Brenda Tipt: Kooknieuws #3

Koonieuws 04

Het is alweer een tijdje gelden dat ik een Kooknieuws-artikel  heb gepubliceerd. Door de zomerperiode heb ik het even laten liggen. Maar vanaf nu zijn ze weer terug!

Ik ontvang veel persberichten over van alles dat met food te maken heeft. Niet alles is interessant genoeg om te vermelden op het blog, maar er zitten ook hele leuke dingen bij die ik graag met jullie wil delen. Een aparte blogpost voor deze producten vind ik een beetje too much, daarom laat ik dit langskomen in de rubriek Brenda Tipt: Kooknieuws, vandaag aflevering #3.

Foodelicious Box 01

Foodelicious Box

Foodboxen zijn hot! Als je graag eens een box wilt proberen of kado wilt geven dan raad ik je de Foodelicious Box aan. |

Foodelicious Food & Gifts importeert en verkoopt de meest bijzondere lekkernijen op het gebied van olie, azijn, delicatessen, chocolade, serviezen en cadeaupakketten. Afgelopen zomer is de Foodelicious Box geïntroduceerd, een exclusieve culinaire verrassingsdoos met minimaal zes food & drinkproducten.

De box bevat de allernieuwste items die nog niet in de winkel en webwinkel van Foodelicious verkrijgbaar zijn, aangevuld met bestaande toppers. De producten zijn een mix tussen producten die je lekker direct kunt opeten en waarmee je de keuken in kunt duiken om te gaan koken.

Ik heb de overheerlijke box van juli mogen ontvangen. Hier zat het volgende in: Amaretti morbidi, pappardelle “Le Pettegole di gragnano”, Foodelicious mangoazijn, Fentimans Ginger Ale, DCAN Zilt groentesap RED, Crick’s ketchup van tomaat, truffel tapanade, trufel bouchées, champagne truffels, vlierbloesemsiroop.

De Foodelicious Box wordt om de maand verzonden en kost per box € 34,95 voor abonnees, een eenmalige box kost € 39,95.Via de website kun je de box bestellen.

Farm Brothers Spelt Squares 01 Farm Brothers Spelt Squares

Farm Brothers Herman en Freddy groeiden op tussen het platteland in Het Groene Hart en de grote stad. Goed, gezond en biologisch eten werd ze met de paplepel ingegoten. Op school en tijdens hun studie viel het ze al op dat hun nieuwe vrienden in de stad vaak maar weinig afwisten van hoe ze zich met goede dingen moesten voeden. Ze besloten er hun missie van te maken, en richtten Farm Brothers op.

Farm Brothers brengen een nieuwe low-fat en 100%  biologische spelt cracker op de markt. Squares met smaak en inhoud, vol voedingsvezels en in drie varianten om zo op te eten of om met een dip te serveren.

De Farm Brothers Spelt Squares zijn verkrijgbaar in de smaken: Sea Salt & Rosemary, Tomato Bruschetta en Curry & Cheese. Leuk extraatje: Op de achterkant van elke verpakking staat een recept voor een passende gezonde dip op basis van lichte Griekse yoghurt.

Zelf heb ik de crackertjes afgelopen week mogen testen, en ze zijn heerlijk. Ik hou van hartige snacks en dit

Farm Brothers Spelt Squares (125 gram) zijn onder andere verkrijgbaar bij EkoPlaza en Organic food for You – consumenten adviesprijs € 2,79

Boska zachte kaas maken 01

Boska Kaasmaakset

Doe-het-zelf kits (ook wel DIY genoemd) zijn super leuk. Dus hoe tof is het dat je met Boska je eigen verse kaas of verse snijkaas kan maken?

Met de Boska verse kaasmaakset maak je aan de hand van een eenvoudig stappenplan je eigen verse kaasjes. Naast de inhoud van de pot hoef je zelf alleen melk en karnemelk toe te voegen. Na een nachtje rust kun je de kaas op smaak brengen met bijvoorbeeld zout en kruiden. Dit kun je niet alleen maken van koemelk, je kunt ook schapen- of geitenmelk gebruiken. Zo kun je lekker variëren. Met de  inhoud van één pot kun je 15 keer zelf kaasmaken.

De verse kaasmaakset van Boska is verkrijgbaar voor € 19,95. Naast deze set is er ook een set om mozzarella en om boter te maken verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie.

KITKAT CHUNKY Double Caramel 02

KITKAT CHUNKY Double Caramel

We eindigen deze editie van het Kooknieuws niet gezond, maar wel heel erg lekker! KITKAT heeft speciaal voor de Nederlandse markt een nieuwe candybar ontwikkeld. Namelijk de KITKAT CHUNKY Double Caramel!

De basis van deze KITKAT is de bekende CHUNKY, maar van binnen zitten er twee heerlijke caramel verrassingen. De ene helft van de CHUNKY is gevuld met crunchy caramel en de andere helft met creamy caramel. Zo proef je twee verschillende (super lekkere) vullingen in één KITKAT CHUNKY.

Inmiddels heb ik de nieuwe KITKAT candybar mogen proeven. En dat had ik misschien beter niet kunnen doen. Ik geloof dat ik er een nieuwe favoriet bij heb. Vanaf begin oktober moet ik maar niet te vaak langs de snoepautomaat op het werk lopen..  Heb jij hem al geproefd?

De KITKAT CHUNKY Double Caramel is vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn. Vanaf begin oktober is de nieuwe KITKAT te koop in alle andere supermarkten, Kiosken en tankstations. Een 4-pack kost € 1,99 en een single verpakking kost € 0.99.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk