Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Ontbijtmuffins met peer

Ontbijt muffins met peer txt

Ik ben een hele goede ontbijter, dit ben ik altijd al geweest. Voor mij is het geen probleem om ‘s morgens vroeg iets te eten. Ik vind het juist heerlijk, een goed begin van de dag.

Ontbeet ik vroeger altijd met brood en daarna voornamelijk met crackers, tegenwoordig eet ik het liefste yoghurt met homemade granola (het liefst deze) en fruit. Hierop kom ik de ochtend het beste door.

Maar ik houd er ook van eens wat anders te doen en mezelf lekker te verwennen bij het ontbijt. Je kunt je dag toch niet beter beginnen dan met een goed ontbijt?
Vooral in het weekend neem ik het er van. Ik kan echt genieten van een eitje, croissantje of goed belegd afbakbroodje. Maar ook pannenkoekjes (gezond en iets minder gezond) staan hier regelmatig op tafel. Per direct voegen we ook deze ontbijtmuffins met peer toe aan het assortiment met verwen ontbijtjes. Té lekker, zo begint je dag met een ware traktatie.

Deze ontbijtmuffins met peer zijn heer-lijk. Omdat het ontbijtmuffins zijn heb ik de suiker er even uitgelaten. Door de kaneel en een beetje honing zijn ze ondanks het ontbreken van de suiker erg smakelijk en de yoghurt maakt ze lekker zacht.

Lauw-warm als ze net uit de oven komen zijn ze het lekkerste, maar afgekoeld waren de laatste paar bij mij ook op voor het wist. Door de kaneel en de peren zijn de muffins perfect voor de herfst, dus houd dit recept bij de hand als je trek hebt in een lekker verwenontbijtje..

Ontbijt muffins met peer 01

Ontbijtmuffins met peer

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 2 peren
  • 2 eieren
  • 75 gram fijngemalen haver (havermeel)
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml yoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • halve theelepel kaneel
  • 2 theelepels vanille essence
  • 2 eetlepels olie
  • snuf zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C, bekleed een muffintray met bakingcups. Vet de cups licht in met een bakspray of olijfolie.

Meng de fijngemalen haver met bloem, bakpoeder, zout en kaneel (de droge ingrediënten). Meng in een andere kom de eieren met yoghurt, honing, vanille essence en olie. Roer beide kommen door elkaar zodat het gemengd is (roer niet té lang).

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes. Meng de blokjes peer door het beslag.

Schep in iedere bakingcup met een ijslepel een bol van het beslag. Bak de muffins 15 – 20 minuten in de oven.
Lauw-warm zijn ze het lekkerste, maar koud zijn ze ook op voor je het weet.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

  1. Lianda 12 september 2014 om 11:07

    Dit lijkt me echt lekker!
    Heb ze zelf wel eens met appel en een andere met rood fruit gemaakt. Maar peer lijkt me ook erg lekker! Zeker een keertje proberen! ^-^

  2. monique 12 september 2014 om 11:10

    Klinkt heel lekker! ) Ik ga dit een keer proberen, ik ben heel benieuwd en ik ben gek op peren!

  3. Kim 12 september 2014 om 15:41

    Dat lijkt mij heerlijk! :) Ga ze dit weekend maken.. Kun je de bloem ook vervangen door wat anders?

    1. Brenda Kookt 12 september 2014 om 17:23

      Je kunt ook spelt- of amandelmeel gebruiken. Ook kun je het helemaal vervangen door havermeel, dan worden ze wel compacter (zwaarder op de maag) en minder luchtig.

  4. Angelina 12 september 2014 om 17:11

    Ohh ik ben echt een slechte ontbijter haha! Maar dit lijkt me heerlijk..

    1. Brenda Kookt 13 september 2014 om 11:02

      Zeker een keer proberen, misschien ben je dan ineens een hele goede ontbijter ;)

  5. nicole 12 september 2014 om 19:34

    Klinkt heerlijk. Ik maak ze vaak met appel of bessen. de vlg keer dus deze.

  6. Jolet 12 september 2014 om 19:42

    Hmm, dat lijkt me echt heerlijk! Ik hou van de smaak van peer!

  7. Patricia 24 oktober 2014 om 12:00

    Ik had geen havermeel in huis, dus heb ik tarwemeel in plaats daarvan gebruikt. Iets langer in de oven gehad (zo’n 25 min).
    Ze zijn goed gelukt en óók lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *