Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Krokante Mueslirepen

Mueslirepen txt

Nu de zomer voorbij is proberen we weer een een beetje normaal te doen. Normaal gezond. En dus komen gezonde tussendoortjes van pas. Daar kun je nooit genoeg recepten van hebben toch?

Ik neem vaak fruit als tussendoortje, en ook de dadel/cranberry repen (klik voor recept) heb ik zo ongeveer altijd op voorraad. Om af te wisselen maakte ik deze krokante mueslirepen. Een hit!

Deze repen zijn lekker, makkelijk om te maken en heel goed te bewaren. Je kunt ze namelijk invriezen! Dus maak een dubbel recept en bewaar ze in de vriezer. Zo hoef je ‘s morgens voor je naar je werk vertrekt alleen een reep uit de vriezer te pakken, stuk fruit erbij en je tussendoortjes voor de dag zijn compleet.

Mueslirepen 02

Mueslirepen (basis)

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 6 repen:

  • 150 gram havervlokken
  • 70 gram ontpitte dadels
  • 70 gram ongebrande noten en zaden
  • 40 gram rozijnen
  • 75 gram honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier

Hak in een keukenmachine of andere hakmachine de haver, noten, zaden, dadels en kaneel grof.
Verwarm de honing en voeg de olie en het water er bij en roer dit door. Voeg het havermengsel er samen met rozijnen bij en zorg ervoor dat alles goed gemend is.

Verdeel het mueslimengsel over de met bakpapier beklede de schaal en smeer dit goed uit zodat het overal even dik is.

Bak het mengsel 30 minuten in de oven, tot het goudbruin is geworden. Als je schaal uit de oven haalt is het mengsel nog niet helemaal hard, dit wordt nog harder tijdens het afkoelen.
Snijd met een mes alvast de afmeting van de repen, maar laat het in de schaal zitten. Als het is afgekoeld snijd je de repen goed door.

Vers zijn de repen het meest krokant. In de koelkast zijn de ze een kleine week houdbaar, maar je kunt de repen ook heel goed invriezen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

  1. Marloes 8 september 2014 om 16:19

    Wat toevallig! Ik heb alles in huis en bedacht al dat ik er goed mueslirepen van zou kunnen maken. Dat ga ik snel doen dus. Zou je er ook gedroogde vijgen in kunnen verwerken?

    1. Brenda Kookt 8 september 2014 om 19:28

      Komt dat even mooi uit! Gedroogde vijgen kunnen ook zeker in de mueslireep verwerkt worden.

  2. astrid 9 september 2014 om 10:35

    Hoi Brenda,
    Ze lijken me heerlijk, vrijdag gelijk even boodschappen halen dan kan ik ze volgende week gaan maken.
    Heb je de ingrediënten gewoon bij de supermarkt gehaald of bij de reformwinkel.

    groetjes Astrid

    1. Brenda Kookt 9 september 2014 om 16:32

      Leuk! Dan zie ik ze wel verschijnen ;)
      Ik heb de ingrediënten gewoon bij de supermarkt gehaald. De ongebrande noten koop ik bij de Lidl, ligt bij de chips afdeling ;)
      Dadels etc. heb ik deze keer ook bij een supermarkt gehaald.

  3. Marloes 10 september 2014 om 17:33

    Met kleine variaties heb ik de muesli repen net gemaakt. Ze zijn nog warm, maar ik kon het niet laten ze te proeven. Wat zijn ze heerlijk! Aanrader : )

    1. Brenda Kookt 11 september 2014 om 11:31

      Wat leuk dat je meteen een reactie achterlaat Marloes. Geniet van de mueslirepen!
      Die van mij zijn inmiddels op, komend weekend ga ik ze weer maken :)

  4. Inostrate 13 oktober 2014 om 20:19

    Mooie foto’s op je leuke blog Brenda en dit recept is lekker en gezond. Op mijn nieuwe blog http://www.dasanderekoek.wordpress.com maak ik ook minder zoet en apart gebak met bijzondere meelsoorten. Misschien leuk om ook eens te bekijken.
    groeten van een medeblogster!

  5. Marloes 18 november 2014 om 19:35

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt.. Erg lekker!.. Ik heb alleen perzik gedaan ipv dadels want daar ben ik niet zo van.. Maar echt een aanrader! Thnx Bren!

    1. Brenda Kookt 18 november 2014 om 21:24

      Wat een mooie variatie Marloes, ik ben ook weer toe aan een nieuwe voorraad. Ik ga ook eens voor de perzik :)

  6. Karin 20 december 2014 om 17:14

    hoi Brenda,
    ik heb een vraag.er staat bij het recept 75 gram honing,nou vind ik dat een beetje moeielijk afwegen omdat het zo kleeft en de helft aan het bakje blijft hangen.
    kun je mij ook vertellen hoeveel eetlepels honing dit zijn?
    met vriendelijke groet
    Karin.

    1. Brenda Kookt 22 december 2014 om 10:11

      Het is inderdaad zonde als alles aan het bakje blijft kleven. 75 gram honing is ongeveer 3 grote eetlepels.

        1. Martijn 12 januari 2015 om 08:32

          Ik heb wel een tip voor zo’n probleem. :)

          Ik zet in dat geval de pot honing op de weegschaal (Mijn digitale geeft ook min aan). En dan schep ik net zoveel honing eruit dat ie op 75 gram staat.

          Anyhow, ik wil deze repen gaan maken als soort van 10uurtje wanneer ik een beetje honger krijg op het werk. Meteen een batch voor de hele week. :)

          1. Brenda Kookt 12 januari 2015 om 11:57

            Bedankt voor de tip Martijn, ga ik de volgende keer ook doen!

  7. Janne 11 april 2017 om 17:05

    Wanneer moeten de rozijnen erdoor? Moet je die nog wellen?

  8. Reyhan 8 augustus 2017 om 22:56

    Ik heb het vanavond gemaakt. Smaak is heerlijk! Ik vraag mij alleen af hoe ik ervoor kan zorgen dat het de volgende keer echt meer een reep is, vaster aan elkaar geplakt zeg maar. Nu heb ik eigenlijk allemaal losse brokken. Heb je enig idee wat ik hier aan kan doen?

  9. Amber 13 oktober 2017 om 20:33

    Smaak is heerlijk, alleen ze zijn helaas allemaal uit elkaar gevallen. Misschien meer water toevoegen om ze te laten plakken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *