen!

  7. Conja 25 augustus 2014 om 08:11

    Hè wat slim, aan de onderkant van de vorm! Bedankt voor de tip! :-) ze zien er onweerstaanbaar uit!

  8. Lianda 25 augustus 2014 om 20:57

    Oooh dat ziet er lekker uit zeg! ^-^
    Zeker het maken waard! Binnenkort maar eens doen :-).
    Je website is erg mooi geworden!

  9. astrid 28 augustus 2014 om 15:35

    heerlijk, eens even kijken of ik tijd kan vinden dit te gaan maken dit weekend

  10. astrid 1 september 2014 om 11:35

    Brenda, ze waren overheerlijk en makkelijk te maken.
    Al waren ze bij mij niet zo mooi geworden als bij jou, maar daar was de smaak niet minder om.
    De eerste beste keer dat ik visite krijg, staat dit op tafel. yummie.

    groetjes Astrid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *