Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Citroen cheesecake in een glaasje

citroen cheesecake in een glaasje txt

Snelle lekkere toetjes. Daarvan kunnen we niet genoeg receptjes achter de hand hebben toch? Bij deze heb ik weer zo’n snel lekkertje voor je!

Handig voor als je snel hebt in iets lekkers, maar niet zoveel tijd hebt. Maar ook ideaal als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Het moest zelfs. Hij is namelijk het lekkerste als je hem een uurtje (of meer) laat opstijven in de koelkast. Geen last-minute bereidingen. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat!

Het is een cheesecake, maar dan een hele makkelijke. Ik had trek in iets fris, het liefst iets dat een cheesecakeachtig was. En daarbij had ik dus eigenlijk niet zoveel tijd om in de keuken te staan. Uit de vriezer haalde ik een restje lemon curd, dat was in ieder geval fris ;) Roomkaas voor de cheesecake, koekjes voor de crunch en slagroom voor er bij. Voor het ik het wist was een heerlijk toetje geboren. Een citroen cheesecake in een glaasje.

citroen cheesecake in een glaasje

 Citroen cheesecake in een glaasje

Bereidingstijd 20 minuten en 1 uur om op te stijven

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram roomkaas
  • 120 gram opgeklopte slagroom
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 6 biscuitjes
  • 6 eetlepels lemon curd (maak bijvoorbeeld dit recept)
  • eventueel extra slagroom ter garnering

Extra benodigd: 6 glaasjes

Bereiding:

Verkruimel of vermaal de biscuitjes en verdeel dit over de glaasjes. Druk het met een lepeltje een beetje aan.
Mix de roomkaas met slagroom, vanillesuiker en de citroenrasp door elkaar zodat er een mooie crème ontstaat.
Verdeel de cheesecake crème over de glaasjes en verdeel hierover een laagje lemon curd. Laat de cheesecakes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Klop een beetje extra slagroom op voor de garnering en bestrooi tot slot met biscuitkruimels.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

39 Reacties

  1. Hedwig 23 december 2015 om 13:58

    Vraagje: er staat ‘120 gram opgeklopte slagroom’. Hoeveel ongeklopte slagroom heb je daar voor nodig, gewoon 120 ml (was niet zo goed in wiskunde :-))?

    1. Brenda Kookt 24 december 2015 om 10:38

      Hoi Hedwig, je kunt inderdaad gaan voor 120 ml slagroom. Dit is voldoende

  2. Marijke 27 december 2015 om 04:36

    Vanavond gegeten, was heerlijk, heb nog lemmon curd over, vries het in voor later.

  3. Fran 27 december 2015 om 08:35

    Dit was ons dessert op eerste Kerstdag, niet te grote porties gemaakt zodat het luchtig en fris bleef. Het was heerlijk.

  4. Astrid 29 januari 2016 om 21:30

    vandaag gemaakt, inclusief de lemon curd. Makkelijk, verfrissend en niet te machtig. We hebben allemaal zitten smullen.
    Was alleen vergeten de slagroom eerst te kloppen, dus had alles tegelijk door elkaar gemengd. Structuur zal daardoor iets anders dan bedoeld zijn geweest, maar smaak was perfect :)

  5. Marijke 22 maart 2016 om 13:34

    Het lijkt me heel lekker en wil het gaan met voor Pasen, voor 9 personen.
    120 g opgeklopte slagroom – is dan 1/2 bekertje slagroom voldoende?

    1. Marijke 22 maart 2016 om 13:39

      Wat nog geklopt moet worden, bedoel ik. Ik klop het liever zelf. Marijke

  6. Caroline 23 maart 2016 om 20:15

    Hoi Brenda,

    Ziet er lekker uit! Kun je hiervoor mascarpone gebruiken?

    Groeten, Caroline

    1. Brenda Kookt 27 maart 2016 om 21:07

      Ja dat kan ook. Het toetje wordt dan wel machtiger omdat mascarpone zwaarder is .

  7. Tanja 27 maart 2016 om 20:54

    Dit was een perfecte frisse afsluiting van ons paas diner. De lemoncurd maakte het helemaal af. Ik heb bastognekoeken gebruikt ipv biscuits super lekker!

  8. Jacqueline 29 maart 2016 om 15:26

    Hallo Brenda

    Ga je recept maken. Nu even als proef, over een week voor 12 mensen.
    Waar haal je die leuke potjes waar het toetje in zit?

  9. Erica 14 april 2016 om 12:34

    Een vraagje…dat recept van de zelf gemaakte Lemon Curd kan dat ook in een pannetje of moet dat echt in de magnetron?

    1. Brenda Kookt 15 april 2016 om 09:14

      Hoi Erica, het kan ook in een pannetje. Het duurt in dat geval iets langer voor het de juiste consistentie heeft

  10. Ingrid Westerdijk 28 september 2016 om 21:24

    Hoi Brenda,

    Lang geleden de lemon curd al eens gemaakt op jouw manier ipv lang roeren in een pannetje vond ik dit een verademing en het doet aan de smaak niks te kort.
    Mijn vraag is bij dit dessert, ga ik maken voor mijn Engelse vrienden in Spanje, kan ik dan Philadelphia Light gebruiken als room kaas, zo niet wat dan wel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *