Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Citroen cheesecake in een glaasje

citroen cheesecake in een glaasje txt

Snelle lekkere toetjes. Daarvan kunnen we niet genoeg receptjes achter de hand hebben toch? Bij deze heb ik weer zo’n snel lekkertje voor je!

Handig voor als je snel hebt in iets lekkers, maar niet zoveel tijd hebt. Maar ook ideaal als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Het moest zelfs. Hij is namelijk het lekkerste als je hem een uurtje (of meer) laat opstijven in de koelkast. Geen last-minute bereidingen. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat!

Het is een cheesecake, maar dan een hele makkelijke. Ik had trek in iets fris, het liefst iets dat een cheesecakeachtig was. En daarbij had ik dus eigenlijk niet zoveel tijd om in de keuken te staan. Uit de vriezer haalde ik een restje lemon curd, dat was in ieder geval fris ;) Roomkaas voor de cheesecake, koekjes voor de crunch en slagroom voor er bij. Voor het ik het wist was een heerlijk toetje geboren. Een citroen cheesecake in een glaasje.

citroen cheesecake in een glaasje

 Citroen cheesecake in een glaasje

Bereidingstijd 20 minuten en 1 uur om op te stijven

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram roomkaas
  • 120 gram opgeklopte slagroom
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 6 biscuitjes
  • 6 eetlepels lemon curd (maak bijvoorbeeld dit recept)
  • eventueel extra slagroom ter garnering

Extra benodigd: 6 glaasjes

Bereiding:

Verkruimel of vermaal de biscuitjes en verdeel dit over de glaasjes. Druk het met een lepeltje een beetje aan.
Mix de roomkaas met slagroom, vanillesuiker en de citroenrasp door elkaar zodat er een mooie crème ontstaat.
Verdeel de cheesecake crème over de glaasjes en verdeel hierover een laagje lemon curd. Laat de cheesecakes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Klop een beetje extra slagroom op voor de garnering en bestrooi tot slot met biscuitkruimels.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

39 Reacties

  1. nicole 14 september 2014 om 08:29

    Een super toetje na een lekker etentje!

  2. Emily van Kampen 14 september 2014 om 08:31

    Dit ga ik vanavond maken! Ik was nog op zoek naar een recept voor een toetje en dit is perfect voor na ons hoofdgerecht. Dankjewel!

  3. Laura 14 september 2014 om 10:33

    Wat een leuk idee voor een feestje of etentje is dit :) En ook nog eens handig, aangezien het kleine porties (lijken) dan een punt taart!

  4. quiltingmieke 14 september 2014 om 12:30

    piep
    mmm een heerlijk dessertje,
    neem ik evennin gedachte mee…

    kan ook met appelsiencure en chocoladekoekjes …lijkt me ook heerlijk

    knuf en vooral.blijven gaan meid

    mieke

  5. A 28 september 2014 om 11:07

    Lekke! Moet je de slagroom kloppen voor je hem met de roomkaas mengt?

    1. Brenda Kookt 28 september 2014 om 12:23

      Ja de slagroom moet je inderdaad eerst even kloppen. Scherp van je, heb het er nu bij gezet.

  6. Joelle 19 januari 2015 om 15:00

    Kan je de cheesecake creme de dag van te voren al maken? Groetjes

    1. Brenda Kookt 20 januari 2015 om 21:15

      Hi Yoelle, ik heb mijn reactie even aangepast. Ik dacht namelijk dat het om de gebakken cheesecake ging.
      Deze vulling kun je een dag van te voren maken.

  7. Bertien 15 maart 2015 om 13:39

    Heerlijk fris en zo lekker van smaak! Wij hebben de biscuits vervangen door bastogne koek.
    Ook erg lekker. Een aanrader voor een makkelijk en overheerlijk toetje!

  8. irma 25 maart 2015 om 11:24

    Hey!

    ik ben nu dit toetje aan het maken.. maar zie nu dat er géén boter bij de biscuitjes moet? hoewel je hieronder in de reacties plaatst dat je alvast de bodem voor kan bakken….

    misschien wat verwarrend. weet nu ook niet meer wat ik moet doen haha.
    Groetjes,

    1. Brenda Kookt 25 maart 2015 om 17:42

      Hoi Irma, ik hoop dat mijn reactie nog optijd is :) In dit recept wordt de bodem inderdaad niet gebakken. Ik voeg geen boter toe, dit is een ongebakken toetje. Er komt geen oven aan te pas.

  9. janet 3 april 2015 om 17:03

    Moet er ook suiker aan de slagroom toegevoegd worden voordat ik het ga opkloppen? zo ja hoeveel?

    gr Janet

    1. Brenda Kookt 3 april 2015 om 17:10

      Het cheesecake mengsel met de lemon card is al aardig zoet, maar je kunt een heel klein beetje suiker toevoegen. Op 250 ml zou ik in dit geval een kleine eetlepel toevoegen.

  10. Annelies 4 augustus 2015 om 14:21

    Hoeveel dagen kun je dit toetje bewaren ? En als je boter toevoegt aan de koekkruimels dan misschien langer ?

    1. Brenda Kookt 4 augustus 2015 om 20:46

      Dit kun je ongeveer een dag afgedekt in de koelkast bewaren, als je het langer bewaard kunnen de smaken in elkaar overlopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *